вторник, 8 август 2023 г.

ФСБ и полицията имат система за тотално следене на руснаците. WhatsApp, Telegram и Signal вече не са безопасни

 Малко известни руски разработчици са написали много програми за силите за сигурност, за да шпионират руснаци. Те имат достъп до данни от WhatsApp, Telegram и Signal, и това е само част от техния огромен набор от функции, според The ​​New York Times.

Ниво 80 Наблюдение

В Русия тече масирана разработка на средства за шпиониране на руснаци, пише New York Times. Според публикацията малко известни компании пишат софтуер за полицията и Федералната служба за сигурност (ФСБ), за да проследяват различни видове активност в криптирани месинджъри - WhatsApp, Telegram, Signal и др.

Специалистите на изданието получиха достъп до документи, доказващи, че този софтуер позволява, наред с други неща, да проследява местоположението на мобилни устройства и да идентифицира анонимни потребители на социалните мрежи. Тази информация им беше потвърдена и от експерти по сигурността, дигитални активисти и неназован източник, участващ в операции за цифрово наблюдение в Русия.

Според изданието искането за масово развитие на програми за наблюдение вътре в Русия се е формирало след 24 февруари 2022 г., когато броят на хората в страната започна да расте открито или тайно срещу събития, случващи се на запад от руските граници. Това помогна за разпалването на занаятчийската дейност на технологичните изпълнители (разпалване на домашна индустрия от технологични изпълнители), освобождавайки усъвършенствано оборудване за наблюдение, пише NYT.


https://www.cnews.ru/news/top/2023-07-04_u_fsb_i_politsii_poyavilas

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.