понеделник, 12 юни 2023 г.

Изтритата цивилизация през 18 век - всичко, което трябва да знаете

 Мнозина казват, че преди 200 или 300 години е имало катастрофа, която е унищожила старата цивилизация... Вярно ли е? Нека се опитаме да разберем това... Попитайте своите баби и дядовци - какво всъщност се е случило в тяхната далечна младост? Дали те са питали своите баби и дядявци за миналото? Смятам, че не, защото и за Втората СВ те знаят само това, което е допуснато да знаят, т.е. това, което са им казали. Кой кого е нападнал - кажете ми? Разбира се - Хитлер напада всички, ще кажете вие. Добре, а кой може да го потвърди? Властта? Но всяка власт, както добре знаем, се крепи на лъжата и измамата. Да ни държат в неведение е тяхна основна задача - понеже ако е иначе, то и властта няма да е у тях. Примерният роб трябва да не знае нищо, в това число и за своя произход и да вярва само в това, което е изгодно за управляващите. 

Нека сега оставим настрана всичко и да се замислим от логична гледна точка: дали Хитлер е способен да бъде такъв идиот, който сам да си повярва, че е способен да завладее целия свят? Представи си - ти си канцлер на Германия; дали би повярвал, че можеш да направиш това? Разбира се, ще признаеш, че това е лудост. Погледнете на картата Германия и я сравнете с останалия свят:


Явно в този случай има други причини за войната и с кого и защо са воювали в действителност можем само да гадаем. 

Щом сега по нагъл начин променят историята ни, то какво би им попречило да разказват приказки и да внушават своята истина на нашите баби и дядовци - че Хитлер е нападнал всички? Разбира се, че ще им повярват. 

А дали изобщо е имало история? Ами ако всичко, което знаем, не е съществувало в действителност? Ако например преди 300 години са изтрили предишната цивилизация то най-логично би било да измислят нова история за новата цивилизация. Но разбира се, не са успели да унищожат всички, някои са успели да оцелеят. Отначало навярно са се крили в подземни градове или други места възможно е една част да подивее или мутира, поради което да остане завинаги в тези места. Но ще се намерят и такива, които ще поискат да излязат и да разкажат истината. Тази истина се разказва в приказки, мултфилми, песни и книги. Да вземем например приказката, в която ябълка се търкаля върху чинийка. Бащата пита дъщерята:"А на теб какво да купя, Машенка?" Дъщерята отговаря: "Купи ми ябълка и сребърна чинийка. Ще търкалям ябълката по сребърната чиния. И ще казвам вълшебните думи: търкаляй се ябълке по сребърната чиния, покажи ми градове и поля, покажи ми гори и морета, показжи ми високата планина и красивото небе". Как смятате - какво има предвид дъщерята, говорейки на баща си какво конкретно ще прави и дори какво точно ще казва? Авторът неслучайно акцентира върху детайлите, за да разберем, че по-рано е имало също технологии - навярно е ставало дума за планшет или подобно устройство. Всичко, което имаме сега, всъщност отдавна е съществувало. А на нас капка по капка ни наливат технологии - един вид "колко сме станали умни и постоянно измисляе нещо ново". Не, всичко това вече е било. 

Ако вземем приказката "По заповед на щуката", в която Емеля се вози на печка, тук явно авторът е заашифровал това, че той се е возел на някакво устройство. В приказките всичко е зашифровано, понеже тогава не са могли да говорят направо.

Миналата цивилизация е била много по-развита от нашата. Вижте какви постройки са имали те:


Каква красота и сложна геометрия.... Това говори много. И сравнете с домовете, които се строят сега - просто бетонни кутийки или кокошарници, както още ги наричат. 

Възможно е голяма част от цивилизацията преди нас да е отишла под водата - отначало разрушена, после засипана и потопена. Тези, които не успели да разрушат, просто засипали с пясък. Отпечатъци от погребаните цивилизации можем да наблюдаваме и сега. Или смятате, че това могат да го построят съвременните строители? Не, те могат само да дострояват и да го представят за свое дело, разказвайки заплетени истории на хората за да продължат по този начин да ги управляват, което принципно се случва сега. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.