събота, 17 май 2014 г.

И на другия свят душите са в течение на всичко, което става на този

Традиционно се смята, че след като човек умре, душата му, отивайки във финия свят губи контакт с нашия реален свят.         Въпреки това фактите показват, че и в другия свят душите са наясно с всичко, което става тук и не са безразлични към това.
Регистрирани са много случаи, когато душите на мъртвите са помогнали на хората, с които те са били близки в живота. Очевидно е, че те имат същите емоции като живи хора. Това може да бъде всеопрощавата доброта, и негодувание, и отмъстителност, други чувства. Това се доказва от различни паранормални явления. Едно от тях наскоро се случи в Коломбо, столицата на Шри Ланка.
    Обикаляйки централното гробище сутринта, охранителят заподозрял, че през нощта някой нарушил покоя на гроба на бившия началник на полицията и веднага вдигнал тревога. Пристигналите на място полицаи се убедили, че опасенията му не са безпочвени: гроба бил в ужасно състояние, цветята и венците - разпръснати и стъпкани, земята била влажна, макар че не е имало дъжд.
    Предполагайки, че някой е разкопал гроба, следователите се обърнали към близките на починалия и до съда за разрешение за провеждане на ексхумация. При отваряне на гроба, те открили, че скъпия ковчег на стойност $ 10 000 изчезнал, а тялото просто лежи в земята. Търсенето на нарушители по свежи следи не дало никакви резултати.
    Но една седмица по-късно в полицията дошъл чичото на някой си Гунасена и разказал за бедствието, което сполетява семейството им. Според него, племенникът неотдавна донесъл откраднат от гроб скъп ковчег и го скрил в мазето под къщата. И скоро след това всички от семейството се почувствали зле, което впоследствие се усилило. Племенникът му дори бавно умирал. Посетителят помолил полицията бързо да вземе ковчега, таящ смърт и да накаже престъпника за светотатството.
   След като това било направено, роднините бързо се възстановили. Изправил се на краката си и самият крадец, но вече зад решетките. Сега той е в очакване на съдебен процес и продължително лишаване от свобода.
    Специалисти по паранормални явления обясняват случилото се с така наречената "некротична връзка". Това може да се случи между пребиваваща в другия свят душа на починал човек и материални обекти, намиращи се в нашия свят. Чрез тях починалият е в състояние да накаже хората, които нарушават личния му покой с помощта на негативни енергийни импулси, вредни за здравето. Нашите предци са открили това преди много време. Не случайно обичаите на всички народи забраняват оскверняване на гробовете на мъртвите.
    В другия свят душата може да изпита скука и за да се разсее от нея, се опитва да намери развлечение в материалния свят. Ето няколко типични примера за това.
    Известният ясновидец Дарлийн Ритенхаус, провеждаща комуникационни сеанси с починали в много страни, наскоро обяви, че ще прекрати практиката си. По думите на тази красива жена, тя се е принудила да направи това заради "хулиганското поведение на духовете". Всичко започнало по време на един от сеансите, на който за среща с духа на любимата леля дошло цялото семейство - баща, майка и двамата им сина.
    "Аз стиснах ръце, затворих очи и изпаднах в транс, за да се свържа със скъпия за тях човек - казва Дарлийн. - Изведнъж се почувствах, че съм заобиколена от четири или пет души на неизвестни за мен мъртви. Кикотейки се, те започнаха да дърпат дрехите ми, опитвайки се да ги разкъсат. Опитах се да ги спра, но припаднах. Защо се случи това, аз не знам. Когато се събудих и излязох от състоянието на транс, се оказва, че всички дрехи, които бяха върху мен са изчезнали".
    Същото се повтаря и през следващите сеанси, въпреки че медиумът отчаяно се съпротивлява. Отвъдните хулигани упорито я преследват, въпреки че обикновено същностите на мъртвите хора са настроени благоприятно към медиумите-контактори.
    "Доколкото разбрах, моите недоброжелатели са душите на млади хора, но кои са те и защо се прикрепиха към мен - не знам. Може би те искат да ме видят гола, или просто са уморени от скука. Но едно нещо е сигурно: никога вече през живота си не ще провеждам сеанси. Много е разочароващо да се събудиш напълно гола в една стая, пълна с непознати хора".
    И ето друг пример за това как душите на мъртвите се веселят.
Служители на полицията в американския град Шелбавил, Кентъки, се сблъскват със загадъчни феномени, срещащи се в тяхната сграда. През нощта тук с гръм и трясък се блъскат врати, скърца пода под тежки стъпки, сами излизат чекмеджетата с картотеки, а някой стене и въздиша тъжно в коридорите. Всичко това накарало полицията да повярва, че някакъв призрак се е заселил в сградата и те потърсили помощта на професионален ловец на духове. От Луисвил веднага дошли група професионалисти по аномалиите, които инсталирали в цялата сграда видеокамери, звукозаписно оборудване и инфрачервени температурни сензори, които могат да открият най-малките изменения в температурата. Всъщност, докато духът остава неидентифициран, не е възможно да се установи причината за неговите появления, а следователно и да се предприемат мерки за връщането на безплътното създание към ефирния свят.
    Въпреки това, свръхчувствителното оборудване не е записало някакви подозрителни сенки.
    "Изглежда, като че ли призракът си играе на криеница с нас, - заяви пред репортери ръководителят на екипа Томас Киндс. - Веднага след като изключим устройствата, той веднага дава признаци за своето присъствие. Включим ли - и следа не остава".
    Подобно нещо се случило в един от музеите на чилийската столица Сантяго, където имало изложба на предмети от "Титаник". Посетителите на изложението са чували гласове, кашлица и звук на стъпки, когато до тях нямало никой. Естествено, те са се уплашили и много от тях са побързали да напуснат изложбените зали. Една двойка дори твърди, че са видели жена, облечена в дълга бяла рокля, каквато са носили в началото на ХХ век, когато е потънал "Титаник".
    Свидетели на тези странни явления са били охраната и полицаи. Преди това тази изложба била показана в Аржентина, където се случило същото: посетителите чували шепот, който сякаш идвал от изложените предмети. Според добре известния британски експерт по паранормалното Джон Коулгрийвз това говори, че на безплътните същества, пребиваващи в ефирния свят също може да бъде скучно, поради което се опитват да се забавляват.
    И накрая, има моменти, когато душите от другия свят се опитват да влияят върху хода на реални събития. Видимо доказателство за това е неотдавнашното извънредно положение в семейната къща на Петухови във Вилнюс. В рамките на пет месеца е имало спонтанни запалвания на различни предмети. Без всякакво външно влияние се запалвали столове, фотьойли, дивани, пердета. Главата на семейството Едуардас предполагал, че причината за пожар е стар открит кабел, предизвикващ токови удари, и затова го сменил навсякъде в къщата. Все пак, това не помогнало - нещата продължили да се възпламеняват. Когато се запалило оставеното на облегалката на креслото вълнено одеяло, с което преди минути била обвита стопанката Валентина, тя изведнъж намира друго обяснение.
    Самозапалванията започнали, след като тя и нейният съпруг решават да продадат къщата, която тя наследила от баща си, въпреки че 15 години преди смъртта си той е забранил категорично това да се прави. Освен това, на смъртния си одър бащата казал, че от другия свят ще гледа за изпълнението на неговите желания.
Така че не е случайно как пожарите започват след като Петухови решили да нарушат волята на починалия. Той като че предупреждавал, че е категорично против продажбата на къщата и ще я подпали, ако това се осъществи.
    Най-любопитното е, че след като съпрузите се отказали от намеренията си, запалванията престават.
    Може да се добави, че от незапомнени времена има традиция да се изпълни волята на починал човек, защото душата му няма да има покой в задгробния живот. Но се оказва, че в противен случай тя може да не дава покой и на живите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.