сряда, 21 декември 2016 г.

Прогноза на В. Kослa: изкуственият интелект отнема работните места от хората

През последните години е налице бързо развитие на технологиите, свързани с въвеждането в нашия живот на изкуствения интелект. Въпреки това, реалното въздействие на такива "напреднали" технологии изобщо не се разбира от всички. А според някои експерти, изкуственият интелект в следващите няколко години вече ще е в състояние да измести от пазара на труда представителите на някои професии.


Затова според инвеститора в рисков капитал и основател на Sun Microsуstems Винод Косла, след няколко години изкуственият интелект ще бъде в състояние да върши работата на днешните специалисти по информационни технологии. В същото време изкуственият интелект ще проникне както в сървърните помещения, така и в центровете за данни. Така, говорейки по време на конференцията Structure в Сан Франциско, той каза, че изкуственият интелект ще замени не само 80% от "IT хората", но и други експерти от категорията на "белите якички", включително лекари, адвокати и счетоводители.


Трябва да се отбележи, че тези иновации напълно отговарят на интересите на капиталистите, защото за разлика от живите хора, на изкуствения интелект не е нужно да се плащат заплати и социални плащания. Също така, той няма да отиде в болницата или да стачкува. Всичко това позволява да се намалят разходите за поддръжка на работния персонал и да се спестят пари за развитие на производството. И разбира се, за интересите на обикновените хора никой не ще помисли. Като допълнение, по-нататъшната компютъризация на човешката дейност не само ще ни направи напълно зависими от новите технологии, но също така и ще доведе до създаването на "общ електронен концентрационен лагер" в рамките на установяването на "нов световен ред".


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.