петък, 26 юни 2015 г.

Слоевете на фините светове по Робърт Монро

Mонро e открил, че Земята е заобиколена от няколко пръстена - слоеве, с тъмно сиви или кафяви оттенъци, и в тях се намират безплътните същности, или намиращите се и във физически тела, или наскоро напуснали телата си, в резултат на смъртта на последните. (В действителност, това са "кръговете", описани по различно време в различните култури, показващи опита на човека след смъртта, "Чистилище" и други подобни). Ето описание на тези слоеве по реда на тяхното място и отдалечеността от планетата.

Първият слой честота: долна четвърта плътност. Първият слой заемат същности, при които доминира вълната на първоначалния императив на оцеляването (по-ниските енергийни центрове), и които са концептуално свързани с материалността на пространство-времето. От гледна точка на по-зрели същности, каквито редовно общували с Moнро, този първи слой отразява "маса от фрагментирани, дисхармонични излъчвания на мисли". Първият слой се състои от няколко различни подслоя. Трябва да се каже, че духовете, с които се свързват много "медиуми", включително транслиращите свои "сеанси" по медийните канали като представления и развлечения (като Джон Едуардс), са в голямата си част от този слой.
- Първият подслой заемат безплътни същества, които все още се опитват да вземат участие в физическия живот, макар и без успех. Те не са наясно с нищо различно от физическото съществуване, което са оставили.
- Вторият подслой е зает от безплътни същности, все още прикрепени към своето физическо тяло в земното пространство-време, и които очевидно са в състояние на астрално излизане, опитвайки се да продължат с обичайните занимания. Благодарение на този режим на действие те в даден момент изчезват от полето на вниманието на наблюдателя (който е по-зряла същност, подобно на Сведенборг, който е посетил всички тези "кръгове" като видения) и се събуждат в своя свят от трета плътност.
- Третият подслой заемат безплътни същества, които завинаги са напуснали своето физическо съществуване, но все още неосъзнали това, и се опитват да продължат обичайните си занимания, често пребиваващи заобиколени от познати (все още с физически тела приятели и познати), излъчвайки различни страхове и емоции. Moнро счита, че този слой е един от най-големите блокажи - пречки в руслото на течението на потока човешки опит за осъзнаването и отбеляза, че броят на същностите в този подслой се увеличава, тъй като на Земята все още има някои "човешки ценности", които служат като "магнит".
- Четвъртият подслой заемат безплътни същества, които все още са обвързани с "реалната физическа материя" (в 3-та плътност), въпреки че са наясно, че те самите са безплътни. Тези същности изхождат от съжденията "каквото и да става" или "поне да прилича на живеене" и изразяват себе си чрез копиране-клониране на физическата реалност (което те самите осъществяват), създавайки всякакви странни и необичайни "репликации" (копия). Монро го илюстрира с един пример, чиито свидетел е бил: той се натъкнал на мърдаща се, гърчеща се маса от човешки контури, които опитвали сексуално стимулиране помежду си, но без успех, защото в действителност те нямат вече физически тела, способни на такова взаимодействие.

Вторият слой честоти съдържа безплътни същности, които разбират, че вече не са във физическия свят, но са приключи физическото си съществуване, без да узнаят и неполучили представа за други възможности на съществуване. Наблюденията на Монро показват, че същностите от този слой изглеждат предимно неподвижни и пасивни, но излъчват един вид "очакване".

Третият слой честота е средната четвърта плътност. Третият слой или пръстенът съдържа безплътни същества, които знаят, че вече са преминали физическата смърт, но все пак си запазват "система от вярвания" относно "какво да очакваме" след физическата смърт. Именно този слой е посочено в известния литературен опус "Война на небесата". Поради тази специфичност третият слой е разделен на безброй подчестоти, резониращи с ориентацията на тези системи от вярвания. С други думи, ако определен брой хора имат сходни вярвания (например, пропагандираните религиозни системи), заедно те създават един вид "факсимилна структура на реалност", в която живеят съвместно, тъй като подобното привлича подобно (един от основните закони на битието). Всеки, който е искал да създаде своя философска или каквата да е "школа" с маса от последователи (особено ако приживе му е била маниакална идея), често създава себе си и другите като още една "матрица" в този слой. Това е може би най-широкия слой на четвърта плътност; там цари същия дух на манипулация и репресии, със същата борба за власт и влияние, които са били по време на физическото въплъщение на тези същности на Земята в трета плътност. Класическият коментар, че "на небето има множество домове" също идва от този слой. Трябва също да се отбележи, че тези, които твърдо вярват в постулата, че "ние живеем само веднъж" са събрани именно в този слой на своите резонансни конфигурации от честоти. Монро описва наблюдаваните от него милиарди същности като лежащи в застой, близо един до друг в редици. Всеки, който не е разбрал, че съзнанието, енергията и намерението създават естеството на реалността е добре дошъл в "нивото бонус" в третия слой на честотата. Но нека не се разстройва прекалено: все пак, това е просто опит.

Висшата Четвърта плътност от Следващия слой честоти съдържа безплътни същности, чието съзнание е по-развито от тези, които са по-долу и също така идват "от другата страна" - отвъд външните граници на астралния план, за да се подготвят за последния си земен опит с въплъщение. От гледна точка на намиращ се в този слой, когато същността на Земята с развито съзнание "умира", тя бързо преминава през всички слоеве и изчезва от областта на внимание "при едно мигване на окото". Четвъртият слой е и място, където се намира така наречения "Парк", от гледна точка на Монро наречен 27-ото ниво на фокус.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.