петък, 17 юни 2011 г.

ЕГРЕГОРЪТ НА ПАРИТЕ - ЧАСТ 1

Отдавна бях замислил да посветя цялостна поредица на тази толкова важна тема . Всеки знае каква роля играят парите в тази матричност. Ето, че този момент дойде. Деструкцията, която ги съпровожда  е неоспорима и е причина за всички останали деструкции , защото в сегашната система всичко произтича от този егрегор. Специално за тези, на които думата "егрегор" е непозната , ще дам определение за нея : 
"Егрегорът е основна структурна единица на тънките светове.  На всяка човешка
организация на Земята съответствува област в тънките светове,  наречена егрегор;  най-
известни егрегори са онези,  съответстващи на религиите:  християнски,  мюсюлмански, 
будистки и прочие. Организациите от друг тип - държави, предприятия, семейство, нации, 
клубове, - също притежават свои егрегори. Основният признак, по който се разпознават
хората,  принадлежащи на даден егрегор,  е мистичното усещане,  описвано с понятието
"свой"."
След това необходимо въведение ще добавя, че е прекрасно да си духовно осъзнат  но без да направиш практически действия, които да отхвърлят деструктивните шаблони - нищо не е направено все още. 
И така - започвам с поредицата , надявам се да осмислите колко е важно да сме информирани и като следствие от това - да излезем от този егрегор . 



    В цялата човешка история купуването на стоки и услуги се е осъществявало чрез бартер, при който едно нещо се е разменяло директно за друго, или с монети, изработени от метали, отразяващи стойността на монетата. Това направило металите като злато и сребро по-ценни от другите, защото можели да се използват за правенето на  монети и следователно можели да се заменят за каквото си поискате. Но тогава почнали да се случват разни събития. Хората не искали цялото това злато и сребро да се мотаят наоколо, очаквайки да бъдат откраднати, затова се превърнало в практика да се депозират тези метали при онези, които имали помещения за съхранение на ценности. Много от тези трезори били собственост на златари. Златарят издавал квитанция на клиента за стойността на депозита и когато си го поисквали обратно, той връщал стойността на благородните метали. Клиентите започнали да използват тези разписки като един вид ценна книга, защото били по-удобни, отколкото да местят металите, а златарите и другите собственици на трезори осъзнали, че само малка част от тези квитанции им била връщана в някой момент от хората, дошли да прибират своите депозити от метали. Тогава  защо да не издават разписки на хора, които всъщност не притежавали никакви метали и после да ги облагат с лихва заради тази привилегия ? Каква велика идея ! Бихте могли да заемете пари срещу метал, притежаван от някой друг, а после да вземете и такса за това ! Разписката (парите) се обезсмисляла, ако соствениците на вашия депозит от метали си го поискат обратно веднага, но тъй като това никога не се случва не ви остава нищо друго, освен да се посмеете, ако не сте издали прекалено много полици.
    От тази практика е произлязла днешната банкова система,контролирана от Илюминати, за да улесни постигането на целите му. На банките е позволено буквално да си измислят пари, далеч надвишаващи техните реални активи и да начисляват лихва върху тези пари. Правителствата и народите по света сега са потънали в дългове към банките в изумителни размери и този дълг представлява пари, измъкнати от банковата система като с магическа пръчка от нищото. Напишете на компютърния екран няколко цифри, прехвърлете това число към нечия сметка от друга част на компютърната програма и от този момент можете да започнете да начислявате на този човек лихва върху пари, които не са ваши и които физически не съществуват. Нещо повече, ако някой човек изостане с плащането на лихвата върху парите, които не притежава и които не съществуват, вие можете да изземете къщата и вещите му, които съществуват и дори да го изпратите в затвора.
    С тези прости средства можете да направите така, че правителства и хора да изпаднат в толкова голям изфабрикуван дълг, че да се превърнат в пионки, които местите по дъската както си поискате. Можете да принудите хората да вършат онова, което не искат, защото трябва да печелят пари за да ви върнат парите,които от една страна не сте притежавали, като същото се отнася и до правителствата. Пълно безумие е на банките, освободени от правителствен контрол да се дава тази власт да създават пари от нищото, но обществата на Илюминати (в този случай - най-високите нива) създали тази практика и така манипулират цели нации и континенти ден след ден. Освен това тя позволила да се водят нови и продължителни войни, защото вместо да се ограничат с активите, притежавани от дадена държава, банкерите вече можели да издават ценни книжа, които непрекъснато подклаждали конфликта. После, след войната, правителствата били задлъжнели още повече, а народите трябвало да изстрадат нови трудности ако страната им трябвало да заплати на банките за пари, които не съществуват. Войните не само се превърнали в прекрасно средство за контрол на Илюминати, но и предлагали много възможности за увеличение на богатствата им. Те не можели да загубят. Заемали измислени пари и на двете страни, начислявали им лихви, а после им заемали още измислени пари за възстановяването на тези страни, разорени от войните. А ние, мъжете и жените по света продължаваме да търпим ! Първата по-голяма банка от този род била Амстердамската банка, основана в началото на 17-ти век и тя веднага започнала да дава заеми на холандското правителство за финансиране на нови войни. Английската банка я последвала през 1694 г.и се превърнала в модел на всички други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.