понеделник, 14 януари 2019 г.

Езотеричната тайна на "черния квадрат" на Малевич

Деградационните процеси, протичащи в западната цивилизация, се наблюдават много добре и в такава насока на човешката дейност като визуалните изкуства. Доколко здрав може да е духовния и умствен компонент на една общност от хора, които могат да се възхищават на откровени, безсмислени мацаници и да определят такива платна като талантливи "шедьоври". Но проблемът е, че повечето от тези "шедьоври" влияят разрушително на психичното здраве на хората.
Например, дали някой някога е мислил какво всъщност е изобразено в известната картина на Малевич „Черният квадрат“? Какво е езотеричното значение на това “произведение”, което е станало “класическо” за нашата технократно-потребителска цивилизация?
Ето например каква версия дава руският пътешественик, биолог, антрополог Г. Сидоров в книгата си "Тайната хронология и психофизика на руския народ": "Истински талантливи художници и скулпторите се скупчват някъде в бохемските покрайнини и поради това посредствеността процъфтява. Но работата на тези бездарници по всякакъв начин е възхвалявана от корумпирани критици, от слушането на които на един нормален човек започва да "му кипва".
Получава се: "не вярвайте на очите си"; и някои простосърдечни хора престават да вярват на чувствата и очите си в действителност. За един здрав човек - този, комуто Бог е дал да види и почувства красивото, когато се ужасява от картините на абстракционист или авангардист - те започват да използват всички налични средства, за да му налеят в главата, че не разбира нищо от изкуството, че е сляп и не вижда шедьовъра пред него. Същото го има и в музиката: разпад на човешкия ум до безкрайност.
Като ярък пример, можете да вземете работата на Малевич "Черен квадрат". Черният квадрат е изобразен на бял фон - това е цялата картина. Но, благодарение на корумпираните критици, тази работа на еврейския художник е станала известна. Колко похвални статии са написани за черния квадрат, колко хартия и ефирно време са били изразходвани! Какво е изобразено на картината е маловажно, а главното е това, което Малевич искаше да изобрази. Критиците пишат за това, задушавайки се от възторг.
Един нормален човек ще каже, че Малевич и всички, които го хвалят, са безумни и той ще бъде прав. Психиатрите отдавна са доказали, че всички модернисти, авангардисти и сюрреалисти са хора с болна психика. Но това не им пречи да заблудят здравото население на страните по света.
И все пак, какво изобразява К. Малевич? На какво се възхищават евреите в неговата картина? Защо толкова много шум? Смятаме, че е полезно за арийците да знаят какво е изобразено в неговата картина. К. Малевич рисува платното в края на 19-ти век, в навечерието на идването на власт на планетата на Сет-Яхве-Амон. Ритуалът е спазен до най-малкия детайл. На картината му е изобразен езотеричен портрет на бога на унищожението, това е първият портрет на Яхве на земята: платното говори само за себе си. Евреите донесоха Чернобога на земята, той дойде и вече доминира. Но, естествено, критиците мълчат за това езотерично значение на картината.
Сега става напълно ясно не само езотеричното значение на това платно, но също така можем да определим какви точно са всички тези, които хвалят езотеричната творба и се прекланят пред таланта на известен автор. Въпреки това, в изкуството, както и във всичко останало, е необходимо да слушате вътрешния глас на сърцето си, да проследявате точно какъв ефект има определена музика или картина върху вашата емоционална, интелектуална и духовна съставна. И лично аз също не мисля, че съзерцанието на „черния квадрат“ може да донесе радост на нормалния човек или да допринесе за неговото духовно развитие.




По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.