събота, 17 септември 2016 г.

Повтарящите се цикли от ситуации или "затворените кръгове на опита"

Вероятно сте забелязали, че в живота ви някои ситуации се повтарят циклично, възниквайки от време на време при различни обстоятелства, но имащи една обща мотивация. В тези ситуации изплуват онези аспекти, върху които работите в тази си инкарнация. Бъдете внимателни към себе си, слушайте вашия Дух, който служи като канал за комуникация между вас (като въплъщение) и вашия Висш Аз.

Крайната цел на всички цикли от ситуации е осъзнаването на вашата духовна компонента като основна. Много от препятствията, капаните на телесната идентификация и програмирането, поставени по пътя, служат за да се гарантира, че сте се научили да ги преодолявате, извличайки ценни поуки. Тези уроци ще бъдат полезни, когато вие ще създавате свои собствени светове.

Именно изпитвайки тези циклично повтарящи се ситуационни "затворени кръгове на опит", можете да се научите да разпознавате и да преодолеете около 95% от телесните ДНК команди (тези същите, "пришити" в зората на човечеството). На най-ниските инкарнационни нива при хората е задействан целия набор от циклични команди. Те са нужни за придобиване на опит в трета плътност. Когато необходимия опит е получен и осъзнан, т.е. в него са разпознати точно тези "циклични преживявания", духът ви става по-зрял и започвате да се уморявате от тези вериги, премахвайки властта им над вас. Колко време ще отнеме да се измъкнете от такъв цикъл зависи от това колко силен или слаб е за вас този цикъл, както и вида на опит, който желае вашият Висш Аз, и който може да бъде достигнат в даден цикъл.

Сексуалността се състои от няколко силни и слаби ситуационни цикъла или "обръчи от опит" (брак, раждане и т.н.). Религията също има няколко цикъла, силни и слаби. Третата голямата група от цикли е основана на полярността. Повече от 80% от всички "вшити" поведенчески ДНК команди са дълбоко "закачени" на сексуалната \ религиозната \ полярностната области. Прекъсването на тези цикли е най-трудно и отнема най-много време.

Например, патриотизма \ военщината са под-цикли на тъмната полярност. Обикновено те са много силни на Ниските и Средни инкарнационни нива. Сляпото (или полусляпо) подчинение на властите \ правителството, а също приравняването на правителството към "държавата" са части от този цикъл. Тези цикли обикновено продължават чак до нивата на средно-Зрелите инкарнации. Прекъсването на тези цикли не е лесно и за това трябва да бъдете в състояние да ги видите като това, което са в действителност. Тези цикли могат да се разчупят едва на етапа на Много Осъзнатите инкарнации. Идейно тези цикли от опит са основани на нарушаване на законите на Вселената и са насочени към конформизма, за който така жадуват Сингулярните същности. Примери за такова идеологическо мислене: "унищожаването на неверниците", расова омраза, ненавист към дисидентите и т.н. Всичко това са знаците за действието на Тъмната полярност.

Дълга за служене (реалния) - произлиза от вътрешното осъзнаване на човека. Можете да служите на вашата страна (отново според своя съзнателен избор), но не и на правителството. Ако видите, че вашето правителство дори не се опитва да спазва основните закони на Вселената, вие трябва да отбележите това и да действате по съответния начин. Много рядко се намира правителство, което поне в нужната степен спазва тези закони, защото законите на Вселената са в противоречие с интересите на Играта. След като САМИ прекъснете властта над вас на "циклите от опит", базирани на патриотизъм \ военщина \ сляпо подчинение, вие внимателно ще наблюдавате и разпознаете как сте позволявали да ви мамят и използват. Хората, които все още са под силното влияние на тези цикли, няма да искат да слушат вашите аргументи. Понякога в разговор с човек на такива теми може в даден момент да видите как очите му изведнъж стават "непроницаеми", сякаш в съзнанието им се затваря някаква врата. В такива моменти трябва да спрете \ да смените темата. Това означава, че за тях още не е дошло времето за прекъсване на цикъла. Уважавайте техния опит и начин на развитие, както правите със своя собствен.

Друга серия от ситуационните цикли от опит, които често служат като заместител на патриотизма \ военщината, е тяхната пряка противоположност, с произход от Светлата полярност. Става дума за стария колкото света мит за "безусловна любов" или "обръщане на другата буза". Не забравяйте, че такава позиция само пришпорва ответното люлеене на махалото от страна на Тъмните. "Бийте ме, използвайте ме, аз няма да кажа нито дума против" - подобна нагласа на "жертва" по същия начин ограничава духовното развитие, както и нагласата за патриотизъм \ военщина на Тъмните. Въпреки това, по пътя ви към завършване на Играта ще имате (или сте имали) изпитания и с двете настройки полярности, и ще дойде момент съзнателно да прекъснете двете примки в Събудената Финална Инкарнация, за да напуснете Играта. И не се съмнявавайте, вие непременно ще го направите. Светлите нагласи са по-характерни за ниско/средно-Осъзнатите инкарнации. И двете полярни нагласи се хранят и зареждат една друга. Само съединявайки тези две полярности в една сплав можете да избягате от плена им и да излезете извън тях. В момента сме в период на Края на Играта и можете да видите колко силни сега са тези нагласи. За тези, които успешно са се освободили от влиянието им, те остават полезен обект за наблюдение.

Важно е да можете да разпознавате полярността. Хората, които открито протестират или се противопоставят на правителството, могат да изглеждат тези, за които се твърди, че са избягали от контрола на едната полярност. В действителност обаче те все още успешно продължават да работят за продължение на Играта, провокирайки другата страна към реакция. Обвиненията към другата страна са също типичен признак на полярната игра. Обърнете внимание, че и двете полярности са толкова сериозно ангажирани в позициите си, че почти нямат чувство за хумор. Тези и други наблюдения ще направите, като бъдете Финална Инкарнация.

Въпреки това, за да се отървете от натрапчиви преценки за едната или другата полярност, можете да осъзнаете следното: и Светлите, и Тъмните са само временни въплъщения на истинските, вечните същности - Висши Аз - водещи своята игра, и в това е основната същност на Играта за тези Висши Азове.

За да се прекъсне цикъла от ситуационен опит е необходима забележителна духовна воля. Вие не можете да направите това, докато вашият Висш Аз не получи достатъчно опит във всеки от тези цикли. И само тогава, когато това се случи, ще намерите у себе си духовна сила, за да излезете от властта на тези цикли. Изучете природата на Равновесието и това ще ви помогне да разберете в какво е същността на Равновесието за вас. Насилствената принуда, конформизма и потискането на индивидуалността са в противоречие с баланса. Вие не се нуждаете от особена смелост да "играете с тълпата". Това е твърде просто и това е един Прост път. Въпреки това, смелостта е необходима, за да избягате от тълпите и да следвате своя път - Нелесен Път. Този път е МНОГО по-интересен. Добре дошли в Края на Играта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.