събота, 28 октомври 2023 г.

Тази матрица е изцяло прогнила или по какво се различава овенът от плъха

 Овните са тези, които не искат да мислят самостоятелно, опират се на външни източници на информация, обикновено са мирни и доверчиви потребители. Да, те създават проблеми (цвъкат нечистотии, тъпчат тревата), но като цяло може да бъдат считани за безобидни. Това са стадни животни, които си пасат на стадо и се доверяват изцяло на пастира си. 

Много по-лоши са плъховете - това са манипулатори, които използват лозунга "Целта оправдава средствата". Те често лъжат, прибягват до емоции, сълзи, патриотизъм (прикривайки се с родината), семейството (изкарвайки се жертва ) - т.е. развиват системата на развитото его. Поради което такива смятат, че за всички беди са отговорни критикарите на властта. Имат такива за бъркорковци, несериозници. Поради това целта им е така да изманипулират обкръжението, че да се получи добро и послушно общество (по техните критерии), маршируващо в крак стадо овни, където те си присвояват ролята на манипулатори (доброволни помощници на пастира). Именно такива хора са помагали на нацистите, а и в наши дни това се прави - затова и създават послушни овни. В религията такива хора се наричат "бесове". Те не са зли същности, готови да убиват и т.н., както мнозина смятат. Не, те творят зло заради доброто, или може да се каже, че това е еволюция на позицията на жертва, когато жертвата става локален началник. Поради това такива хора винаги поддържат йерархията, политиците, президентите. И самите те заемат свое място в йерархията. Не е задължително това да е началник, военен или политик. Това може да са родителите, мирните дядовци и баби, възпитаващи добри и послушни деца и внуци, даже обличайки върху тях военна униформа и програмирайки ги за послушание. Така робите създават нови роби, като същевременно се изкачват по-нагоре в йерархията. Това е същото като израза "Ние не поживяхме, и на децата си няма да им дадем", "В армията ни биеха - нека сега насилват децата ни, това е жизнен урок, а и нали всичко е от Бог"... Така и хората, работили през целия си живот в завода желаят и техните деца да правят същото, като в омагьосан кръг. Те раждат деца, за да работят като тях, в тяхното разбиране труд=порядък. Те не се борят със системата, те я създават и обслужват. Те сами са избрали това, понеже имат психология на жертвата, наследена от техните родители, и те не се опитват да отстранят причината, а компенсират с прехвърляне върху обществото, като просто заемат по-изгодна позиция в йерархията, създавайки послушни овни даже сред своите близки и роднини. В порядъка и послушанието те виждат залог за успех на обществото. Ето по какво се отличават плъховете от овните: овните отиват в месокомбината, с което захранват плъховете; а това за последните е и материалната изгода. 

Изобщо, по моята система има 3 нива на развитие: първото - потребител, това е мирен овен, второто - опозиция, това е бодящ с рога овен, третото - балансираната личност. Но както се оказа, има и минусово ниво - това е плъхът. 


Споделено от участник във форумите на metaisskra

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.