вторник, 28 юни 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ (ЧАСТ 10)

     2. Много важно е също така изхранването и просъществуването на вашето население да зависи от същата система. Ако имат възможност за избор, те не могат да бъдат принудени да изпълняват волята ви или да стоят до заводската машина през по-голямата част от работния ден. Ефектът от това е да се сломи духът им и да се смаже съпротивата им с пропагандата, с която ги подхранвате чрез услужливите медии. Нуждата от разширение на системата налага "научните" изследвания да се впрегнат в изобретението на нови неща, които хората могат да бъдат убедени да купуват ; в намирането на по-евтини начини за изработката на тези неща чрез технологиите ; в изобретението на нови оръжия за масово поразяване. Както е при записващите видео-устройства, така е и при насочваните ракетни снаряди. Ако технологиите за производство се развиват непрекъснато, това води и до "осъвременяване" на хората и страните. Накратко - те ще продължават да купуват едни и същи неща отново и отново, тъй като технологиите систематично превръщат напълно задоволителните продукти в "остарели". Науката съществува до голяма степен заради тези цели-близнаци - разработката на продукти и оръжия в служба на икономическата система. Службата в името на човечеството и търсенето на истината определено са второстепенни мотиви за научните институции, манипулирани от Илюминати. Производството на оръжия също е важно, за да се защитят и да се увеличат богатствата на властимащите, когато войната, при която можете да снабдявате и двете страни стане икономически изгодна 
    3. Тази система е толкова очевидно унищожителна и глупава, че ако позволите на хората да видят истинското й лице, те скоро ще започнат да търсят алтернативи. Християнството яростно се съпротивлявало на образованието за масите, тъй като се страхувало от отварянето на очите на хората за глупостта на преобладаващата част на това вероизповедание. Но те не трябвало да се безспокоят. Системата нямала никакво намерение да образова хората, особено младите. Тя иска да втълпява, не да образова и точно това е постигнала. "Образованието" е само за да подготви фураж за системата. Неговата цел е да убеди хората да гледат на нещата от нейната гледна точка и да отхвърлят всяка идея, че е възможно да има алтернатива. Има ли нещо по-добро за системата от това да откъсва децата от родния им дом за по-голямата част от деня през годините, когато те се формират като личности и да ги захранва с всичко онова, в което те имат нужда да вярват, за  да ги превърне в следващото поколение роботи ? В тази връзка напълно уместно е да се спомене и хриситянството, понеже то не е заплаха за нищо друго освен за себе си и за човешкото разбиране. Както видяхме и Системата, и то имат голям дял в задържането на човешкото разбиране. Далеч от дома, там , където местните хора още не са подчинени на този икономически контрол над мисълта им отнемате горите, земите и начина на живот или насила, или чрез християнизиране. С унищожението на тяхната култура те стават зависими и често се опитват да избягат от кошмара с помощта на алкохола и наркотиците. Контролът над света се разширява чрез унищожаването на околната среда.
    4. Необходимостта всяка година да се произвежда и продава повече означава, че бързо ще настъпи моментът, когато хората вече няма да могат сами да увеличават производството. Създават се технологии, които произвеждат повече продукти с по-малко хора. Безработицата расте като следствие. Системата реагира по единствено познатия й начин : като подправя цифрите за безработицата, за да скрие колко са зле нещата всъщност; като започва войни; и като увеличава броя на нещата, които хората искат, изопачавайки символите на човешкия успех, така че всички те да са свързани с имуществото. Хората трябва да са недоволни от това, което имат и да търсят "щастието" в трупане на материални неща. Това обаче означава, че производството трябва да следва парите, защото бедните имат почти нулева покупателна способност. Следователно производството все повече обслужва желанията на заможното малцинство и се откъсва от нуждите на бедното мнозинство. В резултат някои хора притежават всяка вещ, която си пожелаят, докато други спят в кашони на улицата.
    Вижте как системата е изопачила Коледа. Доста погрешно християнството преработило един езически празник в рожден ден на Исус, а системата от своя страна - в оргия на консумацията. Казваме, че имаме "традиционна Коледа", докато много от традициите идват едва от началото на Индустриалната революция. Това, което трябва да е време на приятна почивка, веселие и събиране на семейства и приятели се е превърнало в кошмар за милиони. Децата се бомбардират с тв реклами за скъпи играчки, а родителите им често заемат суми, които не могат да си позволят, защото не искат да ги разочароват на Коледа. През следващата година те трябва да изплащат дълга или прекарват Коледа с усета за вина, че не са осигурили на децата си онова, което са приучени да искат. Тази експлоатация на чувствата става все по-ужасна и определена с всяка изминала година, защото харченето по Коледа сега е от решаващо значение за оцеляването на много магазини и заводи.
     Разликата между "имам" и "нямам" се свежда до броя на хартийките с цифри, които притежават. Това няма абсолютно нищо общо със способностите им или желанието им да допринесат за благоденствие на обществото. Може да бъдете финансов "победител" и да печелите огромен брой късчета хартия, като изработвате някакви пластмасови глупости, които после не служат на никого. Но можете да бъдете финансов губещ, ако отдадете живота си на грижа за останалите. От значение за системата е онова, което продавате, а не с какво помагате на човечеството. Както видяхме, най-лесен начин да печелиш пари е да ги изфабрикуваш от нищото - като банките. Това изопачава ценностите и желанията, обществата заболяват и идва по-голямо деление. Друга естествена последица от тази ежегодна експанзия е, че с механизирането на производството, инвестициите, необходими за да си конкурентен стават все по-големи и дребните изпадат край пътя. Голямото става хубаво, а животът - гаден. Икономическата мощ е събрана в ръцете на все по-малко хора в съответствие с плана на Илюминати, а големите корпорации и банки командват не само избраните политици.
    5. Смазването на безработицата чрез увеличение на "исканите неща" вече не може да продължава. През 60-те и 70-те години на 20-ти век т. нар. Трети свят започна да произвежда повече готови продукти. Системата, започнала с експлоатацията на Великобритания на "ресурсите" в империята й и с обратното подаване на готовите продукти се е променила драстично. Цяла Европа, а след това и САЩ я последвали и доразработили започнатото. През втората половина на 20-ти век на Далечния Изток, Азия, Африка и Южна Америка бе продадена Индустриалната мечта често от банки, които  искаха да инвестират изливащите се в тях пари най-вече от арабските страни след повишаване цените на петрола през 70-те години, замислено от Илюминати. Светът бе залят с продукти, които търсеха своите купувачи.
    6. В същото време броят на хората, които имат пари за купуването на тези продукти става все по-малък. След като голям брой страни имат една и съща амбиция - да произвеждат и продават повече - и преминат точката, в която това е възможно в собствените им граници, всеки трябва да се състезава с другия за продажби по целия свят. Това се превръща в битка, водеща до икономическата, а често и до физическа смърт на поне 100000 души на ден. По-голямата автоматизация налага производството на повече продукти на по-ниска цена, защото всеки трябва да се състезава в намирането на начин за поевтиняване на същия този продукт. По-голямата автоматизация означава по-малко работна ръка и по-малко пари в хорските джобове, с които да си купят продуктите, произведени от машините. Големите производители са пренесли голяма част от производствата си в страните от Третия свят, защото законите за експлоатацията там са много по-немарливи, отколкото на Запад и могат да плащат на хората една частица от надницата, изисквана в Европа и Америка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.