вторник, 16 август 2016 г.

Скритите механизми на робството


Изглежда, че всеки от нас няма желязна примка, но в съвременната паразитна система хората са с оковани ръце и крака с множество други, нежелезни вериги. Невежеството, идеологията на консуматорството, икономическата зависимост и други "достижения" на цивилизацията ...

1. Икономическата принуда за робите да са на постоянна работа. Съвременният роб е принуден да работи без спиране до смърт, защото Средствата, получени от него за 1 месец са достатъчни, за да плати за квартира за 1 месец, храна за 1 месец и да пътува в продължение на 1 месец. Тъй като парите са достатъчни на съвременния роб винаги само за един месец, той е принуден да работи през целия си живот до смърт. Пенсията също е голяма фикция, защото робът-пенсионер отдава цялата пенсия за жилище и храна, и така не му остават свободни пари.

2. Вторият механизъм за скрита принуда на роба да работи е създаването на изкуствено търсене на псевдонужни продукти, които са му наложени от телевизионната реклама, пиара, местоположението на стоките в определени места на магазините. Съвременният роб е въвлечен в безкрайна надпревара за "новите неща" и поради това трябва да работи непрекъснато.

3. Третият скрит механизъм на икономическата принуда за съвременните роби е кредитната система, с "помощта" на която робите все повече и повече са всмуквани в кредитно робство, чрез механизма на "лихвата по заемите".

4. Четвъртият механизъм да заставят съвременните роби да работят за скрития робовладелец е митът за държавата. Съвременният роб вярва, че работи за държавата, но в действителност той работи за псевдо-държава, защото Парите му отиват в джоба на робовладелците, а понятието за държавата се използва, за да замъгли мозъците на робите, за да не започнат да задават прекалено много въпроси, като например: защо робите работят през целия си живот и винаги остават бедни? И защо робите нямат никакъв дял от печалбата? И кой конкретно прибира парите, платени под формата на данъци от робите?

5. Петият механизъм на скрита принуда на робите е механизмът на инфлацията. Покачването на цените при отсъствието на растеж на заплатите осигурява скрития, незабележим грабеж на робите. По този начин, съвременния роб обеднява все повече и повече.

6. Шестият скрит механизъм, който принуждава робите да работят безплатно: лишаването им от средства за преместване и покупка на недвижими имоти в друг град или друга държава. Този механизъм принуждава съвременните роби да работят в един град и "да понасят" тежките условия, тъй като Други условия просто не са им дадени и робите няма как да избягат от това.

7. Седмият механизъм, принуждаващ роба да работи безплатно е укриването на информацията за реалната цена на робския труд, реалната стойност на стоката, която произвежда роба. И процентът от робските заплати, който се отнема от собственика им чрез счетоводния механизъм, като се възползва от невежеството на робите и липсата на контрол от страна на робите над стойността на излишъка, който се прибира от собственика на роба.

8. За да не поискат съвременните роби своя дял от печалбата, те не са били задължени да дават реализираното от тях на своите бащи, дядовци, прадядовци, прадядовци и т.н. Има мълчание относно фактите за плячкосването от робовладелците на ресурсите, които са били създадени от многобройни поколения роби в продължение на хиляди години

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.