четвъртък, 14 май 2015 г.

За инкарнациите на животни в човешки тела

Несведущите и невежи археолози винаги отбелязват като признак за изостаналост на египтяните преклонението им пред богове-животни, което се счита за връх на нравствения упадък. От наша гледна точка това е било проява на древната херметическа мъдрост. Обяснението е : египтяните имали богове-животни, пред които не се прекланяли самите те, а обикновените животни (онези, които не били тачени като богове). Чрез създаването на богове-животни се целяло запазването на чистотата и издигането на човешката раса, като се предотвратява възможността чрез "магически средства" животните да проникнат на човешко ниво, превъплътени като хомо сапиенс. В главата "Илюзията за истинското познание" вече разгледахме прераждането на съзнателността, свързано с този въпрос, за да обясним, че при получаване на излъчване от човешка съзнателност, животните частично асимилират енергия от божествената искра или магическия огън, което им позволява, когато умрат като животни, за пръв път да влязат в човешката скала. Ясно е, че това се случва най-често с домашните животни или с такива, които по някаква особена причина са постоянно в контакт с човека: например цирковото куче, което е много близо до човешките вибрации.
Иска ми се да спра за миг и да си представя ироничните усмивки на онези, които са убедени, че авторът на тази книга страда от слабоумие. Струва ми се, че много добре ги разбирам, защото ако не бях имал сам за себе си възможността да проверя абсолютната истина, ако аз бях нов в тази област и сега четях тази книга, щях да мисля като тях. От друга страна, ако невярващите читатели можеха по магически начин да застанат на моето място само за няколко минути, те биха се съгласили с мен изцяло. Необходимо е да се изживее херметическия опит, за да се потвърди това, което човек е научил теоретично. Длъжен съм да заявя още, че що се отнася до херметизма, не съществува вярване или невярване, съществува само разбиране или неразбиране.
Продължаваме с обяснението за животните-богове. Когато за пръв път се прероди като човек, животното е на много ниско ниво, има много силни животински инстинкти и със сигурност нанася много вреда на обществото, като става престъпник или извратен тип поради недостатъчни задръжки за контрол на инстинктите. Този животински индивид ще трябва постепенно да издига нивото си в хода на много прераждания. Ясно е, че ако много животни преминат към вида на хомо сапиенс, човечеството ще бъде изправено пред сериозна криза, и именно това се случва в момента.
Посредством ритуалната магия египетските жреци принасяли в жертва например куче, мумифицирали го и го погребвали на тайно място. Давали на кучето име и в момента на смъртта го провъзгласявали за "бог на кучетата". Така това животно се превръщало в окултен пазач, който не допускал влизането на кучета в човешката скала, за което било специално подготвено. Ще пропуснем пълното и задълбочено обяснение на тази магическа операция - то би послужило само да задоволи любопитството на непросветените.
Трябва да добавим, че човек не може да се преражда в животно и че не всеки се преражда, но  това е отделна тема.

"Звездният човек" - Джон Бейнс 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.