неделя, 2 декември 2012 г.

Значение на котката според Фън Шуй

   Според Фън Шуй животните зареждат с активна положителна енергия. Не всяко същество обаче има положително влияние върху обитателите на дома. Най-ефективен проводник на космическата енергия безспорно е котката. При домашната външното спокойствие се съчетава с предпазливост и постоянна готовност за защита на собственото пространство. Котката не прави и нито едно случайно движение. Всяка нейна стъпка е изпълнена с умисъл. Тя постоянно следи за реда в дома, търси къде е лошо, къде трябва да се очисти пространството и кой от членовете на семейството има нужда от помощ. Известно е , че тя добре вижда призраците, прекрасно чувства магнитните полета и колебанията на земята.
   Така че котката е умел екстрасенс. Тя може да се справи със съществата от астралния свят и да защити своя стопанин от отрицателната енергия. Освен това може да отклони бедата от дома и дори да предпази от смърт. Котката никога не бива да се обижда или наказва без основателна причина. В противен случай човек ще си навлече беля, ще стане жертва на нейното отмъщение.
   Всяка котка, била тя домашна или дворна, се опитва да снеме негативната енергия от околните или да предупреди човека за нещо. Ако пътя ви пресече сива котка - тя ви е спасила от загуба на ценна вещ, ако е била пъстра - спестила ви е загубата на пари. Противно на разпространения мит, черната котка ще ви спаси от магия , ако ви пресече път. В същата ситуация бялата дарява човек с втори живот, спасявайки го от смъртна опасност.
   Според Фън Шуй котката в дома трябва да бъде една. Ако вие гледате две , то не можете да очаквате от тях никаква астрална и енергийна защита, те ще бъдат заети само със себе си. Котката е способна да общува с човека телепатично, може да проследява своя стопанин в енергийното пространство дори ако той е много далеч. Що се отнася до кучетата, то те общуват на ментални равнища. Те могат да транслират своите мисли на човека и да го карат да мисли по същия начин. тази транслация се осъществява независимо от нашите желания. Нещо повече, кучетата имат способност да предават своя характер на човека. С тях трябва да сте внимателен, тъй като в момент на силно раздразнение и озлобление те могат да "прокълнат" стопанина си. Когато кучето е ангажирано със задължението на пазач, то няма да влияе върху енергетиката на човек.
   За разлика от котките кучетата се страхуват от нечистите сили. Твърди се , че различни демонични създания от отвъдния свят най-лесно се вселяват в кучетата, особено ако са черни.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.