неделя, 1 март 2015 г.

Силата на орбовете като духовни субекти(видео)

Самото име „орб“ е производна от латинската дума orbis, която означава сфера, кръг. Тъй като обикновено се проявяват в цилиндрична форма, оттам тези петна взимат и това название. Те могат да бъдат бели, жълти, червени, зелени, сини или цветни.

Според изследователи на паранормалното тези форми представляват енергия на духове, останали в пространството- между живота и света отвъд смъртта. Те могат да се появят на всевъзможни места и в различна наситеност. Според някои изследвания най-често се срещат по снимки на малки деца. Възможно е да запълват целия фотос или съвсем дискретно да се забелязват в далечината.


Освен това могат да са с различна плътност. От прозрачно ефирни до силно наситени като кръгло сияние.

И тъй като вероятно вече ви полазват тръпки от написаното, тук е момента да споменем, че науката се намесва, за да развенчае загадъчния ореол около това явление.


Според учените орбовете се получават от отражението на светкавицата върху капки вода- дъжд, сняг, роса, просто при наличието на влажност във въздуха или от прашинки. Въздухът, както на открито, така и в закрити пространства, е силно наситен с прах и малки частички, невидими за окото, които могат да уловят светкавицата на фотоапарата и да я отразят. Така се получава обикновено кръглата форма и пръстеновидна структура на орба.

Особено благоприятни за улавяне на орбове са дигиталните фотоапарати. Можете да предизвикате и появата на всевъзможни аномалии върху снимки също ако снимате срещу източник на светлина – слънцето, лампи, крушки и други.

Съществува и трета теория, която, обаче, получава най-малко подкрепа. Според нея тези кръгове представляват капсулована отрицателна енергия, която е излъчвана от болни хора.


И така достигаме до въпроса- на кого да се доверим? Противно изследванията на учените, обаче, има една страна от тяхната теория, която те не могат да обяснят. А именно как се получават орбовете, които очевидно са снимани в движение и носят опашка след себе си? Как орб, който според науката се получава от отразена светлина се появява зад друг предмет а носи все така силно сияние. Защо понякога може ясно да разграничим един или повече образа на човешки лик вътре в самата сфера? Как на видео-клипове се появяват орбове, които действително се движат на преден или заден кадър?А не един е и случая за хора, които твърдят, че със собствените си очи са виждали орб...

Тези факти карат много хора да потъват все повече в търсенето на обяснения и тълкувания по тази теория. Група учени дори твърдят, че колкото повече изследват този феномен, толкова по-обилна става неговата поява навсякъде около тях. Оттам пък те пропагандират схващането, че колкото повече се опитваме да ги уловим, толкова повече и по-често ще се появяват орбовете около нас.

Човешкото съзнание е проектирано така, че винаги да се стреми да улови логична нишка на последователност, посредством която да обясни необяснимото. Затова умишлено опитваме да отдадем тези явления на следствие от сложното взаимодействие между светкавицата на фотоапарата, лещите, ъгъла на кадъра, дъждовното време или запрашените пространства.

Ако се научим да даваме воля на възприятията и въображението си и се освободим от всякакви ограничения на мисълта, ще осъзнаем сами обаче, че освен логичното има място и за неразгадаемото. А научим ли се да го приемаме, не само ще обогатим познанията си за света около нас, но и цялостното разбиране за самия живот.

01.10.2007/Радостина Пеева


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.