четвъртък, 7 юли 2011 г.

EГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 19)

    Теорията, която се опитва да оправдае растежа като начин за премахване на страданията, се нарича "капка по капка". Има убеждение, че ако се позволи на богатите да експлоатират и да станат все по-богати, така на върха ще се натрупат пари, които "капка по капка" ще отиват  в надници и услуги, за да се осигури прихода на онези, които се намират по-долу в икономическата скала. Същото оправдание се прилага и за държавите. Ако богатите стават все по-богати, те ще търгуват с бедните и парите бавно ще потекат към тях. Проблемът е, че това не действа, и банкерите на Илюминати знаят, че не действа. Не се и предполага. Повечето от парите остават в близзост до върха на пирамидата, понеже колкото по-близко сте до върха, толкова повече ви плащат. Онези от дъното трябва да преживяват с остатъците, които падат от масата на богаташа и които, просто казано са онова, което наистина изтича. На дъното на пирамидата повечето от хората по света се борят дори за насъщните си потребности, а често и не успяват да ги задоволят. Повече от век светът изживяваше период на бърз икономически растеж и въпреки това половината от световното население живее в относителна или абсолютна бедност. Около 1 милиард живеят в бедност, определението за която е - условия на живот, характеризиращи се с такова недохранване, неграмотност и заболеваемост, които са извън всяко приемливо определение за приличен живот. Но заблудата от растежа "капка по капка" е зомбирала всички политически движения, с изключение донякъде на зелените партии. Запитайте някой капиталист, комунист, социалист или либерал-демократ за начин за икономическо подпомагане и те ще ви дадат версия на направи, използвай и изхвърли, основаваща се на бавното капене.
    Сигурно ще ви е интересно да разберете още една икономическа парадигма - т. нар. "Оптимум по Парето". Според него, не е възможно да подобрим благосъстоянието на един пазарен субект, без да влошим благосъстоянието на друг пазарен субект. А ако се загледаме трезво, не на един, а на няколко субекта се влошава благосъстоянието на практика. Или Парето има много ограничени възприятия, или чисто и просто си играе добре ролята под давлението на Илюминати.
    С повишаване на честотите и разширяване на съзнанието тази илюзия се отхвърля от милиони хора и техният брой ще нараства с още по-голяма скорост. Дори онези, които някога са отхвърляли или пренебрегвали подобни анализи, започват открито да поставят под съмнение икономическата лудост, която ни втълпяват да почитаме. Известният финансист милиардер Джеймс Голдсмит споделя в лондонския "Таймс":
    "Икономическият растеж е начин за измерване на успеха, а науката и технологиите са негови основни оръжия. Това твърдение е в основата на съвременната мисъл, но аз го поставям под съмнение. Водещото съвременно общество, Америка, е родило най-големия в историята изблик на икономически растеж и материален просперитет. През изминалите 50 години нейният БВП е нараснал от 1,5 трилиона$ на 5,9 трилиона $, изчислено в твърди, коригирани според инфлацията долари. Американската наука и технологии са постигнали невероятни изобретения. И при все това американското общество е тежко болно."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.