вторник, 5 май 2020 г.

В. Ажажа за изследването на феномена НЛО

В продължение на много години псевдо-скептичното отношение към уфологията се налага на хората от слугите на паразитната система, използвайки различни инструменти за манипулиране на съзнанието, въпреки факта, че това явление съществува от много хилядолетия и дори е било улавяно в различни летописи и хроники от времето на фараоните и римските императори. Изглежда, че това се дължи на факта, че тайните изследвания на изучаването на НЛО технологии във водещите страни в света все още са в ход и на някои места чрез обратния инженерен метод са постигнати определени резултати. Следователно, поне част от съвременните НЛО вероятно са свързани с тайните разработки на самите земляни.
Но само съвременните, защото тази версия не обяснява съществуването на такова явление в далечното минало. Това означава, че самият феномен надхвърля рамките на самото човечество. Следователно, отношението към него трябва да бъде подходящо, включително в рамките на съществуващата научна парадигма. Например, ето какво пише руският уфолог, доктор на техническите науки В. Ажажа в книгата си "Уфологична мистерия. Създаване на света: осмият ден":
„За съжаление, мнозина са склонни да стигнат до крайности, това служи като източник на много проблеми. Когато се оценяват извънпарадигмални явления, такива крайности трябва да се избягват. Научната строгост и доказателства със сигурност трябва да се съчетават с толерантност, широки възгледи, в противен случай сме в опасност да изпаднем в нетърпимост, стеснение, фанатизъм. От друга страна, широчината на възгледите със сигурност трябва да се комбинира с научна строгост, в противен случай можете да попаднете в блатото на лекомислието и недоказаността.
Горното характеризира научната същност на проблема от гледна точка на принадлежността му към парадигмата. Но научният характер на проблема означава също, че той е поставен (и се решава) в съответствие с научния метод. В дискусии по проблема с НЛО често се твърди, че науката има работа с възпроизводими явления. Освен това, в науката е обичайно да се експериментира с изучаваните обекти. Това, разбира се, е вярно, но и двете условия не са задължителни.
В действителност, в много области на изследване ние постоянно срещаме случайни, спорадични, невъзпроизведими явления. Такива са изблиците на свръхнови звезди, падането на метеорити, редки атмосферни събития, земетресения и др. Всяко от тези явления поотделно е случайно, непредсказуемо, невъзпроизводимо. Следователно, техните закономерности могат да се изучават само статистически. Но същият метод се прилага и за НЛО-изследванията. Експериментирането в науката също не винаги е възможно, например не можете да експериментирате, когато изучавате история. На тази основа ние не й отказваме статута на наука! Също така е невъзможно да се провеждат експерименти с астрономически обекти и геофизични явления. Тук те се заменят от наблюдения. Подобна ситуация има и при НЛО.
Наред с изброените характеристики, очевидно важните компоненти на научния метод са: първоначалното предположение за фундаменталната възможност за усъвършенстване, развитие на всякакви получени знания (анти-догматично отношение); критичен подход, изискващ проверка на всякакви факти и заключения; добросъвестност и задълбоченост на анализа на данните; компетентно използване на методи за анализ; валидност на заключенията.
Тези изисквания трябва да бъдат изпълнени не само в рамките на парадигмата, но и извън нея. С други думи, извънпарадигмалните явления (като НЛО) също трябва да бъдат изследвани чрез научни методи. Освен това, тук тези изисквания трябва да се спазват по-стриктно. Това се дължи на две обстоятелства.
Първото е свързано със състоянието на самия извънпарадигмален проблем. Там, където всичко е ясно, където всичко е добре разработено, можете да си позволите известна разхлабеност в обосновката, тъй като има надеждни критерии за проверка на окончателните заключения. Но там, където има много неясни, съмнителни, е необходима специална строгост.
Второто обстоятелство е свързано с факта, че колективи от хора от различни области, които нямат опит в изследователската дейност и не са запознати с научните методи, участват в изследването на извънпарадигмалните явления. И за да няма пълна ерозия на тези методи, изискванията за тях трябва да се изпълняват особено стриктно.
Обобщавайки, искам да подчертая още веднъж, че проблемът с НЛО днес е извънпарадигмален. Следователно, той все още не е достигнал научен статус. Но това не трябва да ни обърква, ние трябва да допринесем за промяна в неговия статус, тоест за разширяване на парадигмата и включване на проблема с НЛО в нова, разширена парадигма".
Разбира се, би било хубаво науката, вместо неоснователно отричане на официално ниво, да премине към истинско изследване на проблема с НЛО. И ако цялата работа беше само в тесногръдите ретроградни догми, тогава рано или късно това вече би се случило. Но защо не се случва? Защото силите, които контролират нашата официална наука, също няма нужда обикновените хора да научат истината за феномена НЛО и най-важното - за съществуването на онези евтини енергийни технологии, които могат да доведат до икономически срив на всичката съществуваща традиционна, вредна за околната среда енергетика, с помощта на която транснационалните корпорации имат не само годишни приказни печалби, но и контролират живота на повечето хора от човечеството.
А представителите на глобалния паразитен "елит" не искат да загубят всички тези "бонуси". Ето защо те купуват с помощта на корумпираните малки душици тези, които имат научни степени, така че тези т.нар. „учени“, като пазачи зорко да следят да няма никакви „скокове“ и нови идеи, които застрашават интересите на техните господари. И това е основната причина, поради която не ни се казва открито на официално ниво истината за феномена НЛО, докато в различни псевдонаучни комисии периодично се провеждат PR кампании, платени от световните паразити, за да дискредитират това явление.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.