четвъртък, 7 юли 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 18)

Системата вижда в повишаването на цените на жилищата икономически успех, докато хиляди живеят на улицата, защото не могат да си позолят дом. Успехът трябва да се преценява въз основа на това колко малко хора са бездомни, а не колко повече пари ( и съответно - кредити ) ви трябват всяка година, за да си купите дом.
    Целият производствен манталитет е толкова абсурден, че транспортните министри приветстват увеличението на продажбите на коли ( когато го има ), докато в същото време се оплакват, че не могат да отделят средства за построяването на всички нови пътища, необходими за да се справят с натовареното движение (последица от производството).
    Ускорението на човешкото и индустриалното производство няма да реши проблемите на света. То поражда повечето от тях. Америка е консумирала повече изкопаеми горива и минерали през последните 60 години, отколкото цялото останало човечество през целия период на човешката история. Ако растежът е начин да се елиминират бедността, бездомността, глада и всички други човешки злини, защо Америка не е успяла да го направи, въпреки че е унищожила планетата в такива самоубийствени размери ? И какво щеше да представлява Земята, ако всяка страна се опитваше да прави същото ? Но точно това те са тласкани да правят. Манипулираните от Илюминати политици и икономисти дори са измислили невъзможното в отчаяния си опит да оправдаят това и да скрият реалното състояние на нещата. Помните ли, че допреди по-малко от 2 години те масово говореха за глобален икономически растеж, докато такова нещо всъщност няма и не може да има. Никакъв растеж не е значителен, защото живеем на планета с ограничен размер, с ограничени възможности да понася наказанието. И при все това журналистите никога не ги питат за това очевидно противоречие.
    Зелените партии са осмивани заради тяхната платформа, насочена към ненарастваща икономика. Но какво би могло да бъде по-разумно и ефективно ? Според тази политика не трябва да има растеж, а ежегодно намаление на скоростта, с която се използват природните "ресурси". Това намалява деструктивното производство, като се извлича повече от по-малкото ; Нещата се правят толкова дълготрайни, колкото позволяват технологичните познания ; като отпадъците се рециклират обратно в производствения процес и по този начин се намалява нуждата да се взима повече от планетата ; като се изолират сградите, за да се занижи количеството гориво, необходимо за отоплението им ; и като се насърчи местното производство за местна консумация, за да се снижи потребността от транспортиране, голямото количество камиони, шосета и т.н. Начините, по които можем да извлечем повече от по-малкото чрез здравия разум е безкраен. Това ще доведе до устойчива, стабилна нация, до икономика, при която от Земята няма да се взима повече, отколкото тя безопасно може да усвои. В бъдеще няма да имаме изобщо нужда да взимаме нещо от Земята за горивата, понеже вече няма да има такава необходимост, след като се разбере естеството на свободната енергия и как тя ще ни дава топлина и сила .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.