неделя, 3 май 2015 г.

Терористичният акт от 11-ти септември е бил предсказан във филма "Матрицата" ?

Най-вероятно, всички наши читатели в даден момент са гледали заснетия от братя Уашовски филм "Матрицата" (англ. The Matrix). След излизането му през 1999 г., критиците единодушно признаха филма за култов, а философите дори се втурнаха да пишат книги по темата за Матрицата. И пишат и до сега. Освен това, че филмът е интересен сам по себе си, в сравнение с другите филми "Maтрицата" откроява невероятен брой повече или по-малко скрити тайни знаци и намеци, при тълкуването на които хората дори са писали цели книги. Голяма част от всички шифровани послания от една страна е доста банална, а от друга - за мнозина добре позната.
Нео в началото на филма живее в стая под символичния номер 101. Същият номер е бил на стаята за мъчения в книгата на Джордж Оруел "1984", където затворниците са били наказвани с най-силните им страхове и фобии ....
Във филма Нео вади компютърен диск от книгата на Жан Бодрияр "Симулакрум и симулация". Тази книга е популярна критична теория, която се опитва да обясни къде е "реалност", и къде е в действителност "Симулакрум и симулация" ....
Главният герой е Томас Андерсън, известен още като Нео, работел за корпорацията "Meтакортекс". Името на фирмата се състои от две части - "мета" (което означава "излизащо от пределите на нещо, превишаващо") и "кортекс" (което означава " външния слой (раздел) на сивото вещество на мозъка"). По този начин, буквално "метакортекс" означава "излизащо извън рамките на мозъка" - и това е точно това, което иска да направи Нео ...
В гръцката митология богът на съня се нарича Moрфей. Това е името на един от главните герои. Той притежава измислен анти-гравитационен кораб от XXII век - Навуходоносор. Кръстен в чест на вавилонския цар Навуходоносор .... Цион, директна алюзия към Сион.
Списъкът с шифри е много дълъг, започвайки с разбор на номерата на автомобилите, с които се движат героите във филма и завършвайки със сякаш взети назаем от масоните жестове и думи - непрекъснати цитати от религиозни книги. Но както видяхме по-горе - всичко това са баналности. Но основната тайна на филма е паспортът на главния герой. Фотокопие на паспорта на Нео за част от секундата попада в кадър, когато агентите на Матрицата прелистват личното досие на Нео (18-та минута от филма). Срокът на този паспорт изтича на ...11 септември 2001 г. Това е денят на световно известната атака на самолетите срещу кулите-близнаци на Световния търговски център.
Филмът излиза на екран в САЩ на 31 март 1999 г, но това нещо е забелязано 13 години по-късно, когато HD телевизори се появили за всички и хората разгледали скрийншот от паспорта на Нeo. Обяснението, което устройвало голяма част от "хората" - това е случаен подбор на авторите. Просто са взели първата дата на случаен принцип и така се случило. Въпреки това, такава случайност е много по-малко вероятна, отколкото когато си купите хамбургер в Макдоналдс и вместо сандвич, в пакета ви случайно сложат купчина от стодоларови банкноти. Дали се случва такова чудо?


В същия ред е и случайността с паспорта на Нео, което публиката (която е в час) веднага разбрала и след това го разглежда като още един "масонски знак", които във филма наистина са доста.
След 11 септември 2001 г. борците срещу световната конспирация са прехвърлили всичко, най-вероятно филмите и абонаменти за вестници в търсене на магическа комбинация от 9.11, всяка от които се третира като "таен масонски знак". Дори и във филма "Терминатор" 9.11 присъства в почти всяка серия. Въпреки това, "11 септември 2001 г." и "9.11" - са две големи разлики. В първия случай това е календарна дата, а във втория - номер за спешни повиквания в САЩ, който наистина е написан на всяка ограда. Фактът, че "11 септември 2001 г." впоследствие журналистите нарекли "9.11" не означава абсолютно нищо. Но фактът, че в паспорта на Нeo "11 септември 2001 г." е посочено директно, а също намеква за края на даден период - това е факт, който няма обяснение.
Обяснението на този факт в конспиративните форуми не е много сложно - очевидно братя Уашовски са или масони, или по някакъв начин са свързани с масоните и затова публикували на най-видно място бъдещата дата на терористична атака, която масоните са планирали. Поговорили, поохкали, наругали коварните масони .. и забравили. Случайно забравили, или някой е поработил върху главите с аналог на "прибора" от филма "Мъже в черно" - тук може само да се предполага. В крайна сметка, това не е най-важното.
Когато теоретиците на конспирацията за 33-ти път тълкували филма "Матрицата" - естествено насочили внимание върху паспорта на Нeo, изтълкувайки срока му като "пореден масонски знак". Друго тълкуване не би могло и да бъде, защото през 2001 г., през 2002 г. и дори сега милиарди хора вярват, че кулите на Световния търговски център са разрушени от самолетите. Особено глупавите дори са сигурни, че тези самолети са били контролирани от мюсюлмански терористи.
Но оттогава са минали 15 години, натрупали са се много факти, позволяващи да се твърди категорично, че на първо място, алуминиевите самолети просто не са в състояние по този начин да унищожат стоманената рамка на такава голяма сграда. И второ - сградите на Световния търговски център са били унищожени с помощта на технология, която не е известна дори на най-секретните военни изследователски институти.
Най-вероятно СТЦ е разрушен от НЛО, което е подало холограма за пред камерите и на обществеността под формата на "самолети", а след това - унищожили небостъргачите с напълно неразбираемо оръжие, което дори и в научно-фантастичните филми не се показва. Експлозията е била от типа на ядрената, като останките на сградата напомнят на ситуация в епицентъра на експлозия на атомна бомба - желязото се разтопило, бетонът се превърнал в прах, а неща от други материали в развалините изобщо нямало - дори дръжката на врата или парче клавиатура. Но атомната бомба не може да експлодира така, че да унищожи една къща, а другите да останат незасегнати. Ето защо, ние говорим за извънземни сили, унищожили Световния търговски център.

И в тази светлина, историята с паспорта на Нeo изглежда по съвсем различен начин. Ако по-рано изглеждало, че филмът е дело на масоните, че различни тайни общества са вложили в "Матрицата" незнайно колко някакви тайни и разбираеми само за тях шифри и послания, то сега се оказва, че "Maтрицата" е заснета, ако не по пряка заповед на същества от НЛО, но във всеки случай те  имат пръст в това.
За мнозина и до днес остава загадка - от къде се взеха изобщо братята Уашовски.
Очевидно поръчителите на "Матрицата" са били наясно, че за техния проект нито един от майсторите в бранша няма да заработи. Нужни са им били неизвестни момчета, които внимателно да следват инструкциите и да не питат излишни въпроси. Откриват двама малко известни режисьори, дават им асистенти, пари - и хайде напред.
И с оглед на изложеното по-горе относно Матрицата възникват няколко въпроса - защо е създадена и е показана на хората? Не и с цел да се хвърлят парите на вятъра? Какво е това - раждането на една нова философия, нова религия, или ненатрапчиво обяснение за ролята на хората на тази планета? А с цел който трябва да разбере от кого е посланието - на Нeo са направили съответния паспорт. Не изключваме, че СТЦ е срутен като част от същия проект - като продължение на "Матрицата" в реалността. За да се покаже на когото е нужно кой е шефа на планетата.
Като се има предвид интелекта на силите, стоящи зад филма и сложили ръка на появата му, не изглежда изненадващо разнообразието му. Дори и не много интелигентен и образован човек от улицата някъде в Египет, гледайки филма най-малкото ще се позамисли, макар и за кратко. По-грамотните хора ще започнат да разсъждават и копаят по-дълбоко, търсейки във филма трикове и тайни знаци - което милиони хора по света правят в продължение на повече от 15 години.
Въпреки това, основният момент във филма все пак е паспорта на Нeo, който сам по себе си е послание. По някаква причина, някои сили не се проявяват явно - не много открито се движат, не влизат в официални преговори с правителствата, сякаш никак не се намесват в делата на хората. Задържат се някъде на височина, карайки хората да повярват, че тези сили съществуват като явление, но не оказват влияние върху човешките дела. Но датата на валидност на паспорта на Нeo - това е много тънък и ясен само за избрани намек за присъствието на НЛО на планетата. Може правителството да отрече всичко, но ние следим отблизо вашата цивилизация, понякога я коригираме в една или друга посока. Ние дори участваме в творческия ви процес.
В тази светлина, можем да предположим, че "Матрицата" не е единственият такъв проект. Може би той е само начало. Остава само да филтрирате направеното от американските режисьори от продуктите на тайните и не много понятни режисьори.
А в светлината на ставащите събития в света, със сигурност ще открием много.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.