сряда, 6 юли 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 17)

Дори с население от 6 милиарда на планетата, все още е възможно да се задоволят потребностите на всеки. Онова, което е невъзможно ( както казва Махатма Ганди ), е да се задоволи алчността на всеки. Икономическата система, която задоволява исканията на малцина, като пренебрегва потребностите на мнозинството, е в упадък. Тя е екологично неиздръжлива и дори в своите примитивни икономически начала е достигнала края на пътя. Не се оставяйте да бъдете лъгани от онези компютърни екрани във финансовите центрове и от икономистите с техния жаргон и език на системата. Те са програмирани и са научени да повтарят като папагали курса на Системата, понеже нямат проницателността да виждат отвъд нея. Това ги прави лесна плячка за елита на илюминатите, които ги убеждават или подкупват да подкрепят още по-голямата централизация. Настоящата система не работи и затова въз основа на "нещо трябва да се направи" те предлагат още по-централен контрол от рода на една Световна централна банка. Това не променя нищо. Същото безумие, контролирано от шепа хора.
    Първото нещо, което трябва да направим, е да изключим икономическия растеж от нашата преценка за човешки и икономически успех. Брутният вътрешен продукт (БВП) е величината, която хипнотизира и контролира политиката на правителствата по целия свят. Но мога да ви уверя, че той е безсмислен. Всичко, което той измерва, е количеството пари, сменили собственика си срещу продадени стоки и извършени услуги през коя да е година. Това е БВП. Икономическият разстеж не е мерило за икономическия успех, той е просто измерение на икономическата АКТИВНОСТ. Все едно да измерите успеха на футболен отбор въз основа на броя изпълнените тъчове в един мач, вместо според броя вкарани голове ! Всеки път, когато има природно бедствие, причинено от преследването на икономическия растеж, парите, изхарчени за противодействие на това бедствие се ДОБАВЯТ към икономическия растеж, защото те допълват икономическата активност ; всеки път, когато някой е болен и се нуждае от лечение, то се добавя към БВП ; същото е и по време на война.  Системата на самоунищожение взима парите, натрупани от растежа, и парите, натрупани от ПОСЛЕДИЦИТЕ от растежа, и вместо да разграничи едните от другите, тя СЪБИРА двете. Потресаващо ? Така е, но това е системата, която контролира вашия живот и разрушава планетата.
    Всяка система, която използва показателя на растежа като измерение на националния, човешкия и икономически успех, трябва да създаде просто свят с едно измерение, който отразява характера на неговата икономика. Точно това искат банкерите на Илюминати. Всяко нормално общество, в каквото ще се превърне нашето, трябва да има измерения на човешкия прогрес, които отразяват съществата с множество измерения, каквито сме ние, от вида на :
    - Колко малко са бедните ?
    - Колко малко са бездомните ?
    - Колко малко са гладуващите ?
    - Колко малко са нещастните, недоволните и нереализиралите се ?
    - Колко малко чувстват, че не са успяли да реализират пълния си потенциал ?
    - Колко малко чувстват, че животът им е контролиран от други ?
     Това са някои от истинските показатели на човешкия прогрес и при все това те са тези области, които сегашната система игнорира, защото контролиращите я искат да държат хората в безпросветен плен, а не да ги виждат свободни. За да оцелее тяхната система, тя трябва да увеличава, а не да намалява всичко от този списък. Онова, което е добро за хората , е гибелно за Системата. Забележете, че измеренията, които изброих, се отнасят до "колко малко?". Днешната система измерва успеха само в "колко много?". Увеличение на производството е всичко, за което може да се мисли. Колкото повече единици работа може да произведе, толкова по-успешна се твърди, че е. Замисляли ли сте се например защо здравните министри от много страни оправдават искането си за повече пари от бюджета с "Ние лекуваме повече хора откогато и да било преди" ? Но защо ? Как толкова много хора се нуждаят от лечение ? Със сигурност успехът в здравните грижи трябва да се измерва с това колко малко се нуждаят от лечение и колко много хора са здрави, а не колко много са болните !

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.