понеделник, 9 май 2016 г.

Кой наложи на човечеството фалшивия път на развитие? (Л. Ивашов)


За това, че понастоящем хищническо-технократичния път на развитие е довел човечеството до глобален застой, разказват много изследователи, при това напълно независими един от друг. Въпреки всичко, не всеки от тях може да се ориентира в това, по чия вина човечеството се отклонява далеч от оптималния път на хармонично развитие. Все пак, поне едно от нивата на глобалната властова паразитна пирамида успя да "разкрие" доктора на историческите науки, професор Л. Ивашов.


И ето какво той пише за това в книгата си "Обърнат свят": "И така, в началото на XXI век, в ерата на непрекъснато господство на западните ценности и стандарти на живот, ние сме свидетели на движението на човечеството далеч от зададения му функционален път.  От разума, от  нравственото творчество, като основна функция на човека, от неговия фундаментален закон за предназначението на живота, от неговата линия на взаимовръзки с Космоса.

Това, което ние изграждаме на Земята сега е една духовно-интелектуална черна дупка, всеобщо безумие, изградено върху лъжлив мироглед, извратени цели, криминална и хищническа методология. И отново, тази лудост се появи и наложи над планетата от "цивилизованата" част на света: Европа и САЩ. Западната цивилизация се оказа най-бруталната в историята на "разумния" период на човечеството.

Именно тя, в името на печалбата, а не заради оцеляване, заличи високо развитите цивилизации на келтите, маите, инките, ацтеките ... Същият Запад обезкървява Африка, забави развитието на индийската, китайската и ислямската цивилизации, и на други културни и исторически типове.

Какво движи тази необуздана алчност? Спомнете си примера от обещанието на Стария завет: "Вървете и владейте" над всичко. Или примера от втората книга на Мойсей във връзка с обира на египтяните чрез измама.

Западното общество, или по-скоро неговата елитна част, контролирана от еврейския финансов капитал, унищожава принципите, на които се гради човечеството, откъсвайки го от хармонията на природно-социалната среда, и води планетата Земя и всички нейни обитатели към разрушение. В името на безсмислената печалба и заради неограничената власт над всичко.

Човекът обаче е създаден и внедрен на планетата Земя изцяло за други цели и задачи, интегрирайки се в човешки общности. Неговата най-висша форма (на човека) на социална и културна организация са цивилизациите (културно-исторически типове), всяка от които следва да бъде оригинална, адаптирана към физическите и географските условия на региона на пребиваване, и имаща свои обособени жизнени задачи, собствен път на развитие ...

Не съществува математическо уравнение, с което би било възможно да се изчисли точно това съотношение, но изглежда, че обединения Запад е направил повече зло, отколкото добро. И най-главното му зло е, че със сила и коварство наложил на човечеството фалшивия път на развитие, изменяйки самата същност на човека, превръщайки разумно-чувствения творец в убиец и насилник, лишавайки го от душа, както пише В. Шубарт. А без душа това вече не е човек, това е нещо механично, неодушевено. И западната общност продължава да върви по пътя към и общочовешката и общоприродната беда".

Все пак, англо-американския "eлит", за който намеква Л. Ивашов, от своя страна е само един послушен инструмент в ръцете на своите задкулисни господари, които от своя страна, имат над себе си демонични господари. Тези, които дори и според ортодоксалните религии, винаги ловуват за душите на хората.

Ето защо "курираната" от тези адски паразитни хищници западна цивилизация в мнозинството си представлява маса от бездушни и безсърдечни биороботи, покорно блуждаещи, като стадо овце, към приготвения за тях обор на "новия световен ред". И ето защо западната цивилизация е един вид "тояга" на тъмните същности, чрез която те се опитват да унищожат всички останали цивилизации, които не се вписват в този "нов световен ред".
 
По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.