понеделник, 17 август 2020 г.

Гностична космология за извънземните от космоса

В съвременната уфология теорията на палеоконтакта се радва на известна популярност. Тя се основава на факта, че много от "боговете", споменати в митологията на древните народи, всъщност са високотехнологични цивилизации от други светове. Западни изследователи като Ерих фон Деникен, Захария Ситчин и други активно промотират хипотезата, че самото човечество е създадено от една от тези „цивилизации на боговете“ като техни роби. Руският изследовател Андрей Скляров се придържа към приблизително същата версия в своите книги. Всъщност, народите от бялата раса са съществували на нашата планета в арктическата си прародина много преди пристигането на Анунаките и създаването на някои хибридни раси и народи, за които те са „боговете създатели“.
Въпреки това, идеята за създаването на човечеството като хибрид от маймуни и извънземни лежи в основата на учението на гностиците и за него се разказва в гностическите текстове. Ето какво пише известният руски уфолог В. Ажажа за тези текстове в книгата си „Внимание: летящи чинии!“: "Нахлуването на космически пришълци на Земята има своето отражение не само в митовете на много народи, но и в тайните учения на Древен Египет и Европа от предхристиянския период. Френският изследовател Жан Дорес публикувал резултатите от проучване на тайни гностически текстове, открити в Египет. Гнозис (вътрешно знание) - пътят на посветените в Школата на мистериите в началото на І век. Гностиците (привърженици на дуалистичната доктрина от късната античност) култивираха обширна космологична визия, основана на човешкото свръхвъзприятие, разработена чрез йогическа практика, използвайки променено състояние на съзнанието. Тази практика е в основата на съвременната парапсихология.
Гностичните текстове „Наг Хамади“ съдържат информация за появата в Слънчевата система, а по-късно и на Земята, на извънземни от космоса - архонти (от гръцки - архай - предишен, първи). Текстовете осигуряват идентификация на тези същества. Двата вида архонти се различават по това, че единият е ембрионален (наподобяващ човешки плод), а другият е тип рептилоиден (драконичен). Според гностическото определение архонтите са в състояние да се намесят в човешкия светоглед, потопявайки човешкото съзнание в състояние на объркване пред странни и неразбираеми явления, включващи архонтите, принуждавайки да възприеме резултатите от фалшификацията като реалност. Това е в основата на извънземната тактика.
Учението на гностиците свързва появата на архонтите на Земята, за разлика от шумерските източници, със съзвездието Орион. Описанието на гностичните архонти съвпада подробно със съвременните представи за извънземни. Идентификацията на архонтите с Сивите и Рептилиите е извършена от Найджъл Кернер. Отбелязва се, че някои видове от тези същества са в състояние да коригират човешкия геном.
Влиянието на квазичовешките и нехуманоидните същества върху развитието на човешката цивилизация се отразява и в културата на Древен Шумер. Известният лингвист Захария Ситчин, който изучава „библиотеката“ на шумерски текстове, открита при археологически разкопки, като част от международна група учени, описва подобни същества - Анунаки. Шумерските текстове са последната редакция на по-стари източници. Те описват цялата „технология“ за създаване на хуманоидна раса на нашата планета и причините, които подтикват извънземните (Анунаки) периодично да променят генотипа на развиващите се проточовеци. Съдейки по древните текстове, тези промени били под принудата и служели предимно на интересите на Анунаките. Впоследствие Анунаките започнали да се възприемат за по-низши богове, действащи в забранени за хората области на Земята, докато висшите богове, Нефилимите, се заселили в обителта си „между небето и звездите“.
В гностическите текстове се споменава, че архонтите дълго време не са успели да променят генетиката на протохората по правилния начин. Методът на опитите и грешките довел до появата на непродуктивни хибридни създания и различни чудовища. По очевидни причини подобна история на формирането и развитието на homo sapiens не може да подхожда на ортодоксалната наука, която разчита на теорията на дарвинизма. Днес, както в дните на писане на гностическите и шумерските текстове, виждаме проявата на причудлива игра на измама с човешкия ум, най-ясно проявявана в отвличания. В този случай силата на извънземните, въплътена в сложна измама и паранормални способности, се противопоставя на силата на човека, която се крие в неговата духовност. Каквото и да е името на новодошлите от миналото или настоящето, изглежда, че те дори не притежават зачатъците на духовността.
Гностиците използвали шумерските текстове, за да ги включат в своя сценарий за извънземно нашествие на Земята. Те успели да разберат правилно тактиката на архонтите и да предупредят бъдещите поколения хора за опасните последици от това нашествие ... Изучаването на гностическите текстове им позволило да се доближат до разбирането на психофизическата същност на архонтите. Те са надарени с агресивен характер, който се проявява изцяло във взаимоотношенията между техните собствени видове. Рептилиите, притежаващи интелигентност и голяма физическа сила, започнали да доминират над огромна орда от ембрионални архонти. В гностическата космология на доминиращия рептилоид е възложена ролята на бога на космоса. Нещо повече, гностиците разпространявали лидерството на рептилите за правото на контрол над развитието на човешкия вид. Те дошли на Земята, за да създадат интелигентни роби и с тяхна помощ не само да запазят, но и да умножават своя вид.
В продължение на много хилядолетия те играят опасни игри с хора, отвличайки съзнанието им от правилната оценка на партньора си в играта. Архонтите, независимо към какъв вид принадлежат, се стремят да държат човечеството в състояние на объркване и страх, активно демонстрирайки присъствието си не само на Земята, но и в Космоса. Страхът от непозната и мощна сила обезсърчава човечеството и поражда съмнения относно собствената сигурност. Практиката на уфологията потвърждава основните положения на гностическото учение. При различни видове контакти с извънземни човек на първо място изпитва силата на психичното влияние ...
Гностическото учение постоянно подчертава, че архонтите са имитатори, които не са в състояние да произведат нищо оригинално, въпреки че твърдят, че могат да направят всичко. Разглеждайки това твърдение в светлината на уфологията, ще трябва да признаем, че всички видове НЛО, техните пилоти и тяхното влияние върху околната среда са само имитация на подобна реалност, която ни подвежда. Ако е така, остава да се удивим от умението на изпълнителите. Подобно предположение, колкото и странно да изглежда, възниква в наши дни, особено след като безкрайните възможности на психиката и материята при тяхното взаимодействие са, може би, неоспорим факт ... Ясно е, че през цялата история на човечеството сме стигнали до по-дълбоко разбиране на нашите възможности и роля във Вселената. Но на това дълго пътуване неизвестна сила, която с помощта на измама и страх демонстрира присъствието си, ни накара да забравим кои сме, защо сме тук и къде отиваме“.
И така, тези извънземни същества са истински господари на илюзиите и фалшификациите. Те контролират човечеството с помощта на създадения от тях хибриден световен "елит", който проникна в управляващите кланове и създаде най-големите банкови семейства, както и чрез цяла мрежа от тайни окултно-религиозни общества, с помощта на които те ни подхвърлиха напълно фалшифицирана история и частично фалшифицирана наука, отрязваща хората от „забранените“ знания с помощта на създадената система от „комисии за борба с псевдонауката“. Но дори по-рано именно тези създания създадоха религиите на „библейския проект“, според които, изкуствено създаденият в хода на генетични експерименти и измамен от религиозната идеология на „Божията избраност“ народ трябва да допринесе за разтварянето на народите от бялата раса, водещи своята генетична линия от цивилизацията на „белите богове“, в хибридни народи и раси и насаждането на религии на "божии роби" с помощта на клоновете на юдаизма, имайки предвид само техния племенен бог - самият рептилоиден "бог на космоса", споменат в гностическите текстове.
Но за народите от бялата раса всички тези влечугоподобни същества не са богове създатели, което означава, че няма нужда да слугуват на „новия световен ред“, наложен от техните слуги. Нещо повече, именно бялата раса, поради неспособността й да стане сбор от идеални роби, господарите на паразитната и сатанинска западна цивилизация искат да унищожат. А процесите на разтварянето на бялата раса в Западна Европа и Северна Америка вече са видими с просто око. Друго нещо са онези хибридни народи и раси, които са създадени на Земята с помощта на генетични експерименти, използвайки ДНК на "белите богове" и местните архантропи, с генетично присъщите качества на техните роби. Ненапразно много народи имат толкова развито поклонение към различни влечуги под формата на змии, дракони и други същества като тях. Но те изобщо не са задължени да служат на онези, които ги използват като роби и всъщност не ги смятат за хора.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.