петък, 7 декември 2018 г.

Защо човечеството е привлечено в мегаполисите? - 2

Сега за парите. Няма да говорим кой ги е измислил. Някои изследователи твърдят, че са избраните от Бога хора, други - че са се появили сами по себе си. И двете мнения са погрешни. Парите на Земята бяха създадени от онези, които написаха Тората или Библията. Но отначало те бяха злато, сребро и скъпоценни камъни. За първия етап на концентрация на властта сред малкото, за които това е било достатъчно. Смятам, че ти се сещаш за какво иде реч.
Търговците-лихвари в продължение на седем века, търгуващи с роби, кожи, китайска коприна и други неща, разпределяха помежду си цялото количество метални пари. И не само на запад, но и на изток: в Индия, Бирма, Тайланд, Китай, Корея и Япония. След това на планетата започна преходът към хартиени фалшификати. Тях ги създават банкерите. Това е вярно. И господарите на богоизбраните.
Как беше направено това? Много просто: хартиените пари се появяват като записи на заповед за определени ценности, вложени в банката. Но факт е, че банкерите, осъзнавайки, че никой веднага няма да си вземе всички златни депозити от тях, освен това те също имат своите собствени златни резерви, започнаха да издават толкова много хартиени записи, чието количество било няколко пъти по-високо от пазените в банката запаси от благороден метал.
Фалшификати? Да, разбира се, в огромни количества! И необезпечени. Но давайки ги с процент, те вече получиха истинска възвръщаемост. Разменяли въздуха за злато и бижута. За съжаление този процес функционира и в нашата ера. Нищо не се е променило. Вярно е, че за известно време ролята на частните банки се поема от държавните банки. Според закона само те биха могли да издават златни хартиени пари. Но това не продължи за дълго. След 1913 г. емитирането на световната валута - доларът - отново премина в ръцете на частни търговци. Имам предвид Федералния резерв.
- Знам всичко това добре - спрях Ярослав. - Не разбирам защо ми разказваш за тази измама?
- За да разбереш откъде е дошла огромната маса от по същество фалшиви пари на Земята. И за да стигне до теб, че фалшификатите са пряко свързани с броя на градското население.
- Как така? - не разбирах аз.
- Ето така: ограниченото количество златни и сребърни пари в някакъв момент спря притока на селски хора в градовете. Без пари в града не се живее. Колкото и да се рекламира, ако парите са у малка част от населението му, предимно у богатите, то ти няма да побегнеш към града, а напротив - назад към хляба. Този процес започнал в цяла Европа. Една част от градските бедни започнала да се връща в селото, докато другата, заедно с банкерите и дребната буржоазия, унищожавала феодалния ред. Липсата на пари вдигаше масите към буржоазните революции. Такъв беше и плана. Само в Русия всичко е различно. И на изток.
Руският селянин, дори и крепостен, наистина не искаше да отиде в града. Освен това градът, за разлика от западноевропейската практика, не го освобождава от робство. Вместо сладък градски живот, той се стремял към Сибир, далеч от властта на собствениците на земя. Свободен. Ето защо Русия, до първата половина на 20 век, въпреки пропагандната акция срещу селото, остава аграрна страна ...
Но да се върнем обратно към фалшивите хартиени пари. Сега, благодарение на тях, в градовете имаше възможност да се намират всякакви роби. Хартийките не са злато. Те могат да се отпечатат колкото си искаш. Ето в какво е тайната. Но за фалшивите пари е необходим и подобен фалшив човек. Всъщност, хуманоид от различна раса и напълно различна култура. Не можещ да се храни с труда си, изцяло зависим и не можещ да си представи своя живот без хартийките, които се наричат пари ...
И ако лишиш нашите граждани от спасителните магазини, отнемеш комуналните услуги: електричество, отопление и топла вода през зимата, а дори още по-лесно - лиши ги от пари! Знаеш ли какво ще се случи? Цялата тази огромна маса от псевдоцивилизовани не-хора веднага ще се превърне в диво и брутално стадо от маймуни. Ще започне общото плячкосване. Брат от брата си ще откъсне парче хляб от устата му. Без да се замислиш, ще убиеш за топло одеяло.
И никой не би помислил да напусне града и да се върне в природата на Майката Земя. Да се занимава с риболов, събиране на диви растения, отглеждане на добитък и накрая, земеделие. Ще им бъде по-лесно да удушат себеподобен, отколкото да вземат лопата и да изкопаят ядивни корени или да направят фитил, за да хванат риба. Не говоря за изграждането на примитивно жилище и проста руска печка.
Знаеш ли защо това ще се случи? От една страна, защото градският жител не може да направи подобно нещо. От друга - просто не иска. От много отдавна той се е отучил да работи. Тясно специализираната психика, формирана от градския начин на живот, няма да му позволи. По-лесно за гражданина е да се занимава с грабеж, отколкото да се опитва да се спаси с труд.
Градското население или сборището от роби е толкова зависимо от хартийките, получени от господарите, които се наричат пари, че те, тези фалшификати, са станали бог за гражданите. Тяхната единствена реална ценност, която позволява на робите на духа да получат удоволствие от живота. Такава псевдо-ценност формира подрасата на градските жители. Фактът, че това е един вид подраса, забелязаха много изследователи. И не само нашите руски, но и западните.
И така, какъв е механизмът за образуване на робска раса в градовете? Той, като всичко гениално, е много прост. Известно е, че всичко външно за даден човек е свързано с вътрешното, това е закон на природата. Трябва да знаеш, че свръхконцентрацията на някакъв аспект или образ потиска развитието на други качества в съзнанието. Разбалансираната психика започва да се отправя в посоката, в която човешкото его я е насочило ...
До какво води това? Само до едно - да се консолидира това качество в дълбините на подсъзнанието. Ето ти механизъм за изграждане на дегенеративна човешка психика, за която духовните ценности престават да съществуват като такива. За нея само стойността на парите е реална, позволявайки й да придобива различни материални блага в търговската мрежа ...
Океанът от хартиени фалшификати, с които системата подкара невинното селско население към градовете, едновременно с това превръща нормалните хора в умствено увредени. В такива, за които преследването на материалните ценности става смисъла на живота. За парите такива не-хора са готови на престъпления. Защото, освен меркантилните интереси, тяхното съзнание не възприема нищо друго. Не селските, а именно градските жители с променена психика лесно се продават и лесно се купуват ...
Статистиката показва, че нашите чиновници са били и все още са първи по корумпираност. Те традиционно са следвани от жалката интелигенция, която мрази собствения си народ. Заедно с руската православна църква. Основно нейната върхушка. След това са разни търговци, спекуланти и други подобни. Фактът, че градските работници са най-малко засегнати от такава зараза, не говори за техните убеждения, а за факта, че те все още имат здрав генофонд, тъй като техните дядовци и дори бащи идват от селата.
Трябва да знаеш Юра, че само хора с робски манталитет могат лесно да бъдат контролирани. Такива хора са оформени от цивилизациите на големите градове. И трябва да кажа, успешно. Дълго време, особено в училище, ни казваха, че роб е човек, който е каран с камшика да работи, лошо хранен и във всеки един момент може да бъде убит. Ако един роб осъзнава, че е впрегнат в робство, тогава той по дух вече е свободен. Истинският роб е този, който дори не подозира, че той, неговите роднини и всички хора около него са роби. Този, който дори не осмисля, че всъщност е напълно безправен. Че господарите му с помощта на специално създадени закони, правоохранителни органи, комунални услуги и преди всичко с помощта на пари, могат да го принудят да направи всичко, от което се нуждаят.
Модерното робство ... не е робството от миналото. То е различно. И не е изградено на насилствена принуда, а на фундаментална промяна в съзнанието. Когато един горд и свободен човек под влияние на определени технологии, чрез влиянието на идеологията, силата на парите, страхът и циничните лъжи се превръща в психически непълноценен, лесно контролируем, корумпиран дегенерат. Робът на духа, който обича да се наслаждава на веригите си.
Какви са мегаполисите на планетата? Разбира се, гигантски концентрационни лагери. Обиталища на умствено разбити, осакатени и абсолютно безправни обикновени граждани. Да живееш в условията на града, както казах, ти трябват само пари. По дяволите таланти, призвания. Да живее мястото, където плащат повече! Това е - прост и ефективен механизъм за смъртта на това, за което дойдохме в този свят. Всичко се променя на пари. Дори самият живот".
Мисля, че след такъв голям разказ дори няма смисъл да се опитваме да отговорим на въпроса, зададен в заглавието на този пост: за всеки, който е запазил остатъците от здравия разум и така става ясно защо на човечеството е наложен технократски начин на живот с неговата урбанизация и неистов ритъм на живота. Е, за когото всичко това е още трудно за възприемане, предлагам да прочетете отново този пост. Помнете: "Ако робът осъзнае, че е впрегнат в робство, то той по дух вече е свободен".

По материали от Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.