петък, 10 юли 2020 г.

Фалшивите "доказателства" на дарвинистите. Археораптор и археоптерикс

Без значение как почитателите на дарвинизма се опитват да окачат спагети на ушите на лековерните еснафи чрез измислените догми на тяхната религия, но всичките им истински „доказателства“ всъщност се оказват откровени фалшификати. Точно такъв е случаят с всички видове „междинни връзки“ не само между маймуна и човек, но дори и между различни видове от животинския свят.

Например, каква е сензационната история за откриването на археораптора - „междинната връзка“ между птиците и наземните динозаври от групата на тероподите? Дарвинистите бяха толкова възхитени от тази „находка“, че дори без да проверяват нейната автентичност, през 1999 г. публикуваха статия за тази „вкаменелост“ от Китай в престижното научно списание „National Geographic“. Това „доказателство“ на дарвинистите обаче се оказа истинско менте, събрано от различни части на вкаменелости от други изкопаеми видове.
И така, оказа се, че горната част на тялото принадлежи на изкопаемата птица Янорис, опашката - на малкия крилат динозавър микрораптор от семейството на дромеозавридите, а долните крайници не могат да бъдат идентифицирани. Фактът на фалшификация е потвърден от изследвания на няколко независими изследователи. Но ако не беше сензационността на изказванията за намирането на следващата „междинна връзка“, която доведе до задълбочена научна проверка, тогава археорапторът, подобно на много други псевдонаучни „доказателства“ на дарвинистите, ще се появи на страниците на учебниците и енциклопедиите като „доказателство“ за еволюционната трансформация на динозаврите в птици.


И в края на краищата това не беше първият подобен случай на „намиране“ на такава „междинна връзка“ между птици и динозаври. Още през 1861 г., само няколко години след публикуването на творбата на Дарвин „Произходът на видовете чрез естествен подбор“ в Бавария, на парче шисти бе открит отпечатък на скелета на крилат гущер, която беше наречена археоптерикс, изчезнала птица от подкласа на гущерите. И наистина тя се демонстрира за дълго време в учебниците, като се смята за прародител на цялото племе на птиците.
През 1985 г. обаче две независими групи изследователи, които изучават този експонат под ръководството на такива учени като Ф. Хойл и Л. Спетнер, откриват истинска „научна“ фалшификация. Оказа се, че върху динозавъра просто са залепили пера от съвременните птици. Подобни „доказателства“ са налични в арсенала на дарвинистите и според списание „Science“ напоследък фалшиви вкаменелости не само наводниха палеонтологичния пазар, но и влязоха в музеите.
Особено много такива фалшиви вкаменелости се намират в Китай, където от отделни дилъри е създаден истински черен пазар за такива фалшификати. В статия в това списание се казва, че в някои китайски музеи до 80% от пробите от изкопаеми морски влечуги са комбинирани от части от различни скелети на изкопаеми животни, а в някои случаи дори са завършени с помощта на изкуствени материали. Има напълно фалшиви скелети, в които изобщо няма фосили.
По принцип такива експонати се съхраняват в малки провинциални музеи, но отделните им копия дори проникват в музеите на големите градове. Въпреки това китайските учени от Института за палеонтология на гръбначните животни към Китайската академия на науките редовно идентифицират подобни фалшификати, сравнявайки ги с хранително отравяне, което може да има сериозни последици в бъдеще. Такива фалшификати не само подвеждат посетителите на музея, но и при изготвянето им истинските вкаменелости се влошават и се унищожават. Като цяло, както се оказва, всички тези мошеници са сродни на дарвинистите, които  многократно са извършвали подобни фалшификации, за да докажат „истинността“ на догмата на своята религия. Но други подобни случаи ще бъдат обсъдени в друг пост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.