четвъртък, 17 март 2011 г.

Науката : лъжи и прикрити истини - част 2

  Историята на науката в много отношения е огледален образ на историята на религията. И двете избират едно верую и вярване, което след това налагат на света, и двете се опитват да блокират всички усилия за представяне на информация и доказателства, които излагат наяве техните погрешни разбирания. Но тогава и двете са контролирани от едни и същи господари, които са се погрижили оцеляването им да става чрез потисничество. Веднъж издигнали своя флаг и прокламирали една твърда догма, техните империи, финансиране, власт и влияние стават зависими от оцеляването на тази догма в умовете на достатъчен брой хора. Прикриването на информацията и разбирането са решаващи за продължение на съществуването им. Ако сте учен, чиито живот зависи от съществуващата научна догма, желанието да блокирате алтернативните обяснения, които биха разбили тази догма може да се окаже непреодолимо. Системата, със значителното влияние на Илюминати без съмнение се е погрижила такива ключови области като наука, политика, икономика, медии и религии да прикриват истината, ако искат да оцелеят. Прикривайки тази истина, те трябва да пропагандират една деструктивна илюзия, върху която да се фокусира вниманието на роботизираните хора. Медиите угоднически ги подкрепят като тиражират мита, че институционалната наука е на върха на човешкото разбиране.
    Джеймс Лавлок е един от непредубедените учени, които се противопоставят на конвенционалното. Той има теория, според която Земята не е мъртва материя, а жив, мислещ организъм. В своята книга "Епохите на Гея" той описва защо науката се ръководи по-скоро от системата, отколкото от информацията :
    " Може да мислите академичните учени за аналогия на независим творец. Всъщност почти всички учени са наети от някаква голяма организация от рода на правителствен отдел, университет или мултинационална компания. Само в редки случаи те са свободни да представят своята наука като личен възглед. Те може да се мислят за свободни, но всъщност повечето от тях са наемници ; те са изтъргували свободата на мисълта за добри условия за работа, твърд доход, постоянен пост и пенсия. Те са ограничени от армия от бюрократични сили - от финансиращите агенции до здравите организации. Учените са ограничени и от правилата за дисциплина на племето, към което принадлежат. За един физик ще е трудно да се занимава с химия, а за биолога е почти невъзможно да се занимава с физика. Като връх на всичко, през последните години "чистотата" на науката се пази още по-внимателно от самоналожената инквизиция, наречена "критика от равнопоставените". Tази добронамерена, но ограничена бавачка на институциите гарантира, че учените ще работят в съответствие с традиционната мъдрост, а не движени от любопитство или вдъхновение. Липсата на свобода ги застрашава да се поддадат на дребнава учтивост или да се превърнат в творения на догмата, подобно на средновековните теолози.
    Като университетски учен за мен бе почти невъзможно да правя редовни проучвания на Земята като жива планета. Като начало, нямаше одобрени средства за такова рисково проучване. Ако бях упорствал и бях работел през обедните почивки и в свободното си време, не след дълго щях да получа призовка от директора на лабораторията. В кабинета му щях да бъда предупреден, че кариерата ми е застрашена, ако продължа да настоявам за една толкова неизискана тема за проучване. Ако това не подействаше и аз упорито продължавах да настоявам, щях да бъда привикан втори път и да бъда предупреден, че работата ми застрашава репутацията на факултета и кариерата на самия директор."
    Ако контролирате финансите и директора на лабораторията, вие контролирате онова, което се проучва, и другото, което не трябва да се проучва. Така правят Илюминати. Тази всезнаеща наука е с нас от много малко време, измерено според човешката еволюция. Едва наскоро бяха "открити" някои от планетите. Нептун бе идентифициран чак през 1846 г., а Плутон стана познат едва през 1930 г. В Слънчевата система има още много неща за откеиване, а да не говорим за други системи из Вселената. Да се смятаме за авторитети по подробности за Вселената и да отхвърляме идеята, че има и други цивилизации е невероятно ! Научното разбиране е в периода на ранно детство. То е като малко дете, налагащо своя възглед за света на всички останали. Ако се вгледате в неговата "бум-тряс" теория за Вселената, експлозията на космическото яйце от материя, от която казват те се е образувала Вселената, е невероятно примитивна и наивна. Тя се основава на изчисления, според които другите галактики бързо се отдалечават от нашата. Според традиционния начин на мислене изводът е, че те все още са отблъсквани от силата на първоначалната експлозия. Това е една много слаба кукичка, на която да провесиш една теория, приета от мнозина за факт. Галактиките се движат, понеже всичко се намира в орбита. Голяма част от научния "напредък" на съвременния свят е просто потвърждение на онова, което древните вече са знаели, защото посетители от космоса и контактьори са им разказали за това.
    Науката не е толкова умна, колкото си мисли, но без да има смирение, нужно за непредубедени изследвания, тя последователно отхвърля дори своите колеги, когато те предричат нови възможности. Един кралски астроном казва, че да се говори за пътуване в пространството са "пълни безсмислици" само 18 месеца преди руският "Спутник" да излезе в орбита, а това постижение е примитивно в сравнение с онова,което тайната наука върши ! Както един друг астроном - Карл Сейгън казва : "Интелектуалните способности не са гаранция, че сте безпогрешен." Ако обаче алтернативите систематично се потискат, всички останали са насърчавани също да грешат.
    Бентът на науката се е отприщил и тя върви към своя крах, както е с всички проявления на Системата. Чрез преживяванията на прага на смъртта и "необяснимите" явления от отвъд продължават да се трупат доказателства, които разкриват ограниченията в разбирането и прозорливостта в основата на "официалната" научна теория. А отвътре непредубедените, истински учени, които се опитват да разшифроват мистериите на Сътворението, се вдъхновяват от повишаващото се съзнание и започват да приемат онова, което медиумите говорят от дълго време. Тези принуди върху научната догма ще доведат до краха на сегашното научно (не)мислене и неговата влиятелна и заблуждаваща империя в близкото десетилетие......................

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.