неделя, 13 март 2016 г.

Ловци на души

Какво е хипнозата, защо и как тя влияе върху нашето съзнание?
Гръцката дума хипноза означава сън. Но хипнозата не е сън, а особена активизация на взаимодействието на дясното и лявото мозъчно полукълбо, характеризиращи се с рязко фокусиране на вниманието. Трансът е особено характерно психофизическо състояние, което се съпровожда с хипноза. Както и при малките деца до 6 години, в такова състояние не работи аналитичното мислене, затова той възприема безкритично по-голямата част от постъпващата информация и лесно се поддава на внушение.

Четири основни инстинкта превръщат човека в марионетка: алчност, честолюбие, любопитство, полов инстинкт. Използват ги в работата си консултантите в супермаркетите, които въздействат върху емоциите, за да увеличат продажбите. Ръководителите на компаниите, изградени на "пирамидален" принцип, плащат на своя агент от 20 до 50% от продажбите. Естествено, консултантите ще се постараят да засегнат всички нишки на вашите основни инстинкти, за да изключат рационалното ви мислене и в резултат да купите най-скъпия, а често и напълно ненужен продукт.
Единственият ви помощник в такива ситуации е времето - винаги вземете пауза не по-малко от два дни, преди да получите продукт или услуга, за да се разпръсне хипнотичното очарование на агентите консултанти. До 1846 г. всички операции се провеждат без анестезия и наркоза - просто пациентите се обезчувстват с помощта на хипноза...
На хипноза се подчиняват всички съзнателни живи същества, които имат зрение. Как работи механизмът на масовата хипноза?
Главният мозък непрекъснато обменя енергия. Алфа и бета ритмите на главния мозък отразяват нормалното състояние на бодърстване на човека, а тета и делта ритмите са показатели за седация (потискане на съзнанието) и наркоза. Човешкият мозък, като биокомпютър, възприема само двоичните импулси на невроните: 1- има импулс, 0 - липсва импулс, и цялата аналогова непрекъсната информация от околния реален свят се преобразува в нашия мозък в матрица от двоични кодове. А според невролози възможностите на човешкия мозък са доста ограничени, той е способен едновременно (паралелно) да решава само две задачи и да обработва само до 9 думи или образа. На всяка секунда и половина мозъкът ни, подобно на оперативната памет на персоналния компютър се занулява и презарежда, за да усвои нови импулси информация. Именно в момент на такова презареждане всяка намеса на професионалист в мозъка оказва пряко влияние върху човешкото подсъзнание и дава настройка за незабавно изпълнение на заповедта.
През 60-те години на ХХ век американският психотерапевт Милтън Ериксън разработва специална система за психологическо въздействие. Ериксоновата хипноза въвежда човека в състояние на активен транс без потапяне в сън. Пациентът бива кодиран с помощта на обикновени думи, но в комбинация, която оказва изключително силно въздействие върху дълбинните структури на личността. Именно такъв тип хипноза владеят циганките по улиците.
През 2005 г. в Голямата пирамида в Гиза археолозите откриват древни писмена. Според преданието те са оставени от древноегипетския бог на мъдростта и покровител на науките на име Тот (едно от неговите древни имена е Джехути или Техути - в превод "ръката на този, който дарява духа"). В тях се посочва, че именно думата върши всички неща, цялата съвкупност от околното битие и нищо не съществува, докато не бъде назовано с отчетлив глас. Значи ли това, че знанието за хипнозата е съществувало още в древните цивилизации?
Първото споменаванe за хипнозата е в древен Египет във вид на традицията на "възкресяване на Изида", по време на която жриците потапят момче в дълбока хипноза и му внушават, че е умряло, а след това го "възкресяват". Тайни знания владеят практически всички древни народи. Ярък пример за това са якутските шамани, чиито култ и обреди са известни с потапянето в транс.
През 1971 г. Джон Гритън в ЦРУ изпълнява тайна мисия в отдела по вербуване на чуждестранни агенти, използвайки авангардни методи за психологическо въздействие върху хора. Така възниква невролингвистичното програмиране (НЛП). Това програмиране на личността лесно променя гледната точка и убежденията на човека, затова често се използва от бизнесмени при делови преговори. По време на НЛП за 7 секунди се променя настройката на мозъка и могат да бъдат вграждани собствени методи за въздействие, за да променят позицията на човека по отношение на някого или нещо. При тази техника човекът бързо копира позата и движенията на кодирания, за да може първо да спечели доверието му, а след това започва да му оказва влияние. Бойното НЛП активно се използва и днес от военните спецслужби.

През януари 2012 г. в интернет изтече информация от Пентагона за методите за психическа бойнa атака на противника с посочването на съответните устройства - например импулсно оръдие, излъчващо специална звукова вълна, която причинява на войниците дезориентация в пространството. С помощта на психотронното оръжие може да се саморегулира съзнанието на огромни маси хора.
През 1989 г. съветският физик Анатолий Охатрин предполага, че всички сме заобиколени от специални свръхлеки частици - микролептони. Въздействайки върху тези частици, може да се регулира управлението на самия обект дори с помощта на снимка. Именно Охатрин за първи път създава психотронно оръжие (псиоръжие, ментално оръжие), т.е. дистанционно вълново оръжие за масова хипноза.
Йоносферата на Земята резонира постоянно, има източник на излъчване. Именно на тези честоти работи човешкият мозък.
Американците отдавна работят над проект на НАСА, наречен "Син лъч", чиято основа е облъчването на нашата йоносфера, за да промени и модулира за своите цели съзнанието на хората. Но не мислете, че съществува само такова глобално псивъздействие върху хората. Всекидневно всеки от нас, четейки пресата, гледайки телевизия или сърфирайки в интернет, се подлага на незабележимо кодиране на съзнание и с помощта на 25-ия кадър, и с помощта на налагането на шумов програмиран код чрез музика или видео, или друго въздействие. Тогава човекът като марионетка послушно избира в супермаркета рекламираните стоки, гласува за определен кандидат на изборите, поглъща вредния за организма си фастфуд.
Новият тип психотронно оръжие само след 10 години ще надмине по мощност целия арсенал от оръжия, с които разполагаме днес....

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.