петък, 3 юли 2020 г.

П. Свиридов: живеем в един вид дигитален виртуален свят

През последните години все повече независими изследователи и дори съвременни учени от теоретичните физици все по-често задават въпроса за истинската структура на нашата реалност. В същото време хипотезата за виртуалността на нашия свят набира все по-голяма популярност, в полза на която говори холографската природа както на самата Вселена, така и на едно невероятно явление като нашето Съзнание. Това е доста убедително доказано от изследванията на Д. Бом, К. Прибрам, М. Талбот, резултатите от които те представиха в своите блестящи творби.
Но днес искам да ви запозная с изводите и мненията на независим изследовател и разузнавач, астролог и член-кореспондент на Академията за космонавтика "К. Е. Циолковски" П. Свиридов, който през последните десетилетия активно изследва необичайни явления и „забранени” знания, от изучаването на които някои от официалните учени са се елиминирали. И ето какво разказва за своето виждане за истинската структура на нашата реалност в едно от изказванията си:
"Напоследък се появяват все повече доказателства, че живеем в някакъв дигитален виртуален свят. И светът ни е измислен от някой и се прилага като своеобразна програма. В подкрепа на твърдението е теорията на американския физик Д. Бом, който по принцип доказа, че нашият свят - Вселената, е един вид холограма.
Развитието на програмните и компютърните технологии показа, че те са изградени отчасти на същите принципи, чрез които наблюдаваме заобикалящата ни реалност. Има толкова много други доказателства, които подсказват, че нашият свят е вид виртуална реалност. И по-специално, изследванията в областта на историята и археологията показват, че светът преминава през циклично развитие и често откриваме артефакти от определени цивилизации, съществували преди нас и те коренно се различават от нас.
Всичко това предполага, че Земята е вид полигон, върху който се осъществява някакво възпроизвеждане на модел за развитие или модел на игра. Е, и по-специално фактът, че светът все повече се плъзга във виртуалната реалност е само доказателство за факта, че основният компонент на света е информацията. Физиците отдавна вярват, че има само две форми - това са материя и енергия. И така те извличат от това цялото разнообразие от онези закони, частици, елементарни частици, междуатомно взаимодействие, въпреки че в действителност това е само един вид „основа”, това е „желязото” за информационния компонент.
Защото всичко се основава на информация. И по-специално се появиха много изследвания (например книгата „Програмиране на Вселената“ на Сет Лойд), а също така наскоро беше постигнат много голям напредък в създаването на квантови компютри, които показват, че основната цел на нашия свят е да събира информация. Вселената се развива и чрез информацията опознава себе си. Всичко това води до идеята, че човек е само определен етап от развитието, за да се придвижи към определена виртуална форма под формата на вълна. 
Ако в ерата на Нютон се вярваше в съответствие с класическата механика, че всички тела имат определен импулс на движение и в абстрактни координати тялото се движи равномерно и праволинейно и можете да предвидите къде ще бъде, но всъщност се оказва, че всичко не е точно така. А моделът на атома е различен от структурата на Слънчевата система в представите на древните. Всъщност около атомното ядро няма орбити на електрони, а съществува само вероятността да се намери този електрон. Самият електрон не се държи като частица в определена пространствено-времева локалност, а се държи като вълна и съответно има свойствата на вълна. По своя факт на наблюдение и измерване ние определяме местоположението на тази частица в мястото, където извършваме измерването.
Последните научни открития от ХХ век показват, че нашият свят зависи от окото на наблюдателя и от това дали се провежда експеримент. Съответно, това е пряко заключение, че ние се намираме в един вид „лаборатория“, където се провежда експериментът и ние получаваме корпускуларната форма от основната вълнова форма в резултат на този експеримент. Ще съществуваме, докато трае този експеримент и ще бъде интересно за тези, които го провеждат. Всички тези последни открития и парадоксални по своята същност закони на квантовата физика, те доведоха мнозина до идеята, че живеем в някакъв виртуален свят. И това е един вид програма, която се контролира от определени алгоритми, от определени закони. До известна степен, осъществявайки тази програма, ние осъзнаваме своята мисия".
Разбира се, не всеки ще хареса такава смела хипотеза. Но, повтарям, някои сериозни учени вече се изказаха в нейна полза. Така че, като хипотеза, подобно мнение има право да съществува. Лично за мен е интересна представата за сегашното ни „корпускуларно“ и бъдещо „вълново“ състояние. В края на краищата, ако в първото състояние ние се подчиняваме на законите на грубата материя, която засяга физическото ни тяло, което в случая е чисто материален обект, тогава когато влезем във вълновото състояние, ние придобиваме много способности, които нарушават законите на грубата материя. Например, преминавайки във вълново състояние, ние сме в състояние незабавно да изминем дълги разстояния, да преминем през материални обекти и да получим достъп до информационните полета на Вселената, както и да пътуваме към миналото и бъдещето.
Някои паразитни сатанински сили, действащи в нашия свят, се опитват да ни обвържат с корпускуларното състояние, за да придобият пълен контрол над нас. Въпреки това нашето Съзнание ни прави собственици на невероятни потенциални възможности, които ни позволяват да надхвърлим законите на класическата механика и грубата материя. Това обяснява всичко, защо слугите на тази власт извършват информационна манипулация на съзнанието на хората, за да ги отвлекат от истинската им същност и да прикачат към състоянието на робите триизмерна реалност, материални "ценности" и законите на паразитната пирамида на властта.
Преминавайки във вълново състояние, ние се измъкваме от целия този пълен контрол и получаваме истинска свобода. Това също така дава яснота защо определена област на знанието е обявена за „забранена” за човечеството и е внимателно заглушена и дискредитирана (етикетирана като „шарлатанство”, „псевдонаука”, „мистификация” и т.н.), а носителите на това знание са подложени на информационен тормоз или дори физическо унищожение. Но квантовата физика само доказва, че имаме свобода на избор и въпреки опитите на определени сили да ни лишат от тази свобода, можем да променим природата си, като преминем на качествено ново ниво (от нивото на безмозъчното „стадо“ до нивото на „боговете“). И основната тайна на нашата реалност, която манипулаторите и техните слуги се опитват да скрият от нас е, че Съзнанието влияе на нашата реалност. Следователно нашата реалност наистина може да се окаже виртуална.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.