четвъртък, 3 август 2023 г.

ООН предлага дигитални удостоверения за самоличност, свързани с банки и сметки за мобилни пари - още една атака срещу свободата и неприкосновеността на личния живот

Като част от инициатива, ръководена от Световния икономически форум (WEF), някои фракции в рамките на Организацията на обединените нации (ООН) се застъпват за въвеждането на цифрови идентификатори, свързани с банкови сметки. Предложението беше критикувано като "смразяваща" атака срещу свободата и личния живот.

Тези предложения се появиха в три политически доклада, които са част от концепцията на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, наречена „Нашият общ дневен ред“, която има за цел да продължи глобалното сътрудничество по време на неговия мандат като ръководител на ООН.

Визията на Гутериш за бъдещето ще бъде обсъдена и потенциално одобрена по време на ръководената от ООН „Бъдеща среща на върха“, насрочена за септември 2024 г.

Поддъжниците на тези предложения твърдят, че дигиталните удостоверения за самоличност, свързани с банки или сметки за мобилни пари, могат да подобрят предоставянето на социална защита и да достигнат по-добре до отговарящите на условията бенефициенти. Те също така отбелязват, че цифровите технологии могат да помогнат за намаляване на изтичането, грешките и разходите при проектирането на програми за социална защита.


https://www.naturalnews.com/2023-06-22-united-nations-digital-id-linked-banks-mobile-accounts.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.