петък, 20 април 2018 г.

Съзнателното познание на непознатото - част 1

Потребна необходимост

Задайте си въпроса - каква изтънчена събитийна всеобхватна хармония, която в миналото е обхванала всички народи на планетата, какво стриктно спазване на времевия събитиен такт в етапа на развитие, как би могло всичко това да бъде възприето от хората? Сякаш действително последователното развитие се е осъществило по естествен начин, включително и развитието на самото познание! Кой контролираше всичко? Някои исторически фигури? Как хората, постепенно променящи интереса си към познанието, възприемат обкръжаващата обективна реалност с изненадващо непостоянство? Но именно в определеното събитийно време те обръщаха любопитното си око към някакъв СПЕЦИФИЧЕН фрагмент на НЕПОЗНАТОТО, "изследваха го" и накрая "получиха елемент на предполагаемо по-съвършено познание" като поредна стъпка в развитието на техния възглед за света? Защо бе нужно хиляди години да мъчат хората? Може би е по-добре да научите наведнъж всичко и веднага, т.е., много по-рано? Но кой се противопоставя или контролира този процес?
Преди целесъобразното време никой не е изобретил нищо, не е създавал, не е могъл да изненада с някакво необикновено откритие в познанията си за света. Всичко е било направено, открито, измислено и приложено стриктно в такт с програмната нужда от цялостно развитие на цивилизацията на хората.



 В същото време това също е важна част от Векторите на целите за БЪДЕЩИ ЯВЛЕНИЯ, действия и събития в частта, която по някакъв начин се отнася до развитието на цивилизацията с използването на хора. Не развитието на хората, а развитие - с тяхното приложение.
Може ли елемент на случайност да се прояви в тази стабилност? Разбира се, няма шанс. По този начин работи и се проявява цялата комуникационна система на слой 6 на атмосферата, реализирайки две стратегически програми: "Развитие на генотипа на мозъка" и "Развитие на енергийната биогенеза на плътта". И те мислеха, хранеха се и бяха географски жизнено определени и социално устроени, и практически всичко послушно възприемаха като "естественост" на заобикалящата ги реалност, и покорно понасяха БЕЗВОЛИЕТО и НАСИЛИЕТО над себе си и т.н. Всичко е само според Програмата, включително самото формиране на съзнанието във всичките му форми на живот. Скептиците могат да възразят, демонстрирайки като доказателства някои фрагменти от отклонение от общото преобладаващото ниво на процесите на събития, бунт или неподчинение от страна на отделни индивиди или групи от тях. В крайна сметка, в историята на много страни има доста примери. Как трябва да приемем твърдението за някаква контролируемост отвън, непосредственото поклонение в действията и подчинението на съдбата, т.е. за някакъв вид програма за контрол? Скептицизмът, особено с демонстрирането на факти, отделени от историята, е възможен, но мащабът на индивида и съответният мащаб на неговите (скептични) преценки зависят от МАЩАБНОСТТА на собственото му СЪЗНАНИЕ. Веднага щом всички исторически процеси на всяко изследване бъдат доведени до целия планетарен мащаб на преценките, тогава веднага произволно формираните фрагменти от историята стават НЕЗНАЧИТЕЛНИ и могат да бъдат пренебрегнати.
Но ние ще се върнем към връзката с Луната и Слънцето, докоснати в предишните глави. Необходимо е да отговоря на много въпроси, които, както разбирам, вече са натрупани. Връзката беше организирана със Комплексите, разположени на Слънцето, Луната и спътниците на планетите. Тя се осъществява, както вече беше казано, чрез "комуникационните тръби", изградени на определени честоти на енергия, включително гравитационна комуникация и взаимодействие на постоянна основа (според изграждането на самите енергийни решетки - подобно телевизионната кула Шухов в Москва). Но те ставаха по-активни за прилагането им (приведени в активно състояние) само с определена програмна периодичност, в зависимост от степента на неотложност и важност на предаването на информация, придържайки се към строгия такт на събитийното време. Между другото, това не е само по определен начин, а се отразява съществено върху характеристиките протичането на процеса и на определен период от време от организираното битие на хората, като се вземат предвид:
географски и други различия;
извършване на определена цикличност на различни масови исторически мероприятия;
спазването на определени традиции, празници и други ритуали, които формират определен начин на живот за хората от текущия исторически етап.


Автор:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.