четвъртък, 9 януари 2020 г.

Къде водят следите на "извънземните"?

Много обикновени хора, които имат доста неясна представа за уфологията, смятат, че тя се занимава предимно с въпроси за контакт с извънземен разум, т.нар. "извънземни цивилизации". Въпреки това, много съвременни уфолози, които са посветили десетки години на изучаването на явлението НЛО, имат малко по-различно мнение.
Така например, известният уфолог Ж. Вале в края на миналия век твърди, че повечето прояви на това явление нямат нищо общо с прословутите извънземни. Често, ако някой влезе в контакт с хората, това са същности от малко по-различен план, който не е свързан с извънземния разум.
Напълно се съгласява с това мнение и руският уфолог В.Ажажа. Ето например какво той пише за това в книгата си "Хрониката на времената на летящите чинии":
"... Струва ми се, че уфологията вече е преодоляла детските погрешни схващания и сега сериозните уфолози не смятат извънземната хипотеза като единственото обяснение за феномена на НЛО. Може би някои от феномените, които обикновено се свързват с НЛО, представляват определени проявления на Космическия Разум, но това не означава, че са извънземни космически кораби.
Що се отнася до многобройните съобщения за контакти с извънземни, мисля, че в случаите, когато на тези съобщения може да се повярва, ние говорим за астрални контакти (често с нисък план) и неговите субекти са астрални същности от финия свят на нашата планета. Те могат да се наричат чужденци, но не и „извънземни“. Етиката и поведението на жителите от долните слоеве на астрала на Земята не трябва да се приписват на Извънземния Разум.
Мисля, че решението на проблема НЛО е невъзможно в рамките на съвременната научна парадигма, то изисква излизане отвъд нейните граници. Съвременната наука по различни начини (включително чрез НЛО) се насочва към изграждането на нова парадигма. Когато този процес приключи, много проблеми, които не са решени сега, ще получат естествено и просто обяснение. Включително и проблема с НЛО. Сега сме само на пътя към неговото решение.
Пречка на съвременната наука е невидимият свят. Светът, познат на човечеството от незапомнени времена под различни имена. Изглежда, че цялото развитие на науката е подготвило човечеството за неговото приемане, защото много физически полета също са невидими. Но човешкото съзнание отново се придържа към остарели догми.
И учените се страхуват да признаят новата реалност. Малко хора наистина разбраха ситуацията за неизчерпаемостта на материята в дълбочина. Отражението на тази неизчерпаемост е паранормалния компонент на НЛО. Просто е невъзможно да се игнорира в честно разследване. Обратната реакция е отричането на физическия компонент на НЛО и свеждането на целия проблем към чисто духовна практика, към свръхсетивните възприятия, видения и други подобни.
НЛО е граничен феномен. То е на ръба на два свята, две равнини на битието. Това е неговата особеност. Пренебрегването на някоя от двете страни на НЛО би било погрешно".
Така съвременните уфолози са склонни да възприемат явлението НЛО много по-многостранно, отколкото църквата или официалната наука. И напълно е възможно в това да има своя собствена логика. В крайна сметка, истината се намира между две противоположни и взаимно изключващи се мнения. Разнообразието на проявяващото се явление НЛО ясно показва, че различните случаи на неговото проявление могат да бъдат свързани с напълно различни причини.
Но често „следите”, оставени от НЛО, не водят към космически разстояния или дори към тайни военни хангари, а към паралелни реалности. И точно това може да обясни многото абсурди, отбелязани от уфолозите в поведението на "извънземните", както обикновено се представят по време на "контакти" представители на тези светове.


По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.