понеделник, 12 септември 2016 г.

Ключът за Изкачване

От преводача: И накрая, аз определих най-подходящите термини за описание на двата типа Висши Азове, описани в материалите на "Матрицата 5", както и техните начини за придобиване на опит. От сега нататък, в превода те ще бъдат наричан Синхронни и Сингулярни.

Висшите Азове в действителност са еманации на Единния Творец, опознаващ себе си чрез потапяне в плътностите и осъзнанието на себе си в опита на тези различни Плътности и Октави от Битието.

След напускане на "родния дом" (пребиваването в Единния Творец), Висшите Азове (еманации) са изпратени "да се скитат", и в тези пътувания нищо и никой не им казва какво да правят. На първо място, младите (наскоро напуснали "дома") Висши Аз изследват и се "скитат" заедно, намирайки интересуващите ги плътности, където те от своя страна изпращат на пътуване своите въплъщения (тези техни еманации всъщност сме ние, съзнанията, пребиваващи на Земята в момента в трета плътност). Висшият Аз винаги започва със Сингулярния начин за придобиване на опит (изпращане на едно въплъщение \ еманация за един път). Както младите хора са склонни да се събират в компания \ стадо, това се случва на нивото на Висшия Аз: колкото са по-млади, толкова повече те се побират като в "шепа" (в началния етап е възможно да си представим един непрекъснат "килим" или "хайвер", в които могат да се видят безброй от тези същества (млади Логоси-Медузи). Така минават милиарди и милиарди години (ако мерим изчисляването на времето в третата плътност, което принципно в голямата си част е илюзорно).

С течение на времето, отделни Логоси, на които този Сингулярен начин за събиране на опит започва да става досаден (защото преминава много бавно), и тогава те се замислят над въпроса дали съществуват други, по-интензивни методи. На този етап Висшите Аз откриват Синхронния път. ("Матрицата 5" не обяснява как точно те го откриват, но става ясно, че Синхронния път по някакъв начин се разкрива на съзрелите Логоси, защото самият Единен Творец в действителност е Синхронен Логос, имащ безкрайно малко и - колкото и да е парадоксално, по законите на фракталната математика - безкрайно много брой въплъщения \ еманации. Напълно вероятно е други възрастни Синхронни Логоси да "разказват" за това на заинтересуваните млади. Също така, има вероятност именно представители на тези възрастни (духовно напреднали) същности да са свели на Земята зрънцата на истинското знание \ развитие, което след това бива умишлено омесено и  изкривено от Сингулярните същности, оттам и създаването на организираните религии и т.н.)

По този начин, Висшите Аз, решили да поемат риск с опита за Синхронен път, се разделят с хилядите си другари и започват индивидуално развитие. Техните Сингулярни близки понякога могат да се опитат да върнат "отцепилите се от колектива" инакомислещи, което само по себе си е един от аспектите на Играта. Всички видове "интриги", които пуска Сингулярния "младеж", колкото и парадоксално да е, са допълнителен ускорител за набиране на опит за Синхронните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.