петък, 10 април 2015 г.

Капанът на самодоволството

Добре. Четете Матрицата 5 и установявате, че сте скъсали много от основните вериги от преживявания. Чувствате се добре от напредъка си в тази инкарнация. Чувствате се сигурни от мястото, на което се намирате. Точно тогава се появява капана на самоудовлетворението. Той ви закопава и обрича на бездействие и стагнация. Вече не ви пука какво става по света. Решавате, че понеже е Краят на Играта, нищо вече няма значение и избирате да пренебрегнете всичко, което става край вас. Това не е добре. Това е неутралитет, който спира прогреса и Напредъка. Това е състояние, от което трябва да се пазите. Трябва да излезете от тази ситуация.
Вие сте там, където сте, по определена причина. Преодолели сте множество вериги от преживявания. Трябва да наблюдавате как действат другите на своите етапи от развитието си. Наблюдавайте как полярностите манипулират и насилват своите вярвания. Обърнете внимание на взаимодействията в Края на Играта. Не ги захвърляйте. Те се различават много от преживяванията преди Играта. Не се заблуждавайте, че сте си изпълнили мисията за настоящата инкарнация – ако наистина бяхте я изпълнили – нямаше да сте тук. Няма значение, че е Краят на Играта за едновременните инкарнации. Така бихте ограбили себе си от ценните, свързани с наблюдението, преживявания. Не попадайте в капана на самоудовлетворението – казвам ви това, за да можете да го избегнете.
Всеки, който твърди, че „това няма значение”, защото е Краят на Играта, има високо ниво на самодоволство и фалшиво чувство за превъзходство. Само по себе си това е верига от преживявания. Да не искате да участвате в действията на Играта, понеже сте преодолели съответната верига от преживявания, е едно. Да отричате валидността на преживяванията за онези, които все още се борят със своите вериги от преживявания, е друго. Това е надуване и арогантност. Това е верига от преживявания, която се активира на Средното ниво на инкарнациите и бива преодолявана към Много Напредналите нива.
За мен е много интересно да задавам на хора с подобни вериги от преживявания най-различни въпроси, предимно от типа „защо” – „Защо правиш това?” Защо мислиш така? Аз знам защо, но искам да знам дали те знаят защо са тук. Понякога това ги кара да се затварят и да не искат да говорят за това. Това е механизма за защита на веригата от преживявания. Тя знае, че имаш за цел духа, който още не е готов, затова се спускат прегради. Могат да ви обявят за странен, неконформист, сплетник и т.н. Това е добре, защото така се учите от тях. Да каталогизирате действията и реакциите им е безценна част от вашата способност да се усъвършенствате като наблюдател.
Капанът на самодоволството ще се опита да ви направи бездейни, ще ви подтиква към неутралност и стагнация, но вие трябва да сте в състояние да го разпознаете И прекъснете. Просто трябва да го осъзнаете. Той е нещо, което единствено ВИЕ можете да прекъснете – както и останалите вериги от преживявания, свързани с идентифицирането с тялото.

Матрицата 5 - Вал Валериан

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.