неделя, 14 юни 2015 г.

Егрегор

Eгрегор - това е енергийна психо-информационна структура. Тя е едновременно производна на масов еднопосочен поток от мисли на хората, и силата, която контролира този поток. Самият поток се върти около идеята, която е същността на конкретния егрегор.
Казано по-просто - хората, събрани в една група с общи интереси (политиката, спорта, социалната идея и така нататък) започват да излъчват енергия на определена честота. Когато количеството на отделената енергия надвишава определен праг - този хаотичен заряд се стабилизира и започва да се проявява, влияейки на участниците в движението.
Трудно е да се каже дали егрегорът започва да осъзнава себе си при раждането и дали се учи в процеса на съществуването си. Това не е толкова важно, тъй като резултатът е един - увеличение на масата. Именно към това се стреми всеки eгрегор. Веднага след появата си той се опитва да включи възможно най-много привърженици и да консолидира вече влезлите.
Ако говорим за спорта - то често от eгрегора вредата не е голяма. Но в по-широк мащаб можем спокойно да кажем, че почти всяко зло в света идва от тях. Войни, геноцид, дискриминация, унищожаване на човешката среда на обитаване.



Структура на егрегора

Структурата на проявление на всеки eгрегор е еднаква - лидер, любимци и останалата маса. Лидерът често е един или понякога са няколко. Те са тези, които пускат идеята в света. Често този, който създава егрегор бързо попада под неговата власт и се превръща в марионетка. Любимците винаги са повече. Те са нужни за демонстрация на идеята пред широките маси. Играейки ролята на стръв, те нямат свобода, но често имат финансови и други ползи. Дойната маса - това са 99% от хората, участващи в eгрегора, които произвеждат енергия за поддържане на живота на цялата структура. Те имат малко повече свобода, от която почти никога не се ползват.
Да се напусне егрегор е трудно. Колко трудно - това зависи от неговата сила. Силата на егрегора е в количеството на последователите.

Опасност от егрегора

Ако сте привърженик на здравословния начин на живот - давате част от енергията си на този егрегор. Ако сте фен на любимия футболен отбор - също. Обичате сладкишите - нищо не се променя. Схемата е една - мислите на честотата на eгрегора и му давате енергия чрез емоциите. Зарадвани, разстроени, изпитали възторг, злоба, раздразнение - платили сте такса на егрегора. Сама по себе си тази такса не е страшна. Страшно е влиянието на егрегора и властта му над вас.
Пример. Искаш ли да умреш? Най-вероятно не. Но ако добавите eгрегора, да речем, на вашата страна? Веднага се появява чувство на патриотизъм. И ако в това състояние си на бойното поле - ти ще отдадеш живота си за целостта на страната си, родината си, бъдещето, свободата и т.н. Къде ти е инстинкта за самосъхранение?
Всеки човек поотделно е мирно същество, със стремеж към хармония. И само събирайки се в стадо, под психологическия натиск на eгрегора, тълпата става агресивна. Някои области на психологията дори изучават това явление. Всеки човек е усещал чувството, когато сред тълпата се променя мисленето, появява се прилив на енергия, подтикваща към подвиг. Не е ли така? Най-често това се случва при демонстрации, протести, по трибуните и на други места, където има скупчване на хора.
Сам по себе си човек няма да навреди на никого. Но бидейки в тълпа, той не би се поколебал да убие.



Защита от егрегорите
Дали е възможна защита от хипнотичното въздействие на егрегорите ? Както се казва “Разни хора – разни идеали” . Забелязал съм например как е при религиозниците – те се отдават изцяло на “Божията воля”, отричайки се публично от всякакви съблазни и грехове. Всъщност, те встъпват в много силен егрегор, който им позволява да се съпротивляват с успех на останалите егрегори, но в действителност пак остават в кръга на ограничението (което е неизменно явление при всякакъв род съпротива) ….
Един езотерик ще наблегне на осъзнатостта. Където има осъзнатост – хипнозата не вирее. Винаги да помниш какво и защо го правиш. Поради това и не се дава голяма гласност на учения, които са основани на осъзнатост и простота. Разбира се, важно е да се каже, че у всеки езотерик има навици , които биват използвани от егрегорите за влияние.
Има разбира се и вариант с отшелничество. Човек, който не е привързан към нищо няма как да бъде контролиран от егрегорите. За него няма лост за въздействие.
Защита с помощта на ритуали и други въздействия не може да бъде ефективна срещу системи, намиращи се в други нива на съществуване.


Тъй като вие четете тази статия неслучайно - сигурен съм, че вашата версия на защита е осъзнатостта. Не забравяй кой си. Вземайки решение, не забравяйте в чии интереси действате. Обърнете се към истинската си природа за съвет. С течение на времето, егрегорите вече няма да ви натискат, тъй като разходите спрямо вас ще бъдат по-големи от получената като резултат енергия. Това ще бъде подобие на свобода. Но да бъдеш извън структурите е чуждо на човешката природа. Твърде скучно. Така че просто изберете сами на кого и какво сте готови да платите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.