понеделник, 2 август 2010 г.

За 2012, акаша и манипулациите, свързани с тях

Повод за настоящата статия е филмът на Роланд Емерих “2012”. Накратко сюжетът му е следния : Докато писателят Джексън Къртис /в ролята Джон Кюсък/ се е запътил да вземе бившата си жена и техните деца, става едва ли не твърде късно. Защото Калифорния я очаква гигантско земетресение. Това бедствие не е особена изненада, поне за някои специалисти. Защото действието на филма започва през 2009 година в една мина в Индия.
Там един учен открива, че мощно слънчево изригване е предизвикало неутронно лъчение, вследствие на което температурата на земното ядро рязко се покачва. Последствията са мощни земетресения, изригвания на вулкани и цунамита. По внушение на съсценариста си Харалд Клозер режисьорът и продуцент Роланд Емерих използва за изходна точка на повествованието предсказанията на маите:
Знаех, че съществува този календар на маите и че той свършва от един определен момент нататък. Не знаех обаче, че става дума за 2012 година. В интернет се натъкнахме на това широко движение на име "2012", почиващо върху пророчеството на маите. Те са единствената цивилизация, предложила толкова прецизна дата за края на дните. И я използвахме за нашия филм, защото пасваше перфектно"
Много интересно е това признание на Емерих . Наистина, почти всеки знае за календара на маите и факта, че той свършва през 2012 г., но дали е наясно защо ? Както споменах в предишна статия, според изчисленията, оставени от маите върху техните пирамиди и храмове, сегашният "голям цикъл" от еволюцията на Земята е започнал през 3113г пр.Хр. и ще завърши през 2012 г. Това съответства на много предсказания, както и на Нострадамус, който предвидил огромна промяна през този период, през който звършвала една ера от човешката еволюция , а друга почвала. Разбира се, сегашните възприятия , емитирани в колективния разум на човечеството дават 2 основни версии : 1) Физическо унищожение на планетата и животът на нея ( както внушава и холивудската продукция ) ; 2) Маите са били изостанал народ и не бива да се отдава значение на техния календар, кой знае защо прекъснат точно тогава .... Все пак, макар и малцинство, има хора, които гледат на тази година и като на възможност за промяна в досегашното възприятие и отхвърлянето на старите, деструктивни модели на поведение – иначе казано , край на една епоха от човешкото развитие и началото на нова такава. За да стане по-понятно какво имам предвид, ще спомена за фотонния лъч
Всичко - от вътрешността на атома до Вселената - се намира в орбита около някаква централна точка. Някои изследователи смятат, че нашата Слънчева с-ма , заедно с много по-голямо пространство се намира в орбита около съзвездието Плеяди. Според писателя Пол Ото Хесе, тази орбита конкретно е съсредоточена около Алционе - най-ярката звезда в Плеядите. Според изследванията му на нашето Слънце са нужни около 24 000 г , за да измине тази орбита. Хесе смята , че фотонният лъч се излъчва от Алционе. Той е съставен от силно заредени с енергия частици, който ребалансира и ресинхронизира всички енергийни полета, които преминават през него. Фотонният лъч действа като вид жетвар, даващ възможност на онези, които са готови да се изнесат от тази версия на съществуване, да минат към по-висока честота на вибриране. През епохата на Атлантида той ребалансирал енергийното поле на Земята. Докато се ребалансирала, Земята не извършила този еволюционен скок, защото не му било дошло времето. Смятам , че преминаването през фотонния лъч , което се извършва в момента, ще бъде с потенциално по-важни последици, отколкото по време на Атлантида. Този път цялото енергийно поле на Земята се "жъне" и тя прави голяма крачка напред в своята еволюция.
Мнозина ще зададат въпроса : “Откъде пък има такава информация , защо аз не усещам този фотонен лъч ?” На това място се налага да спомена и за Акашовите записи. На санскрит “акаш” означава “записвам”, в случая става въпрос за записи на нефизическите нива. Те биват личностни, етнически, планетарни, галактически,вселенски. Всеки, който се е занимавал с медитация и активиране на чакрите знае, че тези записи съществуват, но не е толкова лесно проникването в тях. За целта трябва да бъде активирана чакрата “Пето око” , наред с другите основни чакри ( който желае повече информация, може спокойно да потърси в нета). Акашовите записи съдържат миналото, настоящето и проекциите на бъдещето. Знаейки това, вече не е толкова чудно как някои хора споделят информация, почерпена именно от тези записи, а не се доверяват само на т. нар. “исторически извори”. Световните манипулатори много добре знаят, че това не трябва да става общо достояние, затова правят всичко възможно да държат хората надалеч от подобна информация и да ги залъгват с такива касови продукции като “2012”.
Всъщност ето как аз виждам какво ще донесе прехода към нова епоха през 2012 ( някои изследователи я наричат “квантов скок”, но аз предпочитам да се огранича с преход) : извънредно важно ще бъде да се приключи с патриархалните системи и да се върне истинската власт на народа. Този, които не е способен да се разпорежда с такава отговорност, без да причинява вреда на другите, може да се отстранява от
процеса на групово вземане на решения. Няма да има никакви изборни ръководители. Такива длъжности като председател на събранието и други, от които ще има необходимост ще заемат подред всички желаещи членове на съобществото. При такъв начин на управление нито отделна личност, нито голяма група ще успеят някога да получат пълна власт над другите.
В днешно време е необходимо хората на Земята да намерят в себе си духовна смелост и потърсят това, което искат. Разбира се много благонамерени жители на Земята са затънали доста в борбата за оцеляване и са забравили за духовните идеали. Но голямата част от хората разбира основите на морала и желае любов. Затова сега пред Земята се отваря потресаваща възможност да извърши вибрационен преход
Сегашният контрол осъществяван от разрушителните сили е основан на две неща:1. илюзията за превъзходство на ненавистта и страха над любовта и
2. вярата в това, че Тъмата е по-силна от Светлината.
И въпреки това аз срещам хора, които под въздействието на промените в съзнанието са се “пробудили” и виждат света в нова светлина . Те не могат все още да разберат защо преди не са могли да видят онова, което сега е очевидно за тях. Но причината е проста. По-рано в живота си те са действали предимно и единствено чрез съзнателното си ниво, онази част от нас, която е подложена на жестоките ограничения на плътното физическо тяло. То в повечето случаи е програмирано от съобщенията, които получава чрез 5-те сетива в този контролиран от дисбаланса свят и е възможно да се повярва на някои нелепости. Когато отново се свържем със всички нива ( особено ако влезем и в Акашовите записи ), възприятията отразяват напътствието на нашата по-висша мъдрост и разбиране и ние виждаме в какъв побъркан свят живеем. Когато се осъществи това повторно свързване, то може да прилича на преливане на язовирна стена, докато познанието и информацията прииждат в съзнателното ниво, и това може да е травмиращо време, през което вие ще се опитвате да осъзнаете какво става с вас и вашия живот.
Онова, което ще стане ( а и в момента става ) е, че броят на хората, които се отварят за идващите промени на следващата епоха ще се увеличава непрекъснато. Онези , които не се адаптират, накрая ще престанат да се прераждат и ще продължат своята еволюция на ниво, подходящо за сегашното им състояние.Те няма да спрат да съществуват, защото ние всички живеем вечно, но повече няма да могат да живеят на тази планета, тъй като нейната честота ще е далеч отвъд тяхната. Около планетата има множество честоти. Докато нейната честота се повишава, някои от по-ниските такива ще отпаднат. Може да си го представите като изкачване на стълба. С всяко следващо стъпало, до което стига ръката ви, краката ви оставят другите зад себе си. Съзнанието, което все ощее настроено на долните стъпала, докато Земята се придвижва напред ще бъде засегнато. Тяхната скорост на вибриране няма да е в синхрон с енергийното поле на планетата, на която живеят. Това се отразява на тяхното поведение, душевна и емоционална стабилност и на физическото им здраве.
Накрая искам да кажа следното : не вярвайте на такива касови постановки, както и на манипулации от всякакъв вид за край на света. Всеки може да прецени какво да направи с информацията , която изнесох, но се надявам , че успях да ви дам гледна точка , която да ви даде друго очакване за 2012 и свързаните с нея промени в съзнанието.

5 коментара:

 1. Благодаря! Имах нужда от такова пояснение, а и мисля, че има доста логика в него (поне за мен).

  ОтговорИзтриване
 2. Добре казано! Благодаря на автора за някои елементи, които не бях свързал толкова добре. Истината рано или късно излиза наяве...

  ОтговорИзтриване
 3. :) Насреща съм с каквото осъзнах до момента . Ако доразвия в бъдеще темата - ще има и втора част !

  ОтговорИзтриване
 4. Blagodaria i az mnogo.po dryg na4in si predstaviax promianata. saglasna sam s napisanoto i sega ste razmishlivam ,kato go pro4eta pak razbira se.4akam za vtorata 4ast.

  ОтговорИзтриване
 5. Къде е домът ми ? Къде е градината?...ни!:)

  ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.