понеделник, 18 юли 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 22)

Отстранете петрола и по същество няма да има система. Ако това стане, ще се сложи край на безумието при което една страна изнася продукт в другата част на света, докато внася обратно от онази част на света друга версия на същия продукт. Това е оправдано в името на избора, но какъв е този "избор" ? Да разполагаш например с 10, 20 , 100 различни шампоана, от които да купиш, всички от които са едно и също нещо в основата си ? А какво да кажем за отказаната възможност на хората да излизат на слънце през определени периоди от годината, защото системата, която говори за "избор" е унищожила озоновия слой до такава степен, че ракът на кожата се превръща в епидемии в някои райони ? Знаете ли, че продуктите често се транспортират от страна в страна, като всяка добава нов компонент, защото това е най-евтиният начин за производството им от мултинационалните компании ? Нашите пристанища и летища са пълни с кораби и самолети, използващи гориво и ресурси, причиняващи огромно замърсение, когато повечето от тях не са необходими. Те служат само на корпорациите и банкерите. На практика те съвсем не удовлетворяват потребностите и "избора", а отказват и двете на повечето хора. 
    Ще дойде време, когато държавите и общностите ще бъдат по-загрижени да задоволяват насъщните си нужди, отколкото да изнасят своите продукти по света. Това ще отключи много творчески сили. Ако икономическата система е начинът хората да се контролират, помислете какви възможности ни очакват след краха й или ако се откъснем от нея и този натиск бъде елиминиран. Китайската дума за криза, уей-че, означава както опасност, така и възможност. Докато падането на Системата може да се разглежда като опасност за нас, то наистина е възможност за разгръщането на цялата безкрайна сила на човешката изобретателност. Тя е държана в плен от системата, при която мисленето е последното нещо, което се иска от вас. Заповеди се издават отгоре от малцина, а множеството прави това, което му е заповядано. Тяхното мнение не се иска, те са третирани като роботи. Ако искате да намерите най-добрия начин да направите нещо, не питате шефа на офиса, а онези, които вършат работата ден след  ден. Но тези хора рядко са търсени за консултация. В бъдеще няма да има "ние" и "те", нито заповеди отгоре. С напредването на духовната трансформация онези, които сега налагат възгледа си на другите, ще бъдат в една и съща равнопоставеност с всички останали. Икономическата дезинтеграция, причинена от множество причини, ще ни даде празен лист хартия, върху който да започнем отново.
    Забързващите се честоти ускоряват у нас желанието за контрол над собствения ни живот. Това ни води към по-малки икономически единици и желание да се откъснем от сегашната система, доколкото можем. Необходимостта да вземем мерки в зората на краха ще наложи същия курс на действие. Най-малкото през периода на прехода ударението ще пада върху бартера - стоки и услуги в замяна на стоки и услуги., като често малки суми пари ще сменят собствениците си или изобщо няма да се използват пари. Това разширение на бартерните сделки се извършва и днес. Пробуждащите се хора ги използват, за да излязат от Системата, доколкото могат, а с нарастването на безработицата милиони хора виждат, че Системата повече не може да се грижи за тях и семействата им и няма никакви изгледи за това. Този подход ще бъде от решаващо значение с намалението на социалните помощи и използването им за превръщането на хората в нещо малко повече от роби на Системата .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.