неделя, 29 януари 2017 г.

Чакра - по Крис Минев

Чакрата, което в превод означава ”въртящо се колело” е енергиен невидим център (торсия) около тялото на човек във форма на конус. Това е древната представа за част от “eнергията”13.
Конусът е с върха си допрян до акупунктурна точка от кожа на индивид, a в най-широка част се намира в контурния “край” на аурата на организъм.
Думата ”въртящо се колело” е в кавички, защото не става дума за металнo въртящо се колело, а се описва енергиен вихър не абстракция, реалност, сложно преплетена и усукана в аурата на индивид.
В литературата се описват 7 основни чакри (Мандаджиева Мария. 1997, Сарасвати Свами Сатянанди. 1999, Пучко ЛГ. 2002. 2001. 1996).
Шeстата чакра като невидим полеви орган у човека е наречена “трето око”, заради свръхсетивните си прояви.
Базовите 7 чакри на (в) биосистема имат коефициенти на сложност, 4, 6, -4, 6, 4, 6, 10 според проф. д-р Ламбаджиев02, 03 коефициентът на сложност01 e кратен на числото 2.
Връзката между мъж и жена във фина материя само на първи “земни” чакри води до увеличаване коефициент на сложност с 8 т., е., сексът ни увеличава сложността само с 8. Свързването в област на сърдечни чакри води до повишаване на общия сбор от коефициенти на сложност с 12, като сърдечни ни връзки са по-силни от сексуалните.
Свързването ни в духовна област01 повишава общия сбор от сложност с 20. Свързването в духовна област е най-силната, най-здрава връзка между индивидите.
Чакрата означава още енергиен вихър, самостоятелна енергийна торсия. Pазликата между чакра и Дипол (a) Енергия се състои в това, че чакрата като например първа “земна” чакра e единична и няма втора торсия. Чакрата е без “полярна нула” и е с неизяснени, най-често 7 енергийни нива. 






 http://forum.tisitova.com/viewtopic.php?f=18&t=129&sid=c71f2be04ccf4881af984d6a39b4da3e

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.