вторник, 20 юни 2023 г.

Архипелагът Нова Земя - 2

 А черно на бяло там виждаме - нос "Желание"



Видно е, че това е работещ обект, готов за приложение. А щом на тази територия има баба Яга, значи кой още следва да е там от приказните персонажи, споменат в произведението на Пушкин - Кашчей. А при него има доста съвпадения по отношение на връзката му със смъртта и безсмъртието именно с този персонаж, на който са откъснали крака. 

Изяснява се, че този остров е с мъжка енергия (за което най-силно говори нос "Желание"); а и също се явява територията на Кашчей Безсмъртни, който изнемогва над златото... Но все пак той не е безсмъртен - смъртта му се е намирала поначало в заека:



Сега той е силно осакатен, защото там има ядрен полигон. На тази територия са били произведени 132 ядрени взрива - въздушни, наземни, подводни и подземни, това се е случвало до 1990 г. Но и досега това място е работещо - то е ядрено гробище. Да, заекът доста силно е обгорял, свил се е и сякаш ухото му е пречупено. 

А през този заек се намира друг остров - летяща патица:



Вдясно от патицата се намира проток, който се нарича Маточкин шар:



Той разделя стъпалото от основната част от крака. По същество това е яйце и именно в този проток са се провели подводни ядрени взривове, а от неговите брегове са започвали да копаят тунели, в които са провели подземни взривове. 

Време е да преминем към иглата на Кашчей - най-високата точка на този полигон:



Какви са нейните координати - 73,555537, което в реверс дава координатите на мавзолея на Ленин в Москва. 

Получи се такава осъвременена приказка по мотиви от Александър Пушкин.

Сега да спомена някои уточнения. Най-мощният взрив в човешката история се е случил на този полигон. Имало е нарицателни за този опит - "царь-бомба" и "кузкина мать" - взривили са майката тук.... 

През 2021 г. там пристигнала експедиция, в чиито състав нямало нито един цивилен. Те дошли за да покоряват ето този връх:



А той си е пирамида... "Пик Седова" - официално е висок 1114 метра. Изкачилите се били 22-ма - от новите кодове. Сложността на маршрута им била означена като 2Б - а буквата Б е 2-ра, отново получаваме 22. В състава на експедицията имало представители на северния флот, на Министерството на отбраната и на "Росатом". Какво направили те, стигайки на върха?



Там те заложили няколко капсули (колко много си харесват тези капсули) с послания за идните поколения. После покрили с камъни, което говори, че са включили в работен режим този комплекс. Много вероятно е това да е било активация на тези сценарии, които виждаме сега. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.