петък, 26 юни 2020 г.

Осъзнаването е най-мощната магия, която елиминира проявите на ниски вибрации на Вселената

Често срещаме завистливи хора по пътя си. Това са хората, които ни мразят - обсъждат ни зад гърба, критикуват с груби думи, когато не са били питани, нетактично влизат в личното ни пространство, понякога дори извършват неприятни действия спрямо нас. Ако практикувате магия и се интересувате от езотерика, не можете да избягате от такива герои. Креативните хора също имат много недоброжелатели: „детето“ може да не резонира на същата честота с онези, които го оценяват отрицателно. Има две възможности: или творението по вибрация е по-високо, а неговият съзерцател е по-ниско, или обратното. Случва се също така, че повечето литературни произведения, например, са приятни за читателя, но някаква отделна част не е. В този случай авторът сякаш попада във вътрешната болка или блокаж на читателя. И изборът винаги е за онези, които са в контакт с обекта на изкуството: да приемат и разберат, освобождавайки място за лична сила, или да критикуват и добавят отрицателни вибрации от енергия към съществуваща зона на болка.
Но да се върнем към завистниците. Случайно авторът на тази статия принадлежи и на двата свята: на света на магията и света на изкуството. И така, обектът на проучване на тази статия е познат от първа ръка. Завистлив човек може дори да е човек, близък до вас, например приятел. Изглежда не очакваме атака, но тя се появява неочаквано и в началото може да предизвика само недоумение. Когато това се случва от време на време - започвате да се замисляте.
Как да различим завистника от адекватен човек? Адекватен човек няма да си пъхне носа във вашите недостатъци и грешки, освен ако нямате такова споразумение предварително. Адекватен приятел няма да постави под въпрос всяко ваше действие и вашия успех, като се опитва да научи колкото се може повече за историята на този успех. В противен случай това е завистлив човек. Възниква въпросът: какво да правим? Отговорът е прост: да осъзнаем същността на вампиризма, и то от двете страни. Осъзнаването е най-мощната магия, която в повечето случаи премахва завистта, гнева, агресията и много други прояви на ниски вибрации на Вселената.
Какво се случва, когато в живота ни се появи човек, който  твърде страстно иска да бъде като нас или да живее като нас? Ние отнемаме енергията му. Само защото имаме повече лична сила по отношение на онова, което завиждащият ни човек не е постигнал и цялото внимание на такъв персонаж е насочено към обект или образ на желание, тоест към нас. Помнете - където отива вниманието, натам отива и енергията. Самият наш опонент дава ресурса си за нас. И ние се храним. Хубаво е, когато те смятат за специален, интересен, ярък. А този, чиято енергия е отишла при нас, чувства вътрешна загуба, често на несъзнателно ниво. Сякаш сме го изпили, „овампирили”. И тогава той започва да хвърля граната по нас, или може да се опита да закачи с ментални куки върху живо същество, ударен в някоя слаба зона. Всеки, дори силен магьосник има своята ахилесова пета. Ако обиждащият удари целта, а ние дори сме му ядосани, част от енергията вече отива към него. Радостта го спохожда, той удря отново и отново. И ако това не ни направи по-силни, по-безупречни, тогава завистливият човек ще може да хвърли много боклук в нашата „ахилесова пета”. И тогава той ще ни вампирства, вливайки негативността си у нас, а в замяна ще „възвърне“ силата си. Това се случва, защото раненото самочувствие ни казва да докажем на обиждащия: ние не сме като него. Колкото по-бурно правим това, толкова повече енергия се връща към дразнителя. Но не всичко е толкова лошо. Има две неща, за да прекъснем този порочен кръг: да осъзнаем за какво ни завиждат и умишлено да спрем да го показваме. В крайна сметка, както Вадим Зеланд пише: „Светът като огледало отразява отношението ти към него“. И не винаги е приятно да се гледаш в огледалото.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.