вторник, 15 септември 2015 г.

Oценка на индивидуалния напредък

Необходимо е да оцените своя напредък реалистично. На даден етап от своето развитие сте били в точка Х. Участвали сте в неща на сцената, подготвена от вашия Висш Аз за текущата ви инкарнация. Били сте сериозно ангажирани в Играта и в множество дейности типични за средно-Напреднала инкарнация от типа на ходене на срещи, женитба, размножаване, изразяване на конформност (обикновено относно религията, очакванията на семейството и др.) и сте предпочитали съгласие с групата, вместо индивидуално експериментиране. Говорили сте и сте правили неща, които са били приемливи за вас по онова време.
След известно време и след някои преживявания, сте напреднали отвъд точка Х. Не знаете точно защо, знаете само, че сте се почувствали притеглени към „нещо повече” от онова, което точка Х ви е предлагала. Разширили сте своите хоризонти, скъсали сте вериги от преживявания и ограничаващи огради. Започнали сте да осъзнавате неща, за които не сте имали представа, че ще имат значение за вас.
Този напредък винаги води до размисъл. Този, който сте днес, е различен от човека, който сте бил тогава. Но днешният може все още да се наслаждава на някои от дейностите, с които се е занимавал преди. Сега обаче вашето разбиране е различно. Какво да правите?
Преди всичко знайте, че именно за това става дума, когато се говори за напредък – за промяна и разширяване на съзнанието. Не трябва да оставяте предишния ви образ да пречи на настоящия. Мнозина се извиняват за онова, което са казали или направили при своя напредък. Но единственото валидно сравнение е да се сравнявате със самия себе си. Бъдете благодарен на напредъка, който сте направили. Да разпознаете този напредък е важно - да направите разлика между онова, което сте бил и това, което сте сега.
Ангажираните в Играта обичат да противопоставят вашия предишен образ с настоящия ви аз и търсят начини да ви убедят, че нещо не ви е в ред, например с въпроси от типа „Помниш ли как казваше, че ако нещо не може да се види и пипне значи не е реално?”
Сега обаче вие вече сте чели Монро и Матрицата и се чувствате много повече като духовно същество, отколкото да се идентифицирате с тялото си. Това обезсмисля ли нещата, които сте преживявали преди? Не! Вашият Висш Аз знае от какво имате нужда, за да напреднете и ще ви осигури всички прекрасни преживявания, които са ви необходими, за да стане това. Да, сегашният вие не е съгласен с някои неща от някогашния – дори само това вече показва напредък.
Второ – не се вторачвайте в това какво правят другите по техния път. Работете в посока на своя прогрес и преживявания. Съветите от друг са само съвети. Ако се опитват да ви ги наложат - това трябва да ви постави нащрек. Само вашият Висш Аз знае какво ви е необходимо. Пътят на едновременните инкарнации е път на индивидуалния напредък, а не на групата. Фразата „Бил съм там правил съм това” трябва да ви е непрекъснато в ума. Само манталитета на последователните се опитва да ви въвлече в груповия манталитет и съзнание.
Пазете се от хора, които са ви познавали като човека, който сте бил преди и използват това, за да ви върнат от сегашното ви положение към предишното. Как да отговорите на такива хора ли? Съгласете се с констатациите им, че сега си противоречите и им кажете,  че сега имате нова информация и различни преживявания и че сте разширили съзнанието си и в резултат гледните ви точки са се променили.  Както и това, че ако те не са съгласни с убежденията ви, но не ви пречат да се развивате, вие нямате нищо против.
Вашите преживявания са ви били необходими – за тогава. Сега знаете, че онова, което сте правили тогава, е било заблуда на Играта. За вас е много по-добре да сте го преживели, вместо само да се чели за него.
Това, което сте били преди, никога не бива да ви депресира или тревожи. Гледайте на него като на ценно преживяване, което ви обогатява. Промяната е голяма. Израствайте и се учете от това. Експериментирайте, разширявайте съзнанието си и се учете. Използвайте възможностите, които Играта ви предлага. Предстои финала.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.