понеделник, 26 септември 2016 г.

Политика, политическа коректност и Играта на Полярностите

Характерни свойства на Полярностите - те имат тенденцията да говорят от името на някакви "авторитети", независимо дали са "възвисени учители" в религията или "видни дейци" в политиката. Необходимо е да се прави разлика зад този маскарад, коя от полярностите всъщност говори.

Тъмната полярност е известна със своите изисквания от хората за "патриотизъм", "преданост на делото" и т.н. Тъмните обичат да водят за носа обществото, заставяйки всеки да вярва, че "верността към страната и народа" и "верността към партията и правителството" са едно и също. Това не е едно и също нещо. Наблюдателният и съзерцаващият ще забележат истинските глас и смисъл тук: полярностите замаскират истинските си цели. Хората са наясно с лъжите на Тъмните и затова се тревожат. Тъмните го знаят и затова използват маскировка. Поддръжниците на Тъмните вярват във всичко, което правителството им казва. Те все още не са добре развити духовно, за да видят, че са водени за носа и отклонявани от главното. При тъмната страна, в центъра й има много омраза, така че ако те не могат да ви контролират, ви мразят. Това е техния опит.

От страна на Светлите също има натрапчиви програми, като "избягване на лошите мисли", защото това вече е "грях". (Т.е., имаме де факто забрана върху личните аспекти на инкарнационния опит и развитие). Имайте предвид, че ако ви забраняват да покажете индивидуалност и ви принуждават към конформизъм - имате работа с мотивацията на Сингулярните инкарнации. Може да си мислите за всичко и за всеки, най-важното в това отношение да уважим правото на другите за опит и постъпки, ако те от своя страна не ви насилват и потискат.

Друга проява на Светлите е "безусловната любов", което позволява да процъфтява успешно ответното въздействие на Тъмните - "безпричинната омраза". ДВЕТЕ полярности са в състояние на дисбаланс. В това е природата на Играта. Единственият начин за отстраняване на полярността е да ги слеете в едно. FUSION. Това е нещото, от което полярностите, между другото, се страхуват. Идеята на либерализма - това е изменението. Идеята на консерватизма - стагнацията. Вибрацията на изменението е духовна вибрация. Тя не трябва да се бърка с "либерализма" на Светлината, защото не е същото. Нито една от полярностите (взети поотделно) не е истинна. Но всяка полярност има елементите, които са част от истината, като част от балансирана сплав с противоположната полярност.

Докато не сте в състояние съзнателно да постигнете Баланс, вие следва и ще играете на страната на една от полярностите, както Светлата, така и Тъмната, с всички последици, присъщи на тях.

Класически пример за това, как въплъщенията на Висшите Аз проумяват естеството на полярностите - например, даден човек известно време извършвал престъпления, се разкайва и застава на пътя на добродетелта, съзнателно правейки добри дела, "заглаждайки греховете". Но след това (може би в друго негово въплъщение) на базата на този опит, започва да усеща, че крайната степен на благодетелите също не позволяват напълно да се разгърне, понякога подсъзнателно усещайки, как нещо го ограничава. Така идва осъзнаването, че нито една от полярностите сама по себе си не носи потенциала на истинска свобода и развитие. Въпреки това, сега обогатен с опит и елементи, събрани от пребиваването във всяка от полярностите, човек изпитва необходимостта от зрялост и постигане на Средният път (Равновесието).



По-модерната версия (културна) на такова разбиране на полярностите често се вижда в младите хора, които, например, съзнателно се пристрастряват към музиката, базирана на всичко отрицателно. Всякакви рокаджии, металисти, пънкари и други субкултури. Постигайки всички аспекти на Тъмната полярност (но без да е задължително да се натоварват с много Тъмни постъпки), хората в крайна сметка могат рязко да се "прехвърлят" към Светлата музика, разбирайки същността й. И така нататък, докато намерят необходимото Равновесие.

Впрочем, това е една добра илюстрация на факта, че хората яростно критикуващи "тъмната музика", "сатанинските групи", металистите и т.н. - абсолютно с нищо не разбират Равновесието и просто надигат вой от името на Светлата полярност. В действителност, наличието на различни музикални и културни течения е най-големия подарък на Играта, позволяващ на човек да разбере същността на Тъмната полярност, без да се натоварва с лични негативни действия. Необходимо е да се оценят тези възможности, а не да се търси виновен за тях. Ако вашето дете, например, проявява интерес към "тъмната музика", не е добре да се изпада в истерия, както правят някои глупави родители. Възможно е това да е дар от съдбата, която ще донесе в бъдеще на човека необходимите парчета от Мъдрост и ще елиминира нуждата да се разбере Тъмната полярност от личен опит, както се е налагало да се прави в минали времена.

Не забравяйте, че на Висшите Аз са необходими елементи от опита на двете полярности, Тъмната и Светлата, за да завършат изучаването на 3-та и 4-та плътности.

Важна отличителна черта истинските Тъмни - това е, че истинските Тъмни никога открито не признават "да, ние сме Тъмни". Не: само забавляващи се младежи ще се обличат като чудовища и ще крещят "О, да, какви сме тъмни и мрачни!" Същите тези Тъмни винаги ще казват, че те са Светли и всячески ще отвличат вниманието на хората, за да покажат, че много се стараят в името на благото. Наблюдавайте това със собствените си очи, например с какви лозунги политическите сили действат на международната сцена и какво на практика правят. Нуждаете ли се от повече примери?

Независимо от факта, че всяка от полярностите проповядва своите цели по света, и двете не са истинни. Вие ще бъдете в състояние да го разберете, веднага щом постигнете вътрешен баланс, при който индивидуалността ще е основа, и то ще бъде признато като право на всички и всичко. А междувременно Играта продължава. Въпреки това, Краят на играта не е толкова далеч.

В предишното изложение на материали от "Матрицата" бе казано, че не всички въплътени хора по света са въплъщения на същностите, които ние наричаме Висш Аз: повече от 70% са въплъщения на Природния Дух (чието физическо тяло се явява Земята). Казва се също така, че в историята на възникването и развитието на човечеството, каквото го познаваме днес, са взели активно участие същности от други светове (които са въплъщения на Последователните Висши Души). Тези същности са многократно споменати в различни древни писания (или по-скоро, в трохите, които са оставени за нас след изгарянето на Александрийската библиотека). По-специално, старозаветната "Змия", предложила на Адам и Ева да "бъдат като боговете".

Предупреждение за предразсъдъци: имайте предвид, че при четенето на тези материали следва да възприемете информация от гледна точка на това кой всъщност сте (Висшия Аз), а не от гледна точка на това кой се явява в живота физическото тяло. Много пъти в "Матрицата 5" се посочват различни аспекти от неравенството на мъжкия и женския пол (които са илюзии), поради което у много от читателите, които са в Играта възниква чувство на негодувание, заради "унижението" на някой от двата пола. Ако защитавате който и да е пол - "силния" или "слабия" - имайки предвид само видимата му природа, а не духа, който се развива вътре, това означава, че все още трябва да изминете определен път във вашето инкарнационно развитие (и отново, това не означава, че сте "по-добре" или "по-зле"). Вие НЕ сте това, което е вашето тяло. Ако според своетo възприемане на света сте "само човек", или, например, ви е много трудно да се примирите с това, че хората са доста различни, всичко, което можете да получите от четенето на тези материали е осъзнаването, че все още не сте готови за тях. Всичко с времето си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.