понеделник, 27 юли 2020 г.

Ватиканът е бил инструмент на глобалистите още през Средновековието

Анализ на достъпните за нас версии на исторически събития, историята на създаването и развитието на католицизма ни позволява да направим съвсем категоричен извод, че Ватиканът е създаден от самото начало от съвсем определени сили, които упражняват тайно влияние върху събитията от човешката история, като един от инструментите за постигане на световна власт и обединяването под тази власт на цялото човечество. Особено силно глобалистичните тенденции от дейността на Ватикана се проявяват за първи път на събора в Тридент, който се проведе през 1545-1563 г. На този събор, който продължи цели 18 години, глобалистичните сили на Ватикана решаваха задачите, определящи тактиката и стратегията на Католическата църква за 300 години напред. А някои учени дори предполагат, че преди този събор католицизмът не е съществувал като единна организирана структура.
И така, какви решения бяха взети на Тридентския събор? В книгата на издателство "Концептуал", озаглавена "Как и защо писанията се правят" свещени "?" се дават се следните:

- Тридентският събор осигурил върховенството на папите. Всъщност римокатолицизмът е създаден като монолитна транснационална наднационална монархистка организация с единен контролен център - папата, чиито преценки по въпросите на вярата и морала са безпогрешни.
- Формира се идеологическата основа под формата на Библията.
- Vulgate, т.е. латинският превод на Библията е приет като официална Библия на Католическата църква.
- Указано е, че авторът на всички книги от Стария и Новия завет е Бог.
- Приет е указ за символа на вярата.
- Орденът на йезуитите е официално одобрен.
- Приет е указ за индекса на забранените книги.
- Христовото евангелие и писанията на апостолите се оповестяват публично.
- Исус Христос е обожествен.
- Тълкуването на Писанието е забранено за миряните.
- Одобряват се основните догми на католицизма.
- Взема се клетва от всички духовници и преподаватели на католически университети.

По-нататък четем в същия източник следното: „Всъщност на Тридентския съвет е създадена религиозно-идеологическа организация - политическа организация с глобалистична насоченост, а не само религиозна (вероучителна) като другите църкви. Единството на църквата, основано на ръководството на папата е силната страна на Римската църква, което позволява да се решат много проблеми, които не са по силата на други църкви. Властта на папите е неограничена.
Йезуитският орден, легализиран на събора, е създаден по официалната версия, за да преподава латински вероучения на народите от други страни. По подразбиране това е военен монашески орден, който изиграл огромна роля за формирането на много владетели на средновековна Европа. Йезуитите винаги са се славили със способността си да постигат резултати на всяка цена. Орденът оплита всички цивилизовани страни по света със своите връзки. Интрига и изнудване, подкуп и убийства - от една страна, защита на интересите на църквата и католицизма - от друга. Всъщност, ако използваме терминологията на нашите дни, йезуитският орден е един от инструментите на папството и неговите господари от „хибридната война“ за неделимо световно господство.
Целта на събора е била да очисти ереста от църквата, да премахне злоупотребите и пороците, да укрепи вътрешната църковна дисциплина и да освободи Римската църква от контрол от страна на светските монарси. За ликвидиране на ересите разчитали на индекса на забранените книги и на инквизицията.
Обърнете внимание, че всички монашески ордени са създадени с цел да се осъществи католизация на некатолическите народи с всякакви методи и средства. Формално възможностите за папата след Тридентския съвет бяха ограничени до назначаването на епископи във всяка една католическа страна, но всъщност папата назначал крале и императори. В католицизма съществува концепция за върховенството на църковната власт над светската. Потвърждение за това е предложението на йезуита Посевино Иван Грозни да приеме католицизма като единствената правилна религия и за това му било обещано да бъде назначен за източен император“.
Разбира се, Иван Грозни, като истински руски цар от рода Рюрикович отказва предложението на Ватикана, което е предателско за народа му. Затова йезуитите първо отровили сина му, а след това и самия него. С помощта на инквизицията и индекса на забранените книги Ватиканът успял да унищожи всички носители на ведическо знание в Западна Европа, изгаряйки или скривайки в подземните хранилища на своята Библиотека истинските знания за миналото на древните цивилизации и започнал напълно да фалшифицира цялата световна история.
Първата жертва на тази фалшификация е цар Иван Грозни, който не се преклонил пред глобалистите, на чиито врат фалшификаторите и техните слуги не само „окачиха“ убийството на сина му, но самият той беше представен като жесток и кървав владетел, въпреки факта, че „цивилизованите“ крале на Европа, които се подчинили на Ватикана, са унищожили десет пъти повече от своите поданици през това време, а самият Ватикан също беше виновен за смъртта на десетки хиляди хора от ръцете на инквизиторите. Тази двулична фарисейска политика на "двойни стандарти" по отношение на страната ни е ясно видима сега и именно тя, както нищо друго, много добре описва паразитната и сатанинска същност на онези глобалистични сили, от които самият Ватикан е създаден като един от инструментите за постигане на техния план за световно господство. И точно затова сегашното сближаване между „върхушката“ на Руската православна църква с Ватикана не носи никаква полза нито на страната ни, нито на нашия народ.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.