неделя, 19 юни 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ - ЧАСТ 3

    През първите години на 20-ти век банкерите и индустриалците от Илюминати разширявали контрола си над световната финансова система.
    Две имена били особено известни - Рокфелер и Ротшилд. Рокфелер са едно от най-прочутите американски семейства. Те станали известни след като Джон Дейвидсън Рокфелер и брат му Уилям натрупали състояние от предизвикващата много спорове компания "Стандарт Ойл" с нейната мрежа от финансови машинации, които никой не можел да проумее. Внукът на Дж. Рокфелер - Нелсън, станал вицепрезидент на САЩ и играл водеща роля в задкулисната политика на страната.
    Ротшилд са европейска банкова династия, чието начало положил Майер Амшел Ротшилд, роден в Германия през 1744 г. Името идва от червения щит - емблема на семейството върху къщата в едно франкфуртско гето, където някога живели предците на Майер. Към 1820 г. империята на Ротшилд имала клонове в Лондон, Париж, Виена и Неапол. Те извлекли огромни печалби от Наполеоновите войни и Френската революция между 1792 г. и 1815 г. и оказали значително влияние върху хода на европейската история. Инвестирали в железници, добив на каменни въглища и други индустриални сфери. Ротшилд са добре известни с подкрепата си за франкмасонството. Майер Ротшилд обобщава подхода на банкерите от Илюминати, когато казва : "Дайте ми контрол над националната валута и не ме е грижа кой прави законите".
    Империите на Рокфелер и Ротшилд ще стоят на видно място в историята оттук нататък, но ще подчертая, че ще изтъквам отделни хора и начина, по който са се използвали империите. Няма да внушавам, че всеки на име Рокфелер или Ротшилд е замесен.
    В центъра на зараждащата се империя на банковия и индустриален елит била "Кръглата маса". Напълно е възможно тя да е била създадена с най-добри намерения от един англичанин - Сесил Родс, на чието име е кръстена Родезия, преди да извоюва независимостта си. Подкрепен от империята Ротшилд, той натрупал колосално състояние като експлоатирал диамантените запаси и ресурси в Южна Африка. Родс често изразявал желание да спре войните като се създаде едно световно правителство, съсредоточено във Великобритания, което да може да се намеси в споровете, преди да станат ожесточени. През 1891 г. той основал своята сега опозорена "Кръгла маса", която очевидно била вдъхновена от разказите за крал Артур. Тя се основавала на принципите на Илюминати с тайни ритуали, вътрешни и външни кръгове и много атрибути от други такива организации. Сред поддръжниците й били лорд Ротшилд - глава на империята Ротшилд в Англия и един друг английски банкер - Алфред Милнър. Но чак след смъртта на Родс през 1902 г. бил извършен големият обрат и илюминатите в класически стил ограбили творението му.
     Международните банкери на Илюминати започнали да предоставят на "Кръглата маса" значителна финансова помощ. Тя била използвана за координация на действията на централните банки и на банкерите на Илюминати по целия свят, за да се засилва непрекъснато влиянието им върху правителствата. "Масата" създала други разклонения, които да подпомагат и прикриват нейните дейности. Адам Вайшоп, немски професор - йезуит, който основал известен клон на илюминатите през 1776 г. казва : " Голямата сила на нашия Орден лежи в неговата потайност ; нека той никога не излиза наяве с истинското си име, а винаги да се прикрива зад някой друг с друго занимание". Тези организации "паравани" включвали Съвета за международни отношения в САЩ, а в Англия - Кралският институт на външните работи. И двете били създадени с цел да направляват външната политика на правителствата така, че да отговаря на интересите на Илюминати. Дейвид Рокфелер бил председател на Съвета за международни отношения в продължение на много години. Днес негови хора и политици са инфилтрирани в цялото американско правителство. Елитът от илюминати започнал да прониква в университетите и медиите и сега присъства навсякъде. Д-р Карл Куигли пише за този период : 

   " През 20-ти век се разрастна една структура на властта между Лондон и Ню Йорк, която проникна дълбоко в живота на университетите, в пресата и във външната политика. В Англия център бе групата около "Кръглата маса", докато в САЩ това бе Дж. П. Морган и компания или неговите местни филиали в Бостън, Филаделфия и Кливланд."

    Целта на банковата и политическата мрежа на Илюминати била да се създаде световна финансова система, в която централните банки и други частни интереси в банковото дело да работят заедно. Те щели да координират действията си, за да контролират правителствата и икономиките като създават оживления и банкрути, манипулират валутните курсове и подкупват политици с добре платени постове във финансовия свят. Всеки път, когато си купите вестник, можете да се натъкнете на тези неща, които стават всеки ден. Центърът на тази банкова мрежа трябвало да бъде Банката за международни разплащания в Базел, Швейцария. Значителна част от манипулирането на света се координира от тази държава, затова няма нищо мистериозно във факта, че тя никога не е била нападана по време на войните, организирани от Илюминати. Изумителната цел на този банков картел била създаването на ситуация, при която правителствата дотолкова да са задлъжнели към тях, че да трябва да изпълняват исканията на банкерите. Подобно на овце, поведени към кланницата, правителствата по целия свят се хванали на въдицата или чрез каналите на Илюминати съдействали за създаването му, а САЩ - повече от всички други .

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.