четвъртък, 28 октомври 2021 г.

„Портали“ към други светове

 Много пространствено-времеви явления могат да се обяснят с наличието на определени „портали“ към други, паралелни светове. Както много изследователи сега твърдят, с помощта на тези "портали" човек може да пътува през пространството и времето. Така например, японският учен Ямадзаки посочва, че в космоса, както и на Земята, има определени пространствено-времеви тунели, които могат да бъдат определени като „дупки“ в пространството и времето, свързващи две точки на Вселената.

Възможно е с помощта на тези „тунели“ човек да може да влезе не само в други пространства (паралелни светове), но и в други времена на нашата собствена реалност. И. Винокуров отбелязва, че контактите с миналото и бъдещето се разделят главно на два вида:

- при контакти от първи вид хората, оставайки в сегашно време, се срещат с призрачни хора от миналото и бъдещето (призраци, хрономиражи);

- при контакти от втория вид хората „пропадат“ за определен интервал от време в бъдещето или миналото през определени „дупки“ в пространство-време, оставяйки настоящето време (пространствено-времеви феномени).

И което е най-интересното - без значение колко далеч са входът и изходът един от друг в триизмерно пространство, "дължината" на такава "дупка" в многоизмерното пространство е практически нула. Така някой, който влезе в такъв тунел, незабавно се отстранява от първоначалното си положение, както в пространството, така и във времето.

Има две версии на „работата“ на такива „портали“ към други светове. Първият предполага използването на технически устройства като „портал“, способни да създадат „дупка“ в пространство-време чрез действието на мощно електромагнитно, гравитационно или някакво друго поле.

Втората версия се състои в използването на естествени природни места, където всякакви аномалии водят до факта, че каналите за комуникация с други светове периодично се отварят.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.