четвъртък, 10 септември 2015 г.

ПСИХОГЕНЕТИЧНО ПРОГРАМИРАНЕ - 5

 Основни психологически причини за соматичните заболявания
Взаимовръзката между негативните мисли, думи и постъпки и соматичните заболявания може да се демонстрира нагледно чрез примери - хроничните болести на престъпниците, свързани с характера на престъпленията им. Такива изследвания са правени от доста медицински институти и научноизследователски центрове както в чужбина, така и в Русия. 
Разговорите с много престъпници, проведени от специално подготвени лекари в различни затвори, довели до изключително интересни научни изводи. 
Невритите, частичната или пълна парализа на ръцете, са специфично заболяване на крадците. Повечето обирджии, тръгнали по пътя на престъплението, се оплакват от непрекъснати спазми в ръцете, нечувствителност или слабост на китките. Как да не си спомним старото проклятие към крадеца: „Да ти изсъхнат ръцете!”... и те наистина „изсъхват”. Механизмът за развитие на болестта е прост. Съвестта, дори натикана в най-скритите кътчета на съзнанието, продължава да измъчва престъпника и това вътрешно противоречие (макар и неосъзнато) скоро се отразява върху здравето му. Най-напред се поразяват онези органи и части на тялото, които действат най-активно при осъществяване на престъпния замисъл. При крадците това са преди всичко ръцете. 
Нещо повече, тези нарушения се предават по наследство. 
Известен е случай, при който на един крадец била отсечена лявата ръка от лакътя и при всичките му деца, родени след това, тя също липсвала. При зачатието бащата е предал на децата си на енергийно-информационно (вълнов геном) и генетично ниво нарушената си физическа матрица (липса на енергийно-информационната матрица на лявата ръка). 
Всички престъпници живеят в непрекъснат страх. А той разрушава бъбреците. Надбъбречните жлези излъчват в кръвта повишено количество „хормони на страха” - адреналин и норадреналин. Те бързо се разлагат на отровни вещества и бъбреците трябва да ги пропускат през себе си. Като следствие възникват нефрити, пиелонефрити и дори туберкулоза на бъбреците. Страхът според учените е сигурен път към язва на стомаха или дванадесетопръстника. 
В края на 80-те и 90-те години на XX в. руските затвори се напълниха с крадци от нов тип - престъпници от търговската мафия или осъдени за финансови афери. Те са трупали пари, без да си цапат ръцете, а „професионалното” им заболяване се оказало варикозно разширение на вените и упорит запек, предизвикан от риска, хазарта и лицемерието, в резултат от които се нарушава нормалното кръвоснабдяване на долните крайници. Тези емоции водят и до сериозни поражения на нервната и психичната системи, проявяващи се в постоянно раздразнение, изблици на ярост, чести нервни сривове (дори истерична невроза) и т.н...
По принцип лицемерието е много опасна черта на характера. По наблюдение на лекарите тя води до тежки нарушения в обмяната на веществата - захарен диабет, поражения на щитовидната жлеза, хипофизата и надбъбречните жлези. Такива хора доста напълняват или отслабват до състояние на дистрофия. 
Добре е да си спомним древното поверие, че убиецът поема върху себе си не само греховете на жертвата (негативна карма с програма за унищожение и т.н.), но и всичките й болести (палачът и жертвата са едно). Хората, склонни към насилие, също имат достатъчно недъзи. Яростта, гневът, отмъстителността предизвикват, например, повръщане на кръв. Тези негативни качества имат нужда от интензивно подхранване с адреналин, а за да бъде той неутрализиран, е нужен калций. Организмът го „взема назаем” от костната тъкан, най-вече от зъбите. Затова зъбите на жестоките хора са развалени и опадват рано. Затова и стоматологичните заболявания са доста разпространени в затворите. Както е казал още през X в пр. н. е. в един от псалмите си пророк Давид: „Боже, строши техните зъби в устата им...”. А зъбите, както казахме по-горе, са пряко свързани с всички органи. Интересен е фактът, че престъпниците, които нараняват физически жертвите си, в ежедневието си непрекъснато получават малки травми: изкълчвания, счупвания, порязвания, синини - според кармичния закон (възмездието). А учените го обясняват с това, че хормоните на стреса, излъчвани в кръвта, предизвикват спазми на кръвоносните съдове в мозъка, което води до рязко нарушаване на функцията на вестибуларния апарат и на координацията на движенията, до поява на внезапни гърчове на някои мускулни групи, до радикулити и пр. 
Лошите мисли предизвикват силно главоболие и остеохондроза. Лекарите в затворите разказват, че убийците буквално се гърчат от болки без видима причина. 
Надменните, алчни и тщеславни хора страдат от хипертония. Скъперничеството води до тежки сърдечни заболявания - стенокардия, исхемична болест и дори инфаркт. Вечното недоволство от живота и от околните предизвиква мигрена. 
Съвременната медицина все повече се убеждава, че всяко психично отклонение може да бъде заразно за околните. В средните векове, например, сред жените във Франция и Испания избухнала истерична епидемия. Женското население в някои села, градове и дори области страдало от безпричинна истерия. В „заразените” райони денонощно се разнасял многогласен женски вой. А в наши дни – в началото на 90-те години на XX в., когато обществото доста отчетливо се раздели на бедни и богати, в Русия се разрази истинска епидемия от завист. И както виждаме, това чувство не е само лична работа. 
Завистта е заразна по природа. Сигурно и вие познавате семейства, които се състоят от злобни завистници. От този вирус могат да бъдат поразени цели села и градове! 
В наши дни е нещо обикновено да се побъркаш от завист. В психиатричните клиники е пълно с „двойници” на звезди от руския и световния шоу бизнес, на политици, общественици и писатели. Много престъпления се извършват също поради завист, като започнем от първото известно в историята на човечеството, описано в Библията. Както знаем, Каин жестоко се разправил с Авел, защото му се сторило, че Бог е по-благосклонен към брат му. 
Дори и да води здравословен живот, завистливият човек често страда от сериозни заболявания на вътрешните органи, като гастрит, язва, панкреатит, камъни в бъбреците, стенокардия, инфаркт и др. Други примери за заболявания, предизвикани от завист, обиди, клевети и осъждане, са хроничните екземи и псориазис. 
Дори съвременната ортодоксална медицина е стигнала до извода, че особеностите на психиката, качествата на характера и най-вече душевните недъзи оказват силно въздействие върху физическото здраве на човека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.