събота, 11 юни 2011 г.

Koй докъде е стигнал в разбиранията си - провокирано от днешната т. нар. Задушница

  И днес не мина без опити от страна на познати да почерпят за "Бог да прости" . Илюзията, родена от отъждествяването с физическото тяло и съпътстващите му обичаи като този продължават да държат в плен човешкото съзнание и то не успява да се придвижи напред в разбирането както за себе си, така и за същността на Мирозданието.
  В моя блог съм изнесъл много знания, които оспорват възгледа "Този свят е единствено съществуващ" , затова няма да изпадам в подробности . Тук ще припомня само най-главните неща : 

 Онова , което наистина сме , не е физическото тяло, което виждаме. То е средството , което обитаваме , по време на един физически живот на тази планета . Онова , което е вечно в нас , е нашето съзнание , нашият дух , нашият ум . В настоящият момент ние погрешно наричаме "смърт" своят вечен разум - който напуска тялото и продължава еволюцията си на другите , метафизични нива . 
  Точно това се случва при така нареченото "преживяване на прага на смъртта". Хиляди хора са описали усещането , че напускат тялото си по време на пристъп , катастрофа или операция . Те разкриват една и съща история - че гледат надолу към физическите си тела, докато лекарите се опитват да ги съживят. След това внезапно се оказва, че отново са започнали да гледат с очите си и са се завърнали в тялото си.Всичко това става с хората, когато "умират". Тяхното съзнание напуска тялото.  Физическата форма има ограничен живот , но нашите умове живеят вечно . Можете да си го представите като нещо подобно на принципа на космонавта на Луната.  Той облича външна обвивка, за да проучи друга планета.  През физическия живот нашите умове населяват физическата обвивка , която наричаме тяло .

  Силата, която наричаме "Бог" , не е онзи приятел с брадата, седнал на трона си . Тя е Единното Съзнание, което е сътворението: стената , небето , водата , ти , аз - всичко е "Бог". Всички ние сме капчици в океана на съзнанието. Ти си аз и аз съм ти. Ние сме едни други, всички аспекти на едно и също цяло, част от един и същ безкраен поток от енергия. Видимите разлики между нас са илюзия.
  Една от т.нар. "Велики мистерии" е къде отиваме след края на физическия живот. Църквата казва в рая или в ада, а материалистичната наука - никъде не отиваме , защото този свят е всичко , което съществува.  Всъщност океанът на съзнанието, който наричаме Бог , притежава безброй нива на еволюция или честоти на вълните. В пространството, което заема вашето тяло сега, са разположени всички честоти на всички радио- и телевизионни станции, покриващи вашата област.  Вие не можете да ги видите и те не могат да се видят една друга, въпреки че делят едно и също пространство, тъй като се намират на различни честоти на вълните. Настройте радиото на една от тези вълни и това ще е станцията , която ще чуете. Честотата се превръща в радио-реалност, в  "нейният свят". Придвижете скалата на друга станция и радио-реалността се променя. Същото е и при нас. В  този момент ние сме настроени на плътна физическа вълнова честота, която наричаме "Вселена" , но когато "умрем", съзнанието ни напуска тялото и се придвижва по друга честота на вълната
  Онова , което наричаме "духове" , са същества - разум , дух - на друга дължина на вълните. Те често изглеждат като мъгла, защото ние не ги виждаме от тяхната честота , а от нашата. Същото е , когато скалата на радиото не е уловила добре станцията и вие получавате неясен сигнал . Ще доминира онази станция, която е най-близо до скалата, но вие ще чувате и други станции. 

  Настройвайки своето съзнание на друга честота на вълната, информацията може да стане достояние на този свят. Това е процесът, който наричаме установяване на връзка чрез контактьорство или медиумни способности. В своите физически и математически изследвания истински непредубедените учени показват, че на практика Сътворението е съставено от честоти и че съзнанието във всеки един е вечно. Te обаче трябва да се борят с прикриването на тези знания от научните институции и манипулаторите, които ги контролират. Тези институции искат да вярвате, че материалният свят е единствен и че всички ние сме космически "случайности" от еволюцията, които не съществуват преди раждането или след смъртта. Каква глупост! 

........

Знаейки тези неща, помислете отново , когато някой се опита да ви почерпи за "Бог да прости" например 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.