сряда, 26 декември 2012 г.

Мегамашина ( Сергей Парамонов )

превод от руски
само един от възгледите за ставащото по света



В света свирепства финансов кризис. Като че ли стихиен, като че ли вятърът печата парите. А в същност, по този начин, САЩ се опитват да унищожат своите политически и икономически конкуренти. 
Как става избавянето от конкуренти? Най-простия и груб вариант е ВОЕННИЯ! Именно с това, до сега, се занимават в Афганистан и Ирак, овладявайки контрола над хероина и нефта, но са затънали до ушите в ислямската съпротива. Заради това прегоря Буш-младши.

Втори вариант е финансово-икономическия, третия - информационния. 
Световната общност не можа да извлече полза от урока по убийството на Аржентина от САЩ Веднага след като американците се намъкнаха там със своите долари и кредити, не мина и година и всички предприятия спряха.

Същото, пред нашите очи става и с Русия.

На вас ви напомпват капитализация ... Доколкото тя се определя от фондовата борса, то напомпването не е трудна работа. Вие се радвате... (Елцин и Путин се радваха)

На вас ви казват, че при такъв ръст на капитализацията трябвя да се вземат и вземат евтини кредити, при нарастваща стойност на вашите акции. И вие вземате милиард срещу 10% от вашите акции, а текущата борсова стойност на акциите е равна на 10 милиарда.

Но ако цената на акциите ви внезапно падне с 10 пъти, то 10% от акциите на вашето предприятие ще струват вече не милиард, а само 100 милиона. И 900 милиона от получения кредит, ще ви се наложи да покриете с издаването на нови акции. Т. е. ще ви се наложи да отдадете на кредиторите си, не 10% от своите акции, а всичките 100%. А може и така да стане, че и 100% да не са достатъчни.

При това, руският фондов пазар се руши по много познат начин. Така се разрушаваха пазарите на атакуваните от Америка страни. Позоваването на световната криза звучан във висша степен неубедително. Процентната зависилост (маржа), в която се оказват множество корпорации и банки, поставят Русия пред унизителна алтелнатива. Или държавата ще покрива корпоративните дълговеу а тогава златно-валутните резерви няма да стигнат за дълго; или без всякакви условия (а това е важно) държавата ще бъде длъжна да отдаде на чуждестранните корпорации руските предприятия. То ест, отново ще се наложи да се разплаща с РЕАЛНИ (заводи произвеждащи алуминий, стомана, цветни метали, нефтени и газови месторождения и т.н.) за „фалшиви” и с нищо необезпечени от 1971 година насам долари (сосове на курсовете им и пр.). Пазарните демократи, начело с Елцин предадоха Русия и я напъхаха в този ЛОХОТРОН.

За защита на своя бутафорен долар, американските финансисти изнамериха бутафорни деривативи, които днес усилено унищожават, а долара засега си остава. Разбира се, основните президенти на срещите на върха се договориха (поделиха си) маржа за собствени, кланови интереси, но това е не за дълго. Достатъчно е да се погледне на усмивката на такава хитра „акула” като Игор Шувалов и веднага става ясно, че те винаги ще се договорат (ще си поделят) с когото трябва.

Хегемонията на САЩ се осланя на бутафорните долари и самолетоносачи. Целият този глобализъм е надут (книжен), лъжлив.
КРИЗИСА това са тонове (фалшиви) с нищо необезпечени долари и нищо повече!

САЩ изпоокрадоха и измамиха планетата, разменяйки своите зелени хартийки за реални материални ценности, а техните съобщници и до днес си остават лъже-президенти.

70 години, САЩ плашеха света с комунистите, а днес плашат с терористите! Защо и кой в действителност тероризира света?

Това е най-голямата тяйна? Тайната се състои в това, че най-опасните терористи – това са спецслужбите от рода на МОСАД, Ми – 6, ЦРУ и прочие. Те спят и сънуват как от хората да направят послушно стадо овце. Достатъчно е да се види филма „Обитаемия остров” и става разбираемо, че от човечеството искат да направят зомби!

Само в Москва под формата на различни антени (странния пожар с ремонт на кулата в Останкино) са установени десетки странни електронни съоръжения, които могат да се разглеждат и като мрежа от прословутите „пси-генератори” описани от братя Стругацки и филмирани от Бондарчук-младши. А това не е нищо друго освен глобален контрол и когато говорят, че са изстреляли в космоса поредния комуникационен спътник, то няма гаранция, че те не са „пси-генератори”.
Но кой да ви каже, какво там е изстреляно в космоса – това е секретна информация. Ако искате да видите подобно съоръжение в Москва, то застанете между сградите 4 и 41 на улица Куусинен и ще видите върху сградата на Газпром на Хорошевско шосе, сграда 845, същата тази (позлатена, високочестотна) пси-антена. На това кръстовище, практически ежедневно стават транспортни инциденти.
Ето така, под формата на свръхсекретност се вършат всякакви черни дела. А тези от тях, които не могат да бъдат „засекретени” се приписват на враговете (както събитията от 911) или на стихийни явления под формата на финансов кризис. http://zavtra.ru/cgi//veil//data/zavtra/09/815/33.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.