сряда, 22 юни 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 6)

    Папа Пий XI и онези, които контролирали Ватикана виждали в Бенито Мусолини човекът, който е в състояние да оглави завръщането към старата слава. Световният финансов крах през 20-те години на 20-ти век донесъл огромни трудности и те се оказали благодатна почва за излизането напред на диктатор, който с измама да накара хората да повярват, че е взел присърце техните интереси. Мусолини, син на ковач, дошъл на власт по обичаен за диктаторите начин - чрез рушвети, корупция, убийства и подкрепата на тайните общества. Той бил обсебен от идеята да възстанови Римската империя и неговата марка насилие и патриотизъм била толкова ефективна, че кралят му отстъпил контрола над страната, за да избегне гражданска война. Веднъж настанил се, той премахнал всички демократични свободи и права на словото. Римокатолическата църква го подкрепяла във всичко, което правел. Той знаел, че може да си осигури свободна и непрекъсната пропаганда от амвоните на Италия, ако Църквата е на негова страна. На град Ватикана била дадена независимост от Италия, а Църквата отново получила контрол над цялото образование, наред с дарение от 19 млн. лири стерлинги. Когато Мусолини нападнал Абисиния, папата му оказал пълна подкрепа. Същото се повторило при инвазията в Албания и Гърция. Нищо не би удовлетворило римокатолическите лидери повече от това да получат контрол над земите на православната църква, която те толкова мразели. Ще си припомните, че тези 2 вероучения скъсали връзките помежду си след като през 1054 г. папата добавил думите "и от Сина" (филоквето) към християнския символ на вярата. Много християни отказали да го приемат и оформили откъсналата се православна църква, която по-късно започнала да гледа на Москва като на свой Рим или Мека. 70000 евреи били прогонени от Италия от Мусолини без едничка дума на протест от страна на Ватикана. Сега Италия била под контрола на двойна диктатура - на Църквата и Държавата, като и двете били под контрол на Илюминати.

    Папата бил и в приятелски отношения и с Адолф Хитлер след като голям брой гласували римокатолици му спечелили властта в Германия през 1933 г. Германия била в окаяно състояние - страна, разорена физически и икономически след войната. С края на монархията била провъзгласена републиката на среща във Ваймар през 1919 г., но тя непрекъснато се сражавала с опозицията от страна на комунисти, роялисти, крайно десни и Илюминати. Най-големият удар нанесен от рухналата икономика. Но тогава, ако се контролира финансовата система, да се подкопае една страна, за да се подготви почвата за революция, не е проблем. Крахът  на Уол Стрийт през 1929 г. в САЩ бил нагласен по подобен начин. Банкерите на Илюминати създали инфлация и насърчили фондовата борса да превиши възможностите си, като по този начин направила краха неизбежен. Всички фондови борси по света са манипулирани по този начин. Депресията от 20-те години била време на "стрелба по пуйката", какъвто бил изразът. Към 1921 г. в САЩ имало 31076 банки. Банките гиганти на елита на Илюминати решили, че е време да съберат плодовете от своя труд. Федералният резерв  обявил поредица от нови разпоредби, които, знаели те, по-малките банки няма да могат да изпълнят в такива безперспективни икономически условия. Това принудило хиляди от тях да се откажат от бизнеса - 16000 фалирали за 11 години. Банкерите на Илюминати унищожили конкуренцията. Те увеличили собствените си активи, като погълнали фалиралите дребосъци и всички свои длъжници. Постигнал задачата си, Федералният резерв занижил безкомпромисните си разпоредби. С подкрепата на тези елитни банкери Франклин Д. Рузвелт обявил своята прочута политика на "Нов курс" за излизане на САЩ от депресията. Тя предвиждала правителството да заеме огромни суми от банкерите и дългът на кабинета и народа отново рязко се увеличил. Конгресменът Луис Макфадън, председател на парламентарната комисия за банково дело и валута казва, че Голямата депресия от 20-те години ...
    "....не беше случайна. Тя бе внимателно скалъпено явление.... Международните банкери се опитаха да създадат положение на отчаяние тук, за да могат да наложат управлението си над всички нас."

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.