четвъртък, 16 юли 2015 г.

Натрапен сън

От гледна точка на космоенергетиката сънят е излизане на астралното тяло на човека в астралното клише. В своята книга "Приказки за силата" Карлос Кастанеда описва интересна практика на древните шамани. Когато човек осъзнае, че спи и сънува, той трябва да се опита (насън) да поднесе ръцете си към лицето и да ги види. По този начин той придобива т.нар. "тяло на съновидението" и става напълно съзнателен: той вече може не просто да сънува, а именно да се намира в света на сънищата. ако се въздейства върху спящ човек, възниква ефектът на натрапения сън. В действителност съществуват методи, с помощта на които напълно съзнателно магът може да се "вклинява" в съня на друг човек, като при това оказва влияние върху събитията, случващи се със спящия. 
Практиката показва, че насън човек може да се бори с натрапените образи и могат да се включат съответните механизми за защита. Всеки има защита и за случаи на нападение насън, но тя невинаги се включва веднага. Човекът приема натрапения сън като даденост, без каквото и да било критично отношение към случващото се. Насън можете да преживеете невероятни приключения и изобщо да не се съмнявате в реалността на случващото се, да изпитате най-различни чувства: от усещане за свобода и полет до чувство за страх.
Но колкото и страшен сън да ви се е присънил, какъвто и ужас да сте изпитали, щом съзнанието се пробуди и вие включите волята си, се стартира и защитната реакция на организма. Вие веднага забравяте съня и всички усещания, свързани с него. Ако човекът непрекъснато е атакуван няколко нощи подред, се прекършва структурата на съня. Независимо от всичко няма от какво да се страхувате. Най-главното е да не забравяте, че насън вие винаги си оставате самите себе си и никаква сила не е способна да ви лиши от вашето "Аз"


По материали от Интернет 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.