сряда, 22 април 2015 г.

Невидимки живеят редом с нас

Последните открития на странни образувания в атмосферата ни показаха колко малко все още знаем за околния свят. Критери, джетове - какво е това? Как са възникнали? От къде са? И има ли връзка между тях и хората?


"Адско" творение

Критери - мистериозни невидими същества, които живеят буквално в задния ни двор. За пръв път ( в началото на 50-те) са установени от американеца Тревор Констабъл, който правел снимки в инфрачервения спектър на светлинния спектър. Констабъл ги нарича "невидими НЛО". След това подобни снимки успял да направи италианският фотограф Лучано Боконе през 80-те години.
Оказва се, че критери има почти навсякъде. Те се движат, летейки във въздуха. Те нямат ръце, нито крака, нито глава, а на вид са най-различни и странни. По същество те са сферични или овални, но значителна част от тях са абсолютно невероятни и ужасни създания, сякаш излизащи от подземния свят. Не е случайно, че "критер" се превежда от английски като "звяр".
Критерите могат да променят формата си. Понякога те се сливат един с друг, или обратно - разделят се на две или повече самостоятелни личности. Те могат внезапно да изчезнат и също така внезапно да се появят. Тяхното поведение, взаимодействията помежду им и с околните предмети определено показват, че те са живи същества.
Малко по-рано са били открити подобни същества, които обаче не живеят на повърхността на Земята, а в горните слоеве на атмосферата - на височина от 50-100 км. Приличат на пламъчета, които се появяват за няколко стотни или хилядни от секундата. Външно изглеждат като критерите, само че много по-големи. Те били наричани йоносферни призраци.

Обитатели на йоносферата

Подобно на критерите, по-голямата част от йоносферните призраци са фиксирани от устройствата само в инфрачервения спектър. Най-често се срещат така наречените "червени призраци". Те достигат размери от десетки километри и наподобяват пламъци. Други йоносферни същества са "сините струи", приличащи на пакети от тесни ивици, които се носят нагоре със скорост от над 300 км / ч.
С колосалния си размер сините духове наподобяват медузи. Има и струи, "изстрелващи" сини фонтани; червеникави, наподобяващи пръстени елфи; розови конусовидни тигри.
Поведението на йоносферните гигантски призраци е загадъчно. Тези, които могат да се видят в нормалния диапазон се появяват предимно по време на гръмотевични бури или голяма облачност. Тези, които се фиксират в инфрачервения спектър могат да възникнат и при съвсем ясно, безоблачно време. Не е ясно тяхното въздействие върху въздухоплавателните средства. Известен е случай, когато летящ над слой облаци самолет се озовал в епицентъра на духчетата, но това изобщо не му навредило.

Най-старата форма на живот

Някои учени смятат, че тези същества са ефирна или полева форма на живот, която съществува на Земята заедно с физическата. Може би етерния живот се появява много по-рано във вселената, и поради това той може да се развие в разумна форма.
Неговото проучване е в самото начало. Въпреки това, наблюдението с помощта на камери, работещи в инфрачервения диапазон, често е трудно: съществата в много случаи избягват заснемането. Изглежда, те чувстват, че са под наблюдение.

Хората са разумни благодарение на критерите?

Според една хипотеза всички явления, които ние наричаме аномални, са предизвикани от полеви форми на живот. На Земята този живот е винаги налице, със сигурност е изпълнил и космоса.
По този начин, много от свойствата на НЛО изненадващо наподобяват тези на критерите. НЛO също може да променят формата си, да изчезват и се появяват отново веднага. В повечето случаи те са невидими за нас и често се появяват като сноп от енергия, а не като твърдо вещество (и поради това рядко се засичат НЛО от екрана на радара).
Същите разновидности на полеви живот са призраците, полтъргайстите, духовете ... Невъзможно е да се отрича очевидната разумност на всички тези тайнствени същества. Логиката на техните действия често е неразбираема и чужда за нас. Но това е, защото те са същества от друг, ефирен свят, който има свои собствени закони на природата.
Фактът, че тези същности са надарени с разум, може да се види дори и от характера на взаимодействието им с хората. Пилотите на НЛО и призраците често са с хуманоидна форма. Но това не означава, че те винаги изглеждат така. Това е само една от многото форми, които те могат да вземат. Най-вероятно истинският вид на тези етерни същества е "критероподобен", който виждаме на снимките в инфрачервения спектър.
Но това е и нашето истинско лице! Духовната същност на човека, второто му тяло, вътрешното "Аз", което се нарича душа и продължава да живее след смъртта на физическото тяло - това е същият този крит-ер. Може би за някои ще е неприятно да узнаят тази истина, но нищо не може да се направи. Разумността на човек зависи от критера, присъстващ в него от раждането до смъртта. Размерите на тази етерна същност са няколко пъти по-големи от физическото тяло. Нейната издадена част е видима и се нарича аура. Критерът (душата) може да се отделя от физическото тяло и да се премести с неговото съзнание в пространството, включително евентуално да се придвижи в паралелни светове и да се върне.
След смъртта на физическото тяло критерът продължава собствен живот, запазвайки целия запас от знания, спомени, мисли и чувства, натрупани в продължение на живота на човека. Впоследствие същото създание може да "завладее" ново, едва зародило се човешко тяло, а може и да се понесе из космоса.

Земята се владее от гигантски критер

Предполага се, че повърхността на планетата е обитавана от етерни същества с малки размери. Но колкото отиваме по-високо, толкова по-големи са размерите на съществата, както е видно от снимките на йоносферните обитатели. Там те достигат размери от десетки или дори стотици километри. А истински гиганти, надвишаващи размера на звездни системи и дори галактики са открити в дълбокия космос.
Критерите могат да овладяват не само физическите тела на хората, но също така и предмети, които ние наричаме неодушевени, в резултат на което им дават своеобразна "душа". Включително дори комети и планети. Възниква симбиоза между критера и небесното тяло, което води до това, че последното става разумно. Изводът е, че това, което ние наричаме ноосфера - това е аурата на планетата, или част от тази ефирна същност, която съставя духовното тяло на планетата.

Разумната планета, за разлика от човека живее дълго време - милиарди години. Но нейната твърда черупка неизбежно някой ден ще бъдe унищожена и планетата ще престане да съществува. Тогава критерът - душата й - се отделя от нея и продължава пътуването си във вселената заедно с по-малките критери, които нчкога са владели живелите на планетата хора.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.