вторник, 24 октомври 2023 г.

Сравнението демиург-квантово устройство

 Навярно на мнозина е направило впечатление, че съм сравнявал демиурга с квантово устройство. Сега ще дам малко насока защо го правя. 

До голяма степен това е свързано с условностите в нашия език. За обозначаването на устройство, което не прилича на никое от познатите ни типове устройства в този плътен свят, аз използвам това максимално близко словосъчетание "квантово устройство"; макар и сега да съществуват квантови устройства, които започнаха да се разработват активно с началото на този век. Но ако се базирам на терминологията за квантовата физика, то ще прочетем, че тя е раздел от теоретичната физика, която изучава квантово-механичните (което не се отнася към нашия случай) и (внимание) КВАНТОВО-ПОЛЕВИТЕ СИСТЕМИ И ЗАКОНИТЕ НА ТЯХНОТО ДВИЖЕНИЕ. Основните закони на квантовата физика се изучават в рамките на квантовата механика и КВАНТОВАТА ПОЛЕВА ТЕОРИЯ. 

Във връзка с това, че вече сме наясно за такава енергия, каквато е гавах (а човешката пси-енергия лежи в полевите структури) и че устройството работи на принципа събиране на енергия - затова и използвам този термин "квантово устройство". Следва да се разбира в смисъл на устройство, работещо по други принципи и условия, които в по-голямата си част все още са ни неизвестни.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.