неделя, 8 март 2015 г.

Спираловидният модел - нашата слънчева система е вoртекс

Забравете стария хелиоцентричен модел - нашата слънчева система е вортекс! 
Старият Нютонов / Коперников хелиоцентричен модел на нашата слънчева система е една недоказана теория. 
Ярък човек на име д-р Палатадка Кешава Бат се появи с доста по-различен начин на мислене за нашата Слънчева система. 
Има няколко причини, поради които смятам, че този модел може да бъде точен. 
На първо място, хелиоцентричния модел винаги е бил представен (особено от NASA) като "фризби" модел.


Помислете за това за минута. В тази схема изглежда Слънчевата система пътува в ляво. Когато Земята също пътува в ляво (за половин година) тя трябва да върви по-бързо от Слънцето След това през втората половина на годината, като пътува в "относително обратна посока", така че трябва да върви по-бавно от Слънцето Тогава, след завършване на една орбита, тя трябва да увеличи скоростта, за да изпревари Слънцето за половин година. И това ще важи за всички планети. Също като всяка точка която чертаете по фризбито няма да има постоянна скорост, такива ще бъдат всички планети.

Второ, повечето планети са видими през цялата година. В "плоския" модел, всяка планета ще се скрие зад Слънцето най-малко веднъж годишно. Те не го правят. Сега хелиоцентричният модел не е напълно плосък, но си остава най-вече такъв.



АКО посоката на движение на Слънчевата система е "нагоре" или "надолу" - защо не чух това през целия си живот? Защо въобще трябва да се сблъскате с доктор Бaт и неговия материал, за да видите "спиралата" за пръв път? Възражението се разделя на две групи: едната група мисли че спираловидния модел не е наред, а другата група казва, че няма или има малка разлика с досегашния модел - любопитна.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Първите NASA снимки, които показват както трябва 

Накрая намерих едно изображение от NASA, което показва посоката на ъгъла и хода на нашата слънчева система:


Последствия

Истината е, че ако спираловидния модел е правилен и нашата Слънчева система е пътуващ вортекс, това ще промени начина, по който се отнасяме към нашето пътуване. За мен лично хелиоцентричният модел се чувства като безполезна панаирджиска въртележка: след една година отново сме в изходна позиция. Спираловидният модел се чувства много повече като напредък, растеж, пътешествие през пространството, в което ние никога не се върнахме към нашата отправна точка. Ние не сме в голяма въртележка. Ние сме на път.

Кръгът е спиралата с прогреса напред

И след това аз ставам много подозрителен, защото този вид трикове са били използвани преди това.
Сравнете календара на маите с Грегорианския : календара на маите има сложна система, която да ви води в личната си духовна еволюция и растеж. Той има дни за търсене на нови приятели, дни за самоанализ, и така нататък. Ако ви се налага да живее с този календар, никога няма да спрете да се движите напред.


Грегорианския календар от друга страна ви казва само няколко неща: вашата седмица започва в понеделник, вие сте свободни в събота и неделя, както и да работите, докато не паднете мъртъв. Много удобно, ако сте част от предприятието, не е много полезно, ако вие индивидуално търсите начини да сте по-добре.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.